Czateria... 2021
Ile kosztuje sam trasport z USA?
To zależy gdzie jest auto.
Sam transport w USA składa się z 2 czesci:
– towing – czyli transport z placu aukcyjnego do portu,
– fracht – czyli kontener i transport do portu: Holanda, Niemcy, Polska,
ale łączny koszt oscyluje od jakiś 1200 do 2000 USD.
Sam transport w USA składa się z 2 czesci:
– towing – czyli transport z placu aukcyjnego do portu,
– fracht – czyli kontener i transport do portu: Holanda, Niemcy, Polska,
ale łączny koszt oscyluje od jakiś 1200 do 2000 USD.
..::Born To Rise Hell::..
Dziś wymiana filtra paliwa, ojciec się mnie pyta co robię z tym lewarkiem przecież miałem filtr wymieniać
. Ciężko było mu wytłumaczyć że do tej operacji trzeba zdjąć koło i nadkole
. Zalane LM z serii profesjonalnej na wtryskiwacze do nowego filtra, pochodził z 10 minut na wolnych i po 10 km jazdy można stwierdzić że jest dobrze. Porównanie:
Przed
Po

Przed
Po
Fajny ten Ford polatałbym 

nemi napisał(a):Jeszcze trzeba zawias sprawdzić niebawem. Opony na tyle dały radę 48kkm, stan już słaby. Z przodu chyba połowę tego przebiegu wytrzymały.
Dopisano 03 paź 2023 18:26:
Ale cicho się zrobiło. Nigdy więcej Nokianów.
btw na grupie seata takie opony (tylko z rocznika np 2015) sprzedają za 600zł "sezon-dwa jeszcze pojeżdżą"
Oj kupują... ceny używanych opon od 2-3 lat są tragiczne. Ludzie wstydu nie mają. 'Stare ale bieżnik jeszcze dobry!'. Porażka.
Mazda 626 coupe '90 / Mazda 626 Coupe '89 / Mazda 323 BA GT '94
Mazda 6 2.0 MZR-CD '04 / Mazda 6 1.8 ELPIDŻI '03 / i inni... :D
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Takie to jeszcze nić, najgorsze są bardzo stare letnie opony które praktycznie się nie ścierają bo są bardzo twarde a na mokrym nic nie trzymają tyłu. Siostra też się przekonała co znaczą świeże opony, miała stare zimówki ze sporą ilością mięsa, jak wwaliła się do rowu że ciężko było wyciągnąć to wtedy przejrzała na oczy i zobaczyła na czym jeździła jak założyła świeżą a nie 10 letnią zimówkę. Dziś wzięła moją Renatę i w szoku jak szybko się rozpędza i można nawet kogoś wyprzedzić bo jej Aurisem to co najwyżej to rowerzystów. 
Mam takie zboczenie że patrzę na opony zaparkowanych samochodów, o ile nowsze auta mają dobre opony to te starsze to masakra jakaś, nie wiem jak to przegląd przechodzi ale na mokrym to musi być jazda

Mam takie zboczenie że patrzę na opony zaparkowanych samochodów, o ile nowsze auta mają dobre opony to te starsze to masakra jakaś, nie wiem jak to przegląd przechodzi ale na mokrym to musi być jazda
Zastanawiam się jakie opny kupić.
Edge będzie na starym lecie. W styczniu będę musiał przejechać 3kkm, więc będę musiał mieć zimówki, ale w Hiszpanii będę miał w nocy okolic min 5 stopni, wiec przejdę na letnie.....
Chyba nie warto inwestować 3kPLN za 245/60/18 dla SUV za moze maks 6kkm rocznie.
Edge będzie na starym lecie. W styczniu będę musiał przejechać 3kkm, więc będę musiał mieć zimówki, ale w Hiszpanii będę miał w nocy okolic min 5 stopni, wiec przejdę na letnie.....
Chyba nie warto inwestować 3kPLN za 245/60/18 dla SUV za moze maks 6kkm rocznie.
..::Born To Rise Hell::..
kurczę.
gaz mi podrożał.
Dobrze, że chociaż instrybutory nie są tak awaryjne jak te na standardowe paliwo
gaz mi podrożał.
Dobrze, że chociaż instrybutory nie są tak awaryjne jak te na standardowe paliwo

Historie mojej młodości :
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...
JohnnyB napisał(a):Zastanawiam się jakie opny kupić.
Dobrej klasy wielosezon (choć nie lubię) chyba będzie optymalny... Sam mam w lexie, bo na takim kupiłem – świeże Verdstein. Zobaczymy jak będzie zimą. Na ten moment nie wiem czy głośne są opony czy łożyska :/
Mazda 626 coupe '90 / Mazda 626 Coupe '89 / Mazda 323 BA GT '94
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium