Przedstawiam Wam moje autko, które posiadam od połowy czerwca 2021.
Kiedyś już był tu wątek o tym samochodzie, ale tym razem będzie mniej "samochodowo", niemniej jednak wypada pokazać cóż to za maszyna.
Silnik: benzynowy
Moc: jest
Skrzynia biegów: tak
Przebieg (marzec 2023): 32.000 km
Wyposażenie: szyby w prądzie, wspomaganie kierownicy itp., dokupiłem dojazdowe koło zapasowe i hak
Ogólnie druga od dołu wersja wyposażenia.
Test siadania za samym sobą:
Bardziej świeże fotki:
Ale do rzeczy! Auto kupiłem, żeby realizować coś, co lubię: jeżdżenie i zwiedzanie. Podróżujemy w 4 osoby, często na dalekich dystansach, potrzebujemy więc dużego bagażnika i komfortu, żeby nie wykończyć się przez kilkanaście godzin w środku
Mam nadzieję, że uda mi się zrealizować tym autem jeszcze kilka większych podróży i może uda się odwiedzić jakieś nowe kraje.
Podróż nr 1 – lipiec 2021
Warszawa-Porec (HR)-Wiedeń (A)
Miesiąc po odebraniu auta udaliśmy się w "ćwiczebną" podróż we dwoje na krótki odpoczynek: kilka dni pod namiotem i zwiedzanie Wiednia w drodze powrotnej.
W Chorwacji jestem zazwczaj dwa razy w roku, byłem już tyle razy, że nie mam stamtąd nawet zdjęć za bardzo... Jedziemy po prostu poleżeć, popływać, poczytać książkę, popatrzeć na morze, zjeść i wypić coś dobrego.
Ogólnie – nuda, odpoczynek po ciężkim roku szkolnym.
Po raz pierwszy za to zdecydowaliśmy się na spędzenie 2 dni w Wiedniu. Okazało się jednym z najlepszych miejsc, w których byłem. Miasto przepiękne, przyjazne i smaczne. Było tak super, że wróciłem tam już w kolejnym miesiącu!
A co z autem... Sprawdził się prawie na medal.
Dlaczego prawie? Po raz pierwszy musiałem się zmagać z szerokością i długością

Kawałek drogi przejechaliśmy, wróciłem zadowolony zarówno z komfortu jak i ekonomii.