Czateria... 2021
Eh a u mnie za oknem kolejny dylemat nie wiem co jest bardziej tępe, sąsiad który teraz po ciemku rznie drewno czy jego łańcuch w pile
. Trochę mi brakuje tych sprzętów, naprawił bym jakaś fajną sztukę tylko że nie mam czasu a od nowego roku będę miał go jeszcze mniej
.
Beny napisał(a):A tak z innej beczki suszarka Samsung, elektrolux czy bosch? Zrobiłem rozeznanie to większość znajomych Samsunga ma.
Ja akurat wyznaje sprzęty Electroluxa, mam pralkę i suszarkę(seria 800), płytę od 3 lat i piekarnik od roku. Dlaczego? Bo zaj..sty samsung dual cook za 3koła się 2x zepsuł w rok
Sam się włączał i walił 250 stopni, potem palił bezpieczniki, bo zwarcie na lampce było.
Od tamtej pory nie ufam...a jaki cyrk z gwarancją był.
Rodzice mają pralkę LG i jest bardzo spoko, ale dużo głośniejsza niż moja electroluxa.
Mazda 626 coupe '90 / Mazda 626 Coupe '89 / Mazda 323 BA GT '94
Mazda 6 2.0 MZR-CD '04 / Mazda 6 1.8 ELPIDŻI '03 / i inni... :D
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Pralkę mam Electroluxa, w styczniu dwa lata będzie. Spoko, działa. Generalnie nie doktoryzowałem się jakoś bardzo – właściwie jedyna w tej cenie była czarna aby pasowała do mebli w kuchni
. Lodówka LG, też miała być czarna, też ok.
nemi napisał(a):Zenek dziś w Warszawie, postanowiłem obejrzeć występ.
Kiedyś już byłem, zagrał świetnie
Martyniuk?
Ja mam samsunga tv, pralkę i suszarkę też i działa wszystko spoko, suszarkę żona na Boscha ale taką składaną nic flagowego.
W sumie każdy sprzęt mam innej marki. Dziś w sklepie trafiłem na jakiegoś kumatego gościa i trochę mi poopowiadał. Akurat u niego większość klientów elektrolux później bosch i Samsung,ale bosch najdroższe części zamienne.
Na jakiejś grupie fb chlopak chce mazde od sąsiada odkupić, chyba fajna sztukę trafił.
Na jakiejś grupie fb chlopak chce mazde od sąsiada odkupić, chyba fajna sztukę trafił.
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
Precidia to Kanada? Sąsiad kumpel taka miał z 15 lat temu 
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Też o jedynym prawdziwym zenku pomyslalem

Poczyalem elektrodę,kolejność według serwisantów jeśli o suszarki chodzi bosch siemens elektrolux, Samsunga omijać szerokim łukiem,ponoc że nawet autoryzowany serwis nie chce tego naparawiac

kurde 15lat temu 323fba jeździłem drzwi bez ramek ramek vkaMrShaleck napisał(a):Precidia to Kanada? Sąsiad kumpel taka miał z 15 lat temu

Poczyalem elektrodę,kolejność według serwisantów jeśli o suszarki chodzi bosch siemens elektrolux, Samsunga omijać szerokim łukiem,ponoc że nawet autoryzowany serwis nie chce tego naparawiac
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
Panowie, mam problem odkąd pojechałem na pierwszy serwis po 2 latach Masterem do serwisu ciągle są jakieś problemy. Ma 2 lata 30 tys km po pierwszym serwisie okazało się że jest poduszka silnika do wymiany i miska olejowa wgnieciona (z mojej winy) trzymali go tam 5 dni. Odebrałem pojeździł może 2 tyg jak przejechałem przez próg zwalniający prawdopodobnie urwała się znowu poduszka silnika bo samochód pojechał lawetą do Kalisza.
Z problemami dali samochód zastępczy.
Odebrałem pytam się co było nie tak ? Dostałem odpowiedz że wszystko jest ok proszę jeździć...
Teraz kilka dni temu po dopaleniu i zrobieniu może kilku km wyskoczyły błędy :
Sprawdź wydech, sprawdź układ wtryskowy, możliwość uszkodzenia silnika.
Akurat przejeżdżałem obok swojego mechanika wjechałem żeby mi podłączył pod kompa w sumie ok 32 błędy, mam wszystkie wydruki.
Dzwonie do serwisu a gościu mi mówi czy samochód jeździ, mówię że stoi bo się boje jeździć.
Proszę sprawdzić płyny czy są w normie i przyjechać na wizytę do diagnosty na wtorek o 13...
Pytam o samochód zastępczy, odpłatnie chyba że wina będzie z ich strony to dadzą...
Wkurzyłem się w sobotę napisałem do kierownika serwisu czy oni są poważni żebym tym samochodem jechał do serwisu 50 km i czy mogę przyjechać na ich odpowiedzialność jak się coś zepsuje.
Czekam co mi odpisze w poniedziałek, a jak nie to dzwonię na asistance i niech zabierają bo i tak stoi...
Z problemami dali samochód zastępczy.
Odebrałem pytam się co było nie tak ? Dostałem odpowiedz że wszystko jest ok proszę jeździć...
Teraz kilka dni temu po dopaleniu i zrobieniu może kilku km wyskoczyły błędy :
Sprawdź wydech, sprawdź układ wtryskowy, możliwość uszkodzenia silnika.
Akurat przejeżdżałem obok swojego mechanika wjechałem żeby mi podłączył pod kompa w sumie ok 32 błędy, mam wszystkie wydruki.
Dzwonie do serwisu a gościu mi mówi czy samochód jeździ, mówię że stoi bo się boje jeździć.
Proszę sprawdzić płyny czy są w normie i przyjechać na wizytę do diagnosty na wtorek o 13...
Pytam o samochód zastępczy, odpłatnie chyba że wina będzie z ich strony to dadzą...
Wkurzyłem się w sobotę napisałem do kierownika serwisu czy oni są poważni żebym tym samochodem jechał do serwisu 50 km i czy mogę przyjechać na ich odpowiedzialność jak się coś zepsuje.
Czekam co mi odpisze w poniedziałek, a jak nie to dzwonię na asistance i niech zabierają bo i tak stoi...
To, co łatwe, nie prowadzi do niczego.
GD – Generacja Doskonała
GD – Generacja Doskonała
- Od: 20 lut 2008, 21:59
- Auto: Mazda 626 GD 2.0i 90 km '92r + LPG
Ja dziś Renault naprawiałem. Żona mi powiedziała, że przy 110 słychać hałas z okolicy drzwi. Wybrałem się na jazdę próbną, ale wziąłem też latarkę i poświeciłem przed ruszeniem. Dół drzwi na małym kawalku jakiś czystszy był, więc wróciłem do domu obejrzeć jej kurtkę. Tak, to był pasek od kurtki 
Beny napisał(a):Poczyalem elektrodę,kolejność według serwisantów jeśli o suszarki chodzi bosch siemens elektrolux, Samsunga omijać szerokim łukiem,ponoc że nawet autoryzowany serwis nie chce tego naparawiac
Po tym jak miałem styczność z realizacją gwarancji od Samsunga i tym jak s..ją na klienta to też bym omijał

Samsunga to telefon chętnie, ale nie AGD.
Kurde kupiłem bratu Clio 2, polifta, 1.4 16v, fajnie wyposażonego i po tygodniu viva la france – zepsuł się. Miałem Clio 2, ale przedlifta i było wspaniale bezawaryjnym chrupkiem.
Zaczęła świrować elektryka, klasyka modułu UCH czyli wycieraczki, kierunki, szyby. Wytargałem te nieszczęsne UCH i przelutowałem wszystko gdzie dałem radę dojść grotem lutownicy. Złożyłem, odpaliłem i petarda, wszystko działa.
Następnego dnia to samo, ale zauważyłem, że sprzęty samoczynnie działają na zapłonie, a nie działają po odpaleniu silnika. Zaczynały też działać w trakcie jazdy, przy gwałtownych skrętach autem. Drogą dedukcji zacząłem szukać przy wiązkach idących wzdłuż kolumny kierowniczej i po godzinie szarpania kabli stawiam na wiązkę idącą do stacyjki – rozłącza obwody na czas odpalania, a potem nie styka nie ich nie włącza.
Wytargałem to i faktycznie w tym obrotowym styczniku styki są trochę zajechane a samo 'A'– kształtne coś, które łączy obwody jest poprzypalane.
Ciekawe czy to będzie taki easy fix, czy wojna z Francją będzie trwała

------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
nemi napisał(a):Naprawdę warto się wybrać
Byłem raz jak grali razem z NK, Lej mi pół i Łydką Grubasa. Niesamowity dobrze dobrane do siebie zespoły na jednym evencie
Drugi raz chyba też na jakimś festiwalu albo juwenaliach. Nie pamiętam już. Ale lubię gościa za naturalność i szczerość.
Wreszcie dojechal
nie ma tragedii
jutro foty. Drzwi zatrzasniete wiec progu nie bylo jak sprawdzic
Dopisano poniedziałek, 27 lis 2023, 19:13:
Wreszcie dojechal
nie ma tragedii
jutro foty. Drzwi zatrzasniete wiec progu nie bylo jak sprawdzic
Dopisano poniedziałek, 27 lis 2023, 19:13:
Wreszcie dojechal
..::Born To Rise Hell::..
Czyi ile w sumie czasu od kliknięcia do odbioru?
Marcin 1 : 1 Francja
Trochę się poprawiło, ale za to wychodzi że przełącznik kierunków jest dodatkowo sam w sobie zepsuty :/
Trochę się poprawiło, ale za to wychodzi że przełącznik kierunków jest dodatkowo sam w sobie zepsuty :/
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium