Zdrowka w nowym roku. Dawno nie mialem trzezwego sylwestra i tak udanego : ) w domku przed tv, sasiadow brak to i spokoj do okola
Czateria... 2021
18 nie ma, moze z 12, ale juz po sloncu.
Zdrowka w nowym roku. Dawno nie mialem trzezwego sylwestra i tak udanego : ) w domku przed tv, sasiadow brak to i spokoj do okola
eh 
..::Born To Rise Hell::..
Wy tu o nartach a nikt nie mówił że paliwo zostanie w starej cenie 
Ja jak głupi wiadomości i radia wczoraj nie słuchałem i poleciałem zatankować wszystkie samochody wczoraj bo mówię dzisiaj będzie 1zł więcej na litrze, i co... i jestem ponad 200 zł w plecy bo taka sama cena jak wczoraj a vatu 23% bym odliczył, a tak wczoraj tylko 8 xD
Kurde Polska
Ja jak głupi wiadomości i radia wczoraj nie słuchałem i poleciałem zatankować wszystkie samochody wczoraj bo mówię dzisiaj będzie 1zł więcej na litrze, i co... i jestem ponad 200 zł w plecy bo taka sama cena jak wczoraj a vatu 23% bym odliczył, a tak wczoraj tylko 8 xD
Kurde Polska
To, co łatwe, nie prowadzi do niczego.
GD – Generacja Doskonała
GD – Generacja Doskonała
- Od: 20 lut 2008, 21:59
- Auto: Mazda 626 GD 2.0i 90 km '92r + LPG
30stego ceny w hurcie spadly o 12%
taka banke sobie PIS zrobil…..na produkcie ktory jak sami deklarowali nie zarabiaja
. Znaczy sie teraz to jeszcze „placa”
ci za tankowanie
.
Na swieta kupilem sobie prezent w postaci sluchawek z przewodnictwem kostnym……ciekawe doswiadczenia ale z kazdym dniem coraz bardziej mu pasuja, na prwno sie przydadza przy bieganiu
Na swieta kupilem sobie prezent w postaci sluchawek z przewodnictwem kostnym……ciekawe doswiadczenia ale z kazdym dniem coraz bardziej mu pasuja, na prwno sie przydadza przy bieganiu
Jedzie do mnie ostatni element z wnętrza Renaty który chciałem wymienić jest to gałka zmiany biegów, obszyta nową skórą zobaczymy czy dobrze w ręku będzie leżeć.
loockas napisał(a):No wyszło jak nas dymali cały rok na paliwie.
To jest nieprawdopodobne skurwy.ństwo jednak....
Świetne zagranie to było. Obniżyć VAT, podnieść cenę paliwa z 5.x na ~8zl wykorzystując argument wojny i inflacji, obniżyć do ~6zl, przywrócić VAT. Ludzie teraz się cieszą ze jest tanio i nikt już o 5.x nie pamięta 
Złapałam gumę, 40km od domu na szczęście u szwagra pod domem. 3auta i żadnego podnosnika, ja nie wsadziłem szwagier pożyczył. Już miał iść do sąsiada okazało się że nie mam nasadki do nakrętek (felgi z wąskimi otworami)
Tym sposobem dostałem zastępcze M6 w At.
Wyprzedanie At to chyba nawet lepsze jak sama jazda,pedał w podłogę i aż żona zapytała czy normalny jestem

Tym sposobem dostałem zastępcze M6 w At.
Wyprzedanie At to chyba nawet lepsze jak sama jazda,pedał w podłogę i aż żona zapytała czy normalny jestem
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
loockas napisał(a):Świetne zagranie to było. Obniżyć VAT, podnieść cenę paliwa z 5.x na ~8zl wykorzystując argument wojny i inflacji, obniżyć do ~6zl, przywrócić VAT. Ludzie teraz się cieszą ze jest tanio i nikt już o 5.x nie pamięta
Nie ważne czy pamięta, ważne że nie dostrzeże tego że był dymany przez ostatni rok a miłościwie nam panujący cudem sprawili, odbierając sobie od swoich gardeł, że nie "oczuliśmy" wymuszonej przez UE podwyżki VATu.......
Szkoda gadać......
I jeszcze w najbliższy weekend będę musiałsię pewnie nasłuchać jak nam przysługę Kaczyński zrobił.....
Kurrrr... jak na to patrzę to aż mnie trzęsie, wjebongo nas na tym paliwie że hej.
Gib napisał(a):w 2017 kupilem taka galke do saaba, lezy do dzis w schowku
Taki szmelc?
Mi w sumie zostało naprawić pękniętą eko skórę na siedzeniu i to by było z wnętrza.
Nie spoko jest, ale przydało by się jeszcze ogarnąć mieszek i przede wszystkiem wyregulować linki skrzyni tylko jakoś nie mam kiedy.... w międzyczasie jak wiecie zapał do auta spada.
Stała pod ścianą prężąc kakao
Panowie wszystkiego dobrego w nowym roku!
Mam nadzieje, ze będzie spokojniejszy niż ostatnie lata
Mam nadzieje, ze będzie spokojniejszy niż ostatnie lata
Beny napisał(a):Tym sposobem dostałem zastępcze M6 w At.
Można i takim sposobem dojrzeć do AT

loockas napisał(a):Obniżyć VAT, podnieść cenę paliwa z 5.x na ~8zl wykorzystując argument wojny i inflacji, obniżyć do ~6zl, przywrócić VAT.
Dzisiaj w RMFie rano słuchałem minister Moskwy. Reakcją na pytanie czy przez ten rok byliśmy dojeni było powtarzane w kółko – "najważniejsze że Polacy nie odczuli podwyżki VATu po nowym roku"...
W sumie w tej sytuacji to ja nawet się cieszę, bo wreszcie koszty VATu z paliwa wzrosną o 15% (tyle mniej do oddania na darmozjadów). A trochę na to paliwo wydaję... tak 2,5 do 3kzł/mc
Neonixos666 napisał(a):wjebongo nas na tym paliwie że he
Hehehe..
Nic nie chcę mówić, ale paliwko to jedno z licznych tego typu zagrywek
Dopłaty węglowe, bo węgiel 2xdroższy, cukier droższy o 120% teraz nawet wóda zdrożeje...
Inflacja sztucznie pobudzana działa na korzyść kasy państwa..
A skoro już politycznie.. słyszałem, że jak się żond zmieni, to automatycznie przestaną być wypłacane 13-ki, 14-ki, 500-pluski i jednocześnie kraj stanie się znowu gospodarczo ubogi i militarnie słaby

Lepiej zatem żeby się żond nie zmieniał, bo i tak wszyscy kradną – to lepiej niech kradną prawdziwi patryjoci z Ojcem Tadkiem i Wujkiem Macierem na czele..
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Takie perspektywy na Nowy Rok..
Historie mojej młodości :
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
Grzyby napisał(a):W sumie w tej sytuacji to ja nawet się cieszę, bo wreszcie koszty VATu z paliwa wzrosną o 15% (tyle mniej do oddania na darmozjadów). A trochę na to paliwo wydaję... tak 2,5 do 3kzł/mc
Tak, kto odlicza vat z faktury to zyska.
Grzyby napisał(a):Dzisiaj w RMFie rano słuchałem minister Moskwy. Reakcją na pytanie czy przez ten rok byliśmy dojeni było powtarzane w kółko – "najważniejsze że Polacy nie odczuli podwyżki VATu po nowym roku"...
Na ich nieszczęście społeczeństwo zadaje pytania ale już niedługo będzie to karalne.
Neonixos666 napisał(a): niedługo będzie to karalne
zadawanie trudnych pytań będzie karalne ?
Od kiedy?
Historie mojej młodości :
Wytłumaczy mi ktoś do co daje przystawka android do TV?
Bo mam smarta Samsunga z 2015 chyba, w sumie działa to co chce (Netflix) ale już Disney+ nie bangla.
A teściowa zakupiła jakiś android tv i tam to normalnie cuda na kiju – jak dla mnie, a jestem raczej laikiem w temacie.
Co taka przystawka daje?
Np takie Xiaomi Mi Box.
I czym to się od Chromecast różni ?
Bo mam smarta Samsunga z 2015 chyba, w sumie działa to co chce (Netflix) ale już Disney+ nie bangla.
A teściowa zakupiła jakiś android tv i tam to normalnie cuda na kiju – jak dla mnie, a jestem raczej laikiem w temacie.
Co taka przystawka daje?
Np takie Xiaomi Mi Box.
I czym to się od Chromecast różni ?
Grzyby napisał(a):Co taka przystawka daje?
No właśnie to daje, że masz możliwość odpalenia apek które na Twoim smart tv już nie chcą działać
Poza miboxem ciekawą alternatywą jest fire stick od amazona. Chromecast chyba też robi robotę. Ogólnie różni się to między sobą systemem/nakładką. Chromecast miał kiedyś inną filozofię, służył tylko za "mostek" do streamowania z telefonu na TV, ale kolejne wersje stały się tak naprawdę innym "miboxem".