Czateria... 2021
Tak na prawdę to te śmieszne gwarancje to można o kant rozbić bo to tylko ich dobra wola. Tak samo jak przy pilarkach, ludzie kupują z Ukrainy starsze modele których już w UE nie można sprzedawać bo są bardziej wytrzymałe niż nowe spełniające normy i olewają gwarancję bo cokolwiek się stanie to i tak zawsze jest wina użytkownika i zostajesz z nową rozwaloną piła na lodzie.
Dziś kolejna wskrzeszona, MS 180 która przez właściciela została spisana na straty ożyła i będzie jeszcze rznęła długo. W poniedziałek oddaje naprawione sprzęty, dziś kupiłem w ciemno jedną za niewielkie pieniądze zobaczymy czy uda się coś zarobić. Jutro montuje cewkę do Fs 85 i oby to już była ostania rzecz do naprawy przed oddaniem. Miałem nic nie robić ale trafiły się fuchy to ogarniam w miarę możliwości a że córkę zapisałem na półkolonię to trzeba trochę kasy.
Beny napisał(a):W M6 dalej są akcje serwisowe, stelaż fotela kierowcy, siłowniki klapy w kombi, inflator poduszki pasażera a w sumie auto ma już 15lat.
Ja skorzystałem z gwarancji perforacji nadwozia w Renault ale i tak teraz znów wyłazi, szkoda że nie uparłem się na wymianę klapy a nie naprawę
nemi napisał(a):Dziś zabrałem Renault na przejażdżkę – 300 kilometrów, drogi słabe (DK7, DK10) i wyszło mi spalanie 4,8 wg komputera, zasięg 1080.
A nawet nie jechałem jakoś specjalnie oszczędnie.
Tyle też wyciągam z Pulsara ale najbardziej oszczędny jest na autostradzie skubaniec leci 130 i nie spala przy tym dużo więcej niż normalnie. Jedynie denerwuje mały zbiornik.
Dzień dobry dla czytających wszystkich
zwłaszcza ponownie dla Mazowsza.
Może wreszcie po dłuższej przerwie reaktywujemy spotkania warszawskiej grupy miłośników oraz posiadaczy wszelkich MAZD
Miejsce jak w temacie Stadion Narodowy ,zwłaszcza parking (pineska)
https://www.google.com/maps/place/Parki ... ?entry=ttu
Wtorek 20.06.2023
godzina 20:00
Pogoda jutro dopisze wiec zapraszam

zwłaszcza ponownie dla Mazowsza.
Może wreszcie po dłuższej przerwie reaktywujemy spotkania warszawskiej grupy miłośników oraz posiadaczy wszelkich MAZD

Miejsce jak w temacie Stadion Narodowy ,zwłaszcza parking (pineska)
https://www.google.com/maps/place/Parki ... ?entry=ttu
Wtorek 20.06.2023
godzina 20:00
Pogoda jutro dopisze wiec zapraszam
nemi napisał(a):Młodsze pokolenie nie ma już takiej zajawki na motoryzację mam wrażenie.
Też tak myślałem, ale jak zacząłem się rozglądać po internetach to się okazało, że wcale nie. Po prostu wypadliśmy z obiegu, a w międzyczasie scena motoryzacyjna w PL się mocno zmieniła. Wszystko bardziej się skupia wokół wydarzeń i indywidualnych ludzi, a nie wokół klubów czy innych grup.
Jak się jest bardziej proaktywnym to okazuje się, że w Polsce bardzo dużo się dzieje i miłośników motoryzacji wcale nie brakuje.
Pozdrawiam, Tomek
Drinking wine and killing time
Mam podobnie wnioski. Wystarczy spojrzeć np na Kikstera jak robi jakąś imprezę z fanami i jaki jest tam przekrój wiekowy. Bardzo dużo młodych ludzi. Faktycznie teraz ludzie wolą jechać na ogólnopolską czy ogólnomotoryzacyjną imprezę niż skupiać się na klubie danej marki/modelu. Inna sprawa, ze fora są dla dinozaurów, a dyskusje przeniosły się na media społecznościowe.
Poza tym ja bym na zlot MS pojechał głównie w celach towarzyskich
Może się wielu ze mną nie zgodzi, ale wg mnie ostatnie lata w których były zloty i dominował Tor Poznań, zabiły ten klub, a przynajmniej idee zlotów MS. Byłem raz. Super impreza motoryzacyjna, dla mnie przygoda życia, ale całkowicie odmienna od znanych zlotów lotniskowych gdzie jednak dominowała integracja i towarzyski charakter spotkania.
Poza tym ja bym na zlot MS pojechał głównie w celach towarzyskich
No ale zloty same się nie zorganizują. Integrować można się też na ogólnomotoryzacyjnych wydarzeniach. Najpierw jednak trzeba się na jakieś wybrać 
Pozdrawiam, Tomek
Byłem dziś wyrobić kolejny dowód dla dzieci bo stary stracił waznosc, oczywiście miesiąc przed wakacjami żeby adrenalina była czy zdąża wyrobić
a kobieta do mnie Pan nie złoży kwitów bo ma nieważny dowód od 9lat 
Kurła no mnie zagotowało, że jakieś przepisy się w 2015 zmienily i ja miałem niby 3miesiące na wymianę (dowód wyrobiłem w 2014) i to gdzieś tam na wniosku pisało. A dwa razy za granicą na dowód byłem

Kurła no mnie zagotowało, że jakieś przepisy się w 2015 zmienily i ja miałem niby 3miesiące na wymianę (dowód wyrobiłem w 2014) i to gdzieś tam na wniosku pisało. A dwa razy za granicą na dowód byłem

-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT