LESZEK0804 napisał(a):Serdeczne dzięki
A dlaczego tak lubisz sobie utrudniać życie?
www.mazdaspeed.pl
LESZEK0804 napisał(a):Serdeczne dzięki
perot napisał(a):Dostałem taką wiadomość od Mazdy na maila i właśnie jestem po aktualizacji.
Aktualizacja listopad 2023.
dyskograf napisał(a):Niesamowite, że ktoś jeszcze używa map innych niż Google
dyskograf napisał(a):Niesamowite, że ktoś jeszcze używa map innych niż Google, tym bardziej, że w lutym dostajecie mapy z listopada. Przy tym tempie robót to dość aktualne
yedi napisał(a):Tę aktualizację pobrałem w maju (była już wtedy dostępna), ale jej dostępność sprawdzałem "na piechotę", bo już od prawie dwóch lat żadnych e-maili od Mazdy w sprawie aktualizacji nawigacji nie dostaję.
Pod jakim względem porażka? Prowadzi bezbłędnie, nie gubi się i nie zawiesza. Błyskawicznie przelicza nową trasę. Mi to wystarcza.marecky81 napisał(a):Fabryczna? Na długich dystansach? Porażka..
Dla mnie wygląd interfejsu jest bez znaczenia. Nie zwracam na to uwagi. Wprowadzanie adresów pokrętłem jest rzeczywiście lekko irytujące. Ale jak już kiedyś pisałem, najlepiej zacząć od ulicy, a potem wystarczy wybrać miasto, bez konieczności wpisywania. Wszystko jest czytelne. Bawiłem się też we wprowadzanie głosowe. Działa bezbłędnie, jeśli masz w książce telefonicznej kontakt z adresem. Wystarczy wtedy powiedzieć, na przykład: "Jedź do marecky81 ":marecky81 napisał(a):Kiepski interfejs, przy którym wprowadzanie adresów jest koszmarnie długie
Zależy jak kto korzysta z nawigacji. Ja nie jeżdżę z kichawą przyklejoną do wyświetlacza, więc nie mam problemu z tym, że jakiegoś znaku nawigacja nie pokazuje, albo pokazuje znak, którego już nie ma, albo nie pokazuje zamkniętej przed chwilą drogi czy innych eventów drogowych. (Naj)ważniejsze jest to, co widzę przez szyby. Nawigacja dla mnie to tylko pomocnik, a nie przewodnik. Co do informacji online to podchodzę do nich z rezerwą, bo miałem takie przypadki, że były już nieaktualne albo przesadzone, a nawigacje których używałem kierowały mnie na objazd. Z drugiej strony, wpadałem w korki, o których nawigacje nie informowały.marecky81 napisał(a):Rzadka aktualizacja. No i brak informacji online.
Dlaczego jako ciekawostka? Jestem na wakacjach za granicą. Na fabrycznej zawsze dodaję do "Ulubionych" miejsce zakwaterowania. Następnego dnia jadę zobaczyć jakąś atrakcję, odległą o kilkanaście, czasami kilkadziesiąt kilometrów, często z dala od głównej drogi. Żeby tam dotrzeć, trasę ustawiam na kwaterze, na nawigacji w telefonie i na niej jadę zwiedzać. Ale z powrotem nie chcę bawić się w podłączanie telefonu, więc korzystając z dodanego wcześniej adresu, jadę na fabrycznej. To działa. Tak jak w "normalnej" nawigacji.marecky81 napisał(a):Na wyjazd wakacyjny tylko jako ciekawostka oprócz normalnej nawigacji
Jak widać po mojej Maździe, ma. Nawigacji używam od blisko 15 lat, więc ciut doświadczenia mam. Bez informacji on-line potrafię jeździć. Napisałem dlaczego za bardzo na nich nie polegam. Ale nie twierdzę, że to zbędny bajer. Jeśli Tobie czy innym kierowcom odpowiada i pomaga, korzystajcie do woli.Jarol30 napisał(a):Yedi dzisiaj navi bez informacj on-line nie ma racji bytu więc albo nie masz zbyt dużo doświadczenia w tej kwestii lub piszesz tylko co tobie odpowiada.
Albo nie pokaże i klops. Lepiej patrzeć na znaki przy jezdni i stosować się do ograniczeń prędkości. Wyjdzie taniej.Jarol30 napisał(a):takie navi pokaże nawet fotoradar przenośny
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości
Moderatorzy CX-30 / CX-50 / CX-60, Moderatorzy CX-3 / CX-5 / CX-7 / CX-9