Swietne auto, zdecydowanie wolabym to niz jakies W124 czy e34.
Czateria... 2021
Bardziej wersja przedliftowa z ta „pojedyncza” kierownica. Idealem wersja Pallas
. Kiedys mozna bylo wyrwac takiego klasyka w okolicach 13-17 tys. Teraz to juz sporo powyzej 20. A Pallasa chyba tylkonraz widzialem na aukcji.
..::Born To Rise Hell::..
Krzemol napisał(a):czekam aż tato podejmie decyzję o zmianie GS450h i wtedy go przejmę po nim. Pewnie jeszcze z rok dwa mu zejdzie aż tego Q50 zacznie szukać
Przesiadka z GS do Q50 to segmentowy regres (chociaż nie w temacie rozmiaru i miejsca) – może Q70 żeby nie wypaść z segmentu E? Dostępne te same jednostki napędowe a oprócz tego jeśli odrobina szaleństwa się włączy to można brać V8 i 400KM+
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
q70 to już tylko USA, chyba nie było tego w EU za dużo.
Mi się podoba bardzo QX55, ale tego to już w PL raczje ciezko bedzie poskłądac. Wszystko do QX50/QX55 trzeba brać już razem z częściami. Ale jeśli kto s ma 120-140k PLN można całkiem ciekawego SUV'a zdjąć z USA.
Mi się podoba bardzo QX55, ale tego to już w PL raczje ciezko bedzie poskłądac. Wszystko do QX50/QX55 trzeba brać już razem z częściami. Ale jeśli kto s ma 120-140k PLN można całkiem ciekawego SUV'a zdjąć z USA.
JohnnyB napisał(a):q70 to już tylko USA, chyba nie było tego w EU za dużo
Nie dziwię się – wsiadłem w Q70 w salonie i nawet jazdy próbnej nie chciałem – to jest gigantyczna landara. Kompletnie zbędna szerokość i długość dla 90% nabywców. Sprzedawca mówił, że ludzie którzy mieli GSa i przyszli do nich po Q70 wychodzili jednak Q50 w większości. Ale jeśli rozmiar nie przeszkadza i chce się luksusu to wrażenie robi nawet jak stoi.
Ostatnio edytowano 10 wrz 2023, 12:26 przez brii, łącznie edytowano 1 raz
Zdają sobie sprawę ale też doszli do wniosku że raczej niepotrzebna im taka locha jak 70. Jako całość bardziej im 50 siedzi. Raczej hybryda znowu
. Jak już będzie na poważnie to pewnie pomacaja i 50 i 70 i wtedy padnie decyzja.
A ja spróbuje tego kupić w poniedziałek wieczorem. To ta "ładniejsza" strona 
Q50 już poszedł, wiec na poniedziałek zostało tylko to.
Najpierw jednak musze cafax ściągnąć bo ma mały przebieg bardzo jak na 2016 rok.
Q50 już poszedł, wiec na poniedziałek zostało tylko to.
Najpierw jednak musze cafax ściągnąć bo ma mały przebieg bardzo jak na 2016 rok.
Nie wiem czy nie pozwać firmy Sony.
Od czasu do czasu na ekranie telewizora, pojawia się komunikat o tym że: "za chwilę odbiornik sam się wyłączy żeby tego uniknąć naciśnij dowolny przycisk na pilocie" brzmi to troszkę inaczej ale sens jest zachowany. No i naciskam przycisk, ten najbardziej charakterystyczny i tv mimo wszystko się wyłącza...
Od czasu do czasu na ekranie telewizora, pojawia się komunikat o tym że: "za chwilę odbiornik sam się wyłączy żeby tego uniknąć naciśnij dowolny przycisk na pilocie" brzmi to troszkę inaczej ale sens jest zachowany. No i naciskam przycisk, ten najbardziej charakterystyczny i tv mimo wszystko się wyłącza...
Stała pod ścianą prężąc kakao
JohnnyB napisał(a):mały przebieg bardzo jak na 2016 rok.
Obejrzyj jeszcze wnętrze i wyposażenie oraz hamulce – na rynek USA były odstępne specjalne wersje wyposażenia (których u nas nie dało się zamówić) potocznie zwane bieda i turbo bieda.
Gib napisał(a):No i naciskam przycisk, ten najbardziej charakterystyczny i tv mimo wszystko się wyłącza...
Jakbym miał taki sprzęt Sony to bym cisnął pozew zbiorowy
To nie golas. Sa QX30 ktore wygladaja jak Q30, maja naped na przod i szmaty w srodku. Chyba widzialem jednego nawet z manualem.
Ja lecę latami na Yatowskich najzwyklejszych ściągaczach. Na warsztacie też takie mamy i juz z 10 lat służą. Niedługo będzie dopiero pora je wymienić.
Mazda 626 coupe '90 / Mazda 626 Coupe '89 / Mazda 323 BA GT '94
Mazda 6 2.0 MZR-CD '04 / Mazda 6 1.8 ELPIDŻI '03 / i inni... :D
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Odpuszczam to QX30. Cena już wystartowała wysoko wiec przekroczy mój budżet na tę chwile.
Dorzuce coś do Q50. większe przestronniejsze i wygodniejsze w długich trasach. Ewentualnie jakieś A4/A6
Dorzuce coś do Q50. większe przestronniejsze i wygodniejsze w długich trasach. Ewentualnie jakieś A4/A6
Nacisk sprężyny nie jest mały, kiepski materiał ściągacza może spowodować niekontrolowany powrót sprężyny to pierwotnego wymiaru a to może komuś w najlepszym wypadku narobić obrażeń ciała. Niestety były już takie przypadki.
Najlepiej to mieć taki porządny, pionowy ze stelażem i prasą. Ale do domowego użytku zwykłe 'łapki' wystarczają. U nas na warsztacie ten pionowy z prasą to taki szit, że większość amorków tam nie pasuje, o wymianie sprężyn w BMW nie ma mowy...
Mazda 626 coupe '90 / Mazda 626 Coupe '89 / Mazda 323 BA GT '94
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
JohnnyB napisał(a):Dorzuce coś do Q50
Nie wiem w jakie roczniki celujesz, ale jeżeli nie zamkniesz się z tym max w 80k (w przypadku przedlifta) to nie ma to żadnego sensu. Tych aut z USA nikt potem nie chce, każdy szuka europejczyka. Kolega kupił w maju krajówke, bezwypadkowy q50s hybrydę za 86k z 2014r. Polifty chodzą znacznie drożej, ale zasada co do USA jest raczej ta sama.
Marzec 2017 – ostatnie sztuki przedlifta. 53 tyś mil. Carfax czysty do wypadku. Przebieg potwierdzony.
Będę licytował w czwartek, ale idę na prawdę nisko, jest trafiony drugą stroną, troszkę spawania będzie jeśli wejdzie.
Spiny nie mam. budżet 67,5 tyś z naprawa blacharską na Q50. złotówki więcej nie wydam na to auto.
Ogólnie, będę chciał dorzucić 25 tyś w przeciągu 1-2 miesięcy i zapolować na A4 B9. Do konca roku bedę chciał coś ogarnąć, od stycznia nowa praca bede musiał mieć jakieś auto.
Będę licytował w czwartek, ale idę na prawdę nisko, jest trafiony drugą stroną, troszkę spawania będzie jeśli wejdzie.
Spiny nie mam. budżet 67,5 tyś z naprawa blacharską na Q50. złotówki więcej nie wydam na to auto.
Ogólnie, będę chciał dorzucić 25 tyś w przeciągu 1-2 miesięcy i zapolować na A4 B9. Do konca roku bedę chciał coś ogarnąć, od stycznia nowa praca bede musiał mieć jakieś auto.
Patrząc po felgach i oponach to właśnie taka specyficzna wersja na US ze "small brake kit"...
Tu masz całą aukcje i VIN.
https://www.iaai.com/VehicleDetail/36989972~US
Nie odbiega od niczego co było oferowane. Standardowa wersja. Kołą 17 cali, hamulce wentylowane na obie osie, napęd AWD.
Przyłożony po boku, kutyna i poducha fotela wystrzelona.
Jeśli się uda w okolicy 4750 będzie OK. jeśli nie nie ma spiny. Albo tanio z USA albo w cale. Inaczej się to po prostu nie kalkuluje.
A czy kogoś boli jeździć obitym autem to już subiektywna ocena.
https://www.iaai.com/VehicleDetail/36989972~US
Nie odbiega od niczego co było oferowane. Standardowa wersja. Kołą 17 cali, hamulce wentylowane na obie osie, napęd AWD.
Przyłożony po boku, kutyna i poducha fotela wystrzelona.
Jeśli się uda w okolicy 4750 będzie OK. jeśli nie nie ma spiny. Albo tanio z USA albo w cale. Inaczej się to po prostu nie kalkuluje.
A czy kogoś boli jeździć obitym autem to już subiektywna ocena.