Mazda 3 BM – plamy na wyświetlaczu MZD
1, 2
Widocznie ty robiłeś to na logikę a ASO według manualna 
Właśnie zastanawiam się nad wymianą wyświetlacza w BM (rozwarstwia się od wewnątrz, a 3 letnia gwarancja to już ......). Czy z BN będzie pasował do BM (ładniejszy mi się wydaje)? Chyba plus od niego "podstawa". Czy ktoś wie coś więcej?
zdarza się, że jak gdzieś jadę, nie uzywam wyświetlacza czasem, wtedy go po prostu wyłączam. Zywotność na pewno na tym nie straci:)
Nie rozumiem jednego myku: słoneczny dzień, ustawiam jasność i kontrakt, tym cienkim pokrętłkiem na maksa. Widać wszystko świetnie. Po czym kończe jazdę, wracam do auta za jakiś czas, odpalam, a tam znów wszystko mało widoczne, muszę regulować tym pokrętlem. Jakby nie zapamiętał ostatniego ustawienia. Czy to tak ma być?
Nie rozumiem jednego myku: słoneczny dzień, ustawiam jasność i kontrakt, tym cienkim pokrętłkiem na maksa. Widać wszystko świetnie. Po czym kończe jazdę, wracam do auta za jakiś czas, odpalam, a tam znów wszystko mało widoczne, muszę regulować tym pokrętlem. Jakby nie zapamiętał ostatniego ustawienia. Czy to tak ma być?
Na wyświetlaczu pojawiły się takie plamy. Zaczęły się małe i z roku na rok coraz większe. Pytałem w salonie Mazdy czy da się coś z tym zrobić to powiedzieli, że tylko wymiana i zaśpiewali cenę z kosmosu za nowy. Wolę kupić używany, w związku z tym pytanie: czy wystarczy poszukać samego wyświetlacza, bez modułu podczepianego pod niego? W tym module są wszystkie dane odnośnie auta, język polski na wyświetlaczu itp?
- Od: 14 lip 2023, 13:43
- Auto: Mazda 3, 2013, 120 KM B
Może wystarczy wymienić dotyk ?, są filmu na Yutube jak to zrobić.
https://pl.aliexpress.com/item/10050022 ... GVxdJAbjJE
https://pl.aliexpress.com/item/10050022 ... GVxdJAbjJE
Problem poruszany już na forum.
Sam musiałem wyminić dotyk – szybę.
Operacja zajmuje jakieś 40-50 minut i nie jest super wyzwaniem.
Koszt dotyku to około 100 zł.
RobertPi napisał(a):Problem poruszany już na forum.
Szukam i nie znajduję, możesz podsesłać link?
Cz element z linku podanego wyżej przez @andrep będzie pasował do BN?
Mnie dotknęło coś takiego:

Np. taki ale pewnie jest tego więcej.
https://allegro.pl/oferta/7-ekran-dotyk ... 3852056046
Zarówno propozycja Andrepa jak i moja będzie pasowała.

Zarówno propozycja Andrepa jak i moja będzie pasowała.
Bierz się bierz.
Temat niezbyt skomplikowany ale wymaga dokładności i czystego miejsca pracy.
Sam się bardzo starałem a jakiś drobiazg dostał mi się pod ekran i teraz mnie wkurza
.
Temat niezbyt skomplikowany ale wymaga dokładności i czystego miejsca pracy.
Sam się bardzo starałem a jakiś drobiazg dostał mi się pod ekran i teraz mnie wkurza
1, 2