Cześć wszystkim!
Ostatnio pojawił mi się problem w moim czujniku od otwartych drzwi w momencie otwarcia prawych przednich drzwi, po zamknięciu kontrolka już nie znikła… szukałem czujnika krańcowego który załącza czujkę ale nic nie znalazłem, i tu moje pytanie gdzie znajdę czujkę i jak ona wyglada, czyżby siedziała w zamku?
Mój samochód to mazda 3 bk 1.6 2006 rok
Czujnik od otwartych drzwi
Strona 1 z 1
Faktycznie musiałem to przeoczyć jak szukałem na internecie, ale tak czy siak po przeanalizowaniu problemów nie potrafię stwierdzić którą kostkę odłączali pod schowkiem.
Kup spray do połączeń elektrycznych porozłączaj wszystkie kości pod schowkiem popsikaj i połącz raz jeszcze....jeśli coś nie styka to to powinno pomóc 
sebek-71 napisał(a):Kup spray do połączeń elektrycznych porozłączaj wszystkie kości pod schowkiem popsikaj i połącz raz jeszcze....jeśli coś nie styka to to powinno pomóc
Byłem przy samochodzie dzisiaj i udało mi się rozwiązać problem z drzwiami

Pod skrzynką na bezpieczniki są takie dwie kostki na takim "zatrzasku" i patrzę, że jeden z nich jest właśnie otwarty, a co za tym idzie? Ten "zatrzask" wyglądał jakby dociskał kostkę do skrzynki i w momencie zamknięcia go usłyszałem jak centralny zamek się zamyka i po chwili wszystko wróciło do normy! I to wszystko akurat robiłem bez zapłonu.
Więc dzięki wszystkim za pomoc!
Strona 1 z 1