Neonixos666 napisał(a):Wyrzuć to
To tak jakbym pełną flaszkę wódki wyrzucił (tyle za niego dałem)
Stary prostowniczek potrafi 25A z siebie wydusić(ręcznie przezwajany), a musi czasami w szybkim trybie pobudzić wymrożone 170Ah..
Tu nie chodzi o akumulatory samochodowe bo te są w dość dobrym stanie i uszanowane.
Myślałem, żeby coś kupić, ale tu chodzi o duży prąd w krótkim czasie i od razu, a nie o ładowanie poprzez sekwencje 7 postępujących po sobie kroków..
Nowa "podładowywarka" to tak skutecznego nie ma zbyt wysokiego prądu, a jeśli już jest prądowo wydajna, to również kosztuje 500+ ..
Dam kolejną szansę staremu (prostownikowi) a później się zdecyduje..
Dopisano 30 paź 2022 15:08:Beny napisał(a): auta się zatrzymały
Przejeżdżałem dziś w południe koło jednego z poznańskich cmentarzy..
Nosz .... masakra.. zewsząd zasadzki.. Jak nie auta wycofujące, to nadjeżdżające w poprzek, albo zatrzymujące się przed tobą w nadziei, że auto z pobocza wyjedzie i będzie można tam wjechać.. jak nie piesi wzdłuż drogi po poboczu lub w poprzek między autami pomimo braku zebry, to rowerzyści "na zakładkę" pomiędzy pasami ruchu a do tego za każdym łukiem i przy każdym przejściu dla pieszych radiowóz z młodymi chętnymi do wystawiania rachuneczku od ręki za byle gó...no i ci kierowcy, którzy (pewnie 1/4 z nich) odpaliła swoje auto po raz czwarty w roku i nie wiedzą do końca jak zachować się gdy świeci czerwone światło a policjant kierujący ruchem nakazuje jazdę na wprost lub na lewoskręt.. jechać, bo policjant macha, czy się jednak zatrzymać, BO CZERWONE

?