Czateria... 2021
Czyli kupujesz TV taniej bez smarta, kupujesz mibox i masz wypasiony TV taniej i ze smartem 

Ostatnio edytowano 2 sty 2023, 23:19 przez Neonixos666, łącznie edytowano 1 raz
No to kupujesz rzutnik
.
Kurde polisa od auta poszła mi o 15 % do góry względem zeszłego roku. Wycena auta identyczna jak w zeszłym roku, według Eurotaxu, auto droższe o 7% niż je zakupiłem.
Chyba bede musiałkupić takiego sticka z HDMI, jak widze TV w wyposażeniu mieszkań jakie ogladam w Hiszpanii, to się bardziej niż przyda
.
Kurde polisa od auta poszła mi o 15 % do góry względem zeszłego roku. Wycena auta identyczna jak w zeszłym roku, według Eurotaxu, auto droższe o 7% niż je zakupiłem.
Chyba bede musiałkupić takiego sticka z HDMI, jak widze TV w wyposażeniu mieszkań jakie ogladam w Hiszpanii, to się bardziej niż przyda
..::Born To Rise Hell::..
Neonixos666 napisał(a):Na ich nieszczęście społeczeństwo zadaje pytania ale już niedługo będzie to karalne.
Mam wrażenie, że społeczeństwo nie zadaje pytań i nigdy nikt nie poniesie konsekwencji. Nawet jak zadają pytania, to niczego to za sobą nie niesie. Straciłem wiarę...
I tak powiedzą jak wspaniałomyślny i dobroduszny Mr Obayteck na spółę ze złotoustym zrobili dobrze dla Polaków, BO PRZECIEŻ MOGŁO BYĆ DROŻEJ. A ile się natłukli siana przez ten czas... podkręć jeszcze, obywatel wytrzyma.
Mazda 626 coupe '90 / Mazda 626 Coupe '89 / Mazda 323 BA GT '94
Mazda 6 2.0 MZR-CD '04 / Mazda 6 1.8 ELPIDŻI '03 / i inni... :D
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Czarnek stwierdzil ze mamy za duzo intelektualistow i z obiecywanej podwyzki dla nauczycieli – jakies 7%,zona dzis dostala 32 PLN……[tiiit] nawet na flaszke nie starczy aby sie uchlac……
Na szczescie od lutego u mnie Maniana
kurde jak jansobiendam rade z takim podejsciem praez pierwsze miesiace
…..
Na szczescie od lutego u mnie Maniana
Polecam Fire TV Stick, ja kupiłem wersje 4K w cenie normalnego jak była jakaś promocja, w aucie dzieciaki mają wpięte to do DVD, udostępniam im internet i w drodze oglądają co im pasuję. W Chorwacji wpinałem to w jakiegoś starego LCD i też można było oglądać Netflixa czy YT.
- Od: 15 maja 2012, 15:34
- Auto: Jest GJ 2.2 AT
Jest Citroen SpaceTourer
Było C4 Picasso
Była Mazda 6
GH
Już po pieer...remanentach nikomu nie potrzebnych, wczoraj robiłem wydruk z kas fiskalnych ile sprzedało się alkoholu bo oczywiście trzeba zapłacić haracz do gminy, przewaliłem 140 palet piwa 
JohnnyB napisał(a):Czarnek stwierdzil ze mamy za duzo intelektualistow i z obiecywanej podwyzki dla nauczycieli – jakies 7%,zona dzis dostala 32 PLN
Moja matka po ponad 25 latach odeszła ze szkoły. Ile można...
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Właśnie czytam ze Ken Block zginął wczoraj w wypadku
https://www.motor1.com/news/629098/ken-block-dead-55/
Lubiłem gościa.
https://www.motor1.com/news/629098/ken-block-dead-55/
Lubiłem gościa.
- Od: 15 maja 2012, 15:34
- Auto: Jest GJ 2.2 AT
Jest Citroen SpaceTourer
Było C4 Picasso
Była Mazda 6
GH
MrShaleck napisał(a):JohnnyB napisał(a):Czarnek stwierdzil ze mamy za duzo intelektualistow i z obiecywanej podwyzki dla nauczycieli – jakies 7%,zona dzis dostala 32 PLN
Moja matka po ponad 25 latach odeszła ze szkoły. Ile można...
Moja żona też już prawie 20 lat stażu....na szczęście moja wyprowadzka ją zmusiła do porzucenia szkoły
JohnnyB napisał(a):Dostanie angaż jako mój tłumacz .
Tak zwana dobra inwestycja
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
nemi napisał(a):Ale ma misję i lubi uczyć
Jak ja to znam......po pierwszych 10 latach sobie dałem spokój
Dopisano wtorek, 3 sty 2023, 10:36:
MrShaleck napisał(a):JohnnyB napisał(a):Dostanie angaż jako mój tłumacz .
Tak zwana dobra inwestycja
Bardzo i mogę stosować mobing
A ja nie namawiałem. Robi to co chce i lubi. Sama chciała kiedyś spróbować własnych sił w JDG. Covid szybko sprowadził ją na ziemię, a przy okazji oboje utwierdziliśmy się w przekonaniu że trudno prowadzić dwie działalności usługowe przy dwójce dzieci. Może kasy z tego nie ma, ale się spełnia i lubi to co robi. Imho nie ma nic gorszego niż robić coś czego się nie lubi.
Natomiast nie zmienia to faktu, że braki kadrowe są mocno odczuwalne. I jeżeli podejście nierządu do edukacji się nie zmieni, to za chwilę faktycznie nie będzie miał kto uczyć naszych dzieci.
Natomiast nie zmienia to faktu, że braki kadrowe są mocno odczuwalne. I jeżeli podejście nierządu do edukacji się nie zmieni, to za chwilę faktycznie nie będzie miał kto uczyć naszych dzieci.
JohnnyB napisał(a):Na szczescie od lutego u mnie Maniana kurde jak jansobiendam rade z takim podejsciem praez pierwsze miesiace …..
Na koniec marca/początek kwietnia będziesz tam już na stałe?
Moja żona pracuje w szkole zaplanowanej na 1.000 osób, w której aktualnie uczy się ponad 1.500. I w tej szkole są dwie strony – praca z dziećmi i nauczanie, a druga część to bujanie się z administracją, bardzo roszczeniowymi rodzicami, wieczne konkursy, calutki dzień w pracy, bo wciąż coś przychodzi do zrobienia, nikt nie szanuje czasu wolnego – ktoś potrafi zadzwonić o 21, że coś trzeba zrobić na jutro itd. No i oczywiście ja muszę dokładać do interesu – sprzęt w domu, wieczne drukowanie, itp.
Ile to powoduje stresu i kwasu w chacie, to masakra.
W mniejszej szkole to podobno sama przyjemność pracować
Ile to powoduje stresu i kwasu w chacie, to masakra.
W mniejszej szkole to podobno sama przyjemność pracować
Overbooking jest chyba w każdej placówce
w mniejszych miastach wcale nie jest lepiej, bo np szkoły mamy dwie, a przedszkole póki co jedno. Natomiast w ostatnich latach sprowadziło się bardzo dużo nowych, młodych rodzin. Grup przedszkolnych jest więcej niż miejsc. Buduje się aktualnie nowe przedszkole, które już prawdopodobnie jest za małe.
Do mojej żony pisza rodzice na whatsapie czy innym komunikatorze non stop. Szaleństwo...
nemi napisał(a):bardzo roszczeniowymi rodzicami, wieczne konkursy, calutki dzień w pracy, bo wciąż coś przychodzi do zrobienia, nikt nie szanuje czasu wolnego – ktoś potrafi zadzwonić o 21
Do mojej żony pisza rodzice na whatsapie czy innym komunikatorze non stop. Szaleństwo...
nemi napisał(a): druga część to bujanie się z administracją, bardzo roszczeniowymi rodzicami,
Kurna wiem coś o tym. Szkoła moich chłopaków na 1050 dzieci, w tym roku zostałem przewodniczącym RR. I stwierdzam, że 70% rodziców uważa że to szkoła ma wychować dzieci, dodatkowo co najmniej 50% to idioci, a tak z 60% uważa że wszystko im się należy "z urzędu".
W sumie aż sie dziwię że udało się zebrać ponad 40kzł ze składek na RR.
Ale trochę pomysłów na spożytkowanie jest np. zamiast oklepanych książek dla dzieciaków paskowych na koniec roku, dostaną vouchery do Heliosa na dowolnie wybrany film.
A co do finansów szkół to masakra. Na nic nie mają....
nemi napisał(a):W mniejszej szkole to podobno sama przyjemność pracować
Paradoksalnie, najlepiej jest w gminach. Tam jest zwykle jedna duża szkoła będąca taką wizytówką, gdzie dużo się dzieje, są jakieś imprezy gminne itd. I w tej szkole zawsze jakaś kasa się znajduje od gminy na większość rzeczy.
A szkoła w mieście, jedna z wielu to niestety, lipa.