henex1980 napisał(a):Nie odbije. Chyba. . .Zreszta po co komentowac Twoj wpis jak Ty nawet swiec nie wymieniasz.
A po co skoro były dobre? Auta palily bez problemu i gladziutko silniki pracowały. Ja szanuję swoją kasę.
www.mazdaspeed.pl
henex1980 napisał(a):Nie odbije. Chyba. . .Zreszta po co komentowac Twoj wpis jak Ty nawet swiec nie wymieniasz.
Remus1980 napisał(a):Cześć,
Z góry proszę o konkrety. CX9 – 2008r. 3.7 FWD. Przebieg 190K z czego 130k już na gazie.
Luzy zaworowe nie były nigdy sprawdzane. Silnik chodzi równo, nie klekota.
Czy sprawdzać? Jeżeli tak to jaki warsztat polecicie na terenie śląska.
Dzięki
henex1980 napisał(a):Jestem na etapie wymiany rozrządu oraz pompy. Luz na wydechach to 0,33 0,35. Jest sens ściągać wałki i szlifnąć trzonek szklanki pod górny wymiar czyli 0.40mm? Czy dać sobie spokój? Jeszcze mam pytanie. Czy aby wymienić dostać się do szklanki wystarczy odkręcić sam wałek? Nie ma konieczności ingerencji w łańcuch główny rozrządu? Rozumiem że tylko graty z góry i dekle do ściągnięcia i można w każdej chwili ten luz zrobić?
Dranet napisał(a): luz 0,25 czy coś koło tego
zadra napisał(a):Dranet napisał(a): luz 0,25 czy coś koło tego
0,25mm chyba nie jest jakimś tragicznie skrajnym wynikiem ?
Nie znam zaleceń dla Waszego silnika, ale gdybyś miał 0,15 czy 0,05 to wypadanie zapłonów uznałbym za efekt zmniejszonych luzów, ale dla 0,25 to mi nie pasuje..
Ale może tak jest w tych nowoczesnych mazdowych silnikach..
henex1980 napisał(a):320tys
Dranet napisał(a):mogło być faktycznie 0,15,
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości
Moderatorzy CX-30 / CX-50 / CX-60, Moderatorzy CX-3 / CX-5 / CX-7 / CX-9