Czateria... 2021
Ja już zapomniałem jak się kosi, w tym roku nawet nie machnąłem kosą, nie pojeździłem Cub Cadetem ani nie chodziłem za Stigą. Kiedyś kosiło się cały dzień, teraz niestety więcej pracy i nie ma czasu już na przyjemności.
eee a jak tym obudzić sąsiadów o 7 rano w sobotę?
loockas napisał(a): Uparłem się na kosiarkę akumulatorową
eee a jak tym obudzić sąsiadów o 7 rano w sobotę?

Dziś sprzedałem ostatnią kosę jaką miałem, zostało trochę jeszcze gratów które mają jakąś wartość i opchnę co się da, reszta idzie na złom i kończę przygodę. Pora iść w coś mniej czasochłonnego bo właśnie z czasem mam kiepsko.
Neonixos666 napisał(a):eee a jak tym obudzić sąsiadów o 7 rano w sobotę?
U mnie na osiedlu już 3 razy wypuscili ekipe koszącą okoliczne krzaki o 6:50 w sobotę
Macie jakąś kosiarkę elektryczną (na kablu) do polecenia? Mam taki szajs z NEC, że cała się wygina, przy połowie kosza juz nie wrzuca trawy tylko się zapycha i blokuje
Mazda 626 coupe '90 / Mazda 626 Coupe '89 / Mazda 323 BA GT '94
Mazda 6 2.0 MZR-CD '04 / Mazda 6 1.8 ELPIDŻI '03 / i inni... :D
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Alko kosiarka, miałem kiedyś uzywke i powiem ze wytrzymały sprzęt. Teraz kupiłem faworyt,o ile sam sinik ok to wykonanie takie se. W pierwszym roku odpadały śruby od kół, były tylko chwycone pojedynczym spawem,w drugiej która kupiłem rodzica taka sama sytuacja. Kółka po 2 latach do wymiany, kilka razy dostały kamykiem i dziury.

Taki jeden aku wystarczy na ten teren?
a zaglądałeś już na jakieś forum o trawnikach, emocje takie jak w dziale jaki olej kupićloockas napisał(a):Docelowo chciałbym robota, ale to dopiero jak to faktycznie będzie prawdziwy trawnik
Taki jeden aku wystarczy na ten teren?
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
Beny napisał(a):a zaglądałeś już na jakieś forum o trawnikach, emocje takie jak w dziale jaki olej kupić
Wolę nie zaglądać. Ostatnio szukałem budżetowego ampli oraz stereo i zajrzałem na forum audio... Już rozumiem dlaczego fora umierają

Beny napisał(a):Taki jeden aku wystarczy na ten teren?
Heheh, no nie
MrShaleck napisał(a):Macie jakąś kosiarkę elektryczną (na kablu) do polecenia? Mam taki szajs z NEC, że cała się wygina, przy połowie kosza juz nie wrzuca trawy tylko się zapycha i blokuje
Kiedyś dużo kosiłem kosiarką z kablem ( długim kablem) miała chyba z 2800W i rozpędzała się jak helikopter, ale to był sprzęt, mocy miał wystarczająco na każdą trawę. Kosiło się bez kosza ale rzadziej potem grabienie trawy i wywózka.
nemi napisał(a):"Równik przejechany" po raz pierwszy, 10km się spóźniłem ze zdjęciem.
4 morza, 4 stolice, chyba 15 krajów (+PL) – 2 lata mi to zajęło
narzekasz, że nie jeździsz autem, ja potrzebowałem 3 lata żeby przejechać 40tys km
brat kupił BMW 540i xdrive. 3 litrowa rzędowa szóstka, spalanie przy średniej 71kmh na krajówce, kilka wiosek, jedno wyprzedzanie wyszlo 5,2l na komputerze, Ty byś pewnie zszedł ponizej 5

Neonixos666 napisał(a):Kiedyś dużo kosiłem kosiarką z kablem ( długim kablem) miała chyba z 2800W i rozpędzała się jak helikopter, ale to był sprzęt, mocy miał wystarczająco na każdą trawę. Kosiło się bez kosza ale rzadziej potem grabienie trawy i wywózka.
Też kiedyś miałem taką, stara maszyna, ale po 20 latach się rozpadła. Mam wrażenie, że sprzęty teraz są tak szajsowate, że szkoda gadać. Wcześniej mieliśmy taką jeszcze na 'siłę'

Mam za małą działkę żeby się bujać ze spalinówką kurde, a elektryczną jakąś sensowną kupić to pewnie lekko 1,5k będzie.
Dopisano 10 sie 2023, 09:12:
marek napisał(a):brat kupił BMW 540i xdrive. 3 litrowa rzędowa szóstka, spalanie przy średniej 71kmh na krajówce, kilka wiosek, jedno wyprzedzanie wyszlo 5,2l na komputerze, Ty byś pewnie zszedł ponizej 5
To już silnik B58 czy N55?
Mazda 626 coupe '90 / Mazda 626 Coupe '89 / Mazda 323 BA GT '94
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
MrShaleck napisał(a):Mam wrażenie, że sprzęty teraz są tak szajsowate, że szkoda gadać.
Ja to chyba najbardziej po telefonach widzę. Co dwa lata jak biorę abo to planuję nie zmieniać telefonu po dwóch latach ale się k... Nie da. Tu głośnik padnie, tu gniazdo ładowania zaczyna kiepsko trzymać, tu bateria przy tym samym użytkowaniu zamiast trzymać cały dzień to o 15 upomina się o ładowarkę... Gdyby nie to to kilkuletni średniak spokojnie by mi wystarczył.
kurcze myślałem że aku trup, miał 2,76V na klemach ale może mam złodzieja prądu po prostu, postanowiłem go podładować i idzie na 3A już 4 godzinę, miałem kiedyś trupa i się ładował na 100% w pół godziny.
Stała pod ścianą prężąc kakao
Krzemol napisał(a):Jak z cenami paliw na Chorwacji? Najlepiej jak ktoś gnojówkę pamięta
HAK podpowiada że gnojówka 1.41 a PB 1.51
Jak wszystko dobrze pójdzie to jutro wieczorem mogę potwierdzić.
Ja dalej walczę z moja rwą, w zeszłym tyg była masakra i musiałem do szpitala bo przeciwbólowe średnio działały.
Pierwszy raz w życiu kilka dni na L4. Zmieniłem fizio do tego silniejsze leki, poprawa lekka jest ale jeszcze długa droga. Mam nadzieje ze obejdzie się bez zabiegu ale czas pokaże.
Jazda samochodem średnio przyjemna ale z rana już 1250km. Koszt przejechania tego dystansu 0 bo ładuje cały czas w pracy.

Średnia jak widać książkowa.
Właśnie lecimy do Pogorzelicy. Jestem zaskoczony pojemnością, to co w Audi trzeba było układać nad roleta tutaj weszło bez problemu pod. Żona za sterami, pierwsze ładowanie po prawie 350km a jeszcze 16% zostało a ona nogi lekkiej nie ma
Dalej średnia w okolicach 17kWh
Zobaczmy jak zrobimy ten cały odcinek ale jeszcze godz z hakiem, hotel i jutro resztę odcinka.
Pierwszy raz w życiu kilka dni na L4. Zmieniłem fizio do tego silniejsze leki, poprawa lekka jest ale jeszcze długa droga. Mam nadzieje ze obejdzie się bez zabiegu ale czas pokaże.
Jazda samochodem średnio przyjemna ale z rana już 1250km. Koszt przejechania tego dystansu 0 bo ładuje cały czas w pracy.

Średnia jak widać książkowa.
Właśnie lecimy do Pogorzelicy. Jestem zaskoczony pojemnością, to co w Audi trzeba było układać nad roleta tutaj weszło bez problemu pod. Żona za sterami, pierwsze ładowanie po prawie 350km a jeszcze 16% zostało a ona nogi lekkiej nie ma
Zobaczmy jak zrobimy ten cały odcinek ale jeszcze godz z hakiem, hotel i jutro resztę odcinka.
- Od: 15 maja 2012, 15:34
- Auto: Jest GJ 2.2 AT
Jest Citroen SpaceTourer
Było C4 Picasso
Była Mazda 6
GH