pewnie a później tak zacznie zapier że nawet się nie obejrzysz jak będzie zmiana kodu 4 z przodu. Mi jeszcze 4miechy zostały,a kurde nadal mxa nie mamKrzemol napisał(a):Myślicie, że za rok i niecałe trzy miesiące się to automatycznie zmieni?
Czateria... 2021
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
mi 2
, i sprzedałem Jeepa, jakieś miejsce na MX'a się znajdzie 
Właśnie wysłałem wypowiedzenie współpracy z aktualną firmą.....czekam na umowę z nową i od stycznia zawieszam działalność....po 10 latach wracam na etat....dziwnie tak
Właśnie wysłałem wypowiedzenie współpracy z aktualną firmą.....czekam na umowę z nową i od stycznia zawieszam działalność....po 10 latach wracam na etat....dziwnie tak
..::Born To Rise Hell::..
Ja mam napis że tylko przelewy zagraniczne. nie ma krajowych.
Dopisano 26 paź 2022 20:11:
Jeszcze się zimą nie zaczęła a już barierka do wymiany
Dopisano 26 paź 2022 20:11:
Jeszcze się zimą nie zaczęła a już barierka do wymiany
Jako że zima za pasem a jej nie lubię i póki pracuje to szukam miejsca na przyszłe wakacje. Niby już coś zarezerwowałem ale szukam alternatyw. Padło standardowo na Chorwację. Ktoś tutaj był na Peljesacu, napewno loockas jak dobrze pamiętam. Jeśli ktoś jeszcze to podrzuci mi miejscowości gdzie będzie fajna plaża (w sensie nie klify i betonowe płyty z których się spada do morza), standardowa z kamieni z łagodnym zejściem, do tego minimum kilka knajp/konob w zasięgu pieszym i więcej niż jeden sklep który ma monopol na wszystko? Nie byłem tam a owy półwysep kojarzy mi się z przyrodą i brakiem cywilizacji..
Dominator napisał(a): i brakiem cywilizacji..
Niestety już nie. Makłowicz i kilku innych youtuberów bardzo spopularyzowało Peljesac. Najpopularniejszy i z największą liczbą kwater jest Orebic, ale tam będzie na pewno najwięcej ludzi. Podobno (bo nie dojechałem) fajna miejscowość rodzinna to Zuljana. Jak chcesz święty spokój to szukałbym czegoś w Loviste, Kuciste, Dingac. Ewentualnie północna część półwyspu. A, jeszcze mi się bardzo podobał Trstenik.
Natomiast jak chcesz faktycznie święty spokój to jakaś wioska na wyspie. Czym mniej popularna tym lepiej.
Ja też się już rozglądam żeby nie wybierać potem z ochłapów ale chyba jeszcze wielu wynajmujących nie otworzyło terminarza, bo coś mało tych ofert. Na plus że ceny podobne jak w tym roku.
Dominator napisał(a):standardowa z kamieni z łagodnym zejściem, do tego minimum kilka knajp/konob w zasięgu pieszym i więcej niż jeden sklep który ma monopol na wszystko?
Dla mnie w Kneza było prawie idealnie. Prawie, bo trochę za mało knajp (całe dwie, gdzie finalnie najcześciej jedliśmy w jednej) oraz brak lodów na gałki
Restauracja była tam gdzie te zaparkowane samochody.
Eh mgły mocno atakują rano i wieczorem, trzeba mocno uważać. S7 Nidzica-Pasłęk 110 na tempomacie i bajecznie się jedzie.
Te ceny skutecznie zmuszają do odziania kapelusza, też jak w przyszłym roku będę jechał do Holandii to nie będę wykorzystywał możliwości niemieckich aurostrad i jechał grzecznie zalecane 130 
Ja ten tydzień opieka nad dzieciakami w domu bo chore, co zaoszczędziłem na stacji benzynowej to wydałem w aptece. Wypłata też będzie skromniejsza..
Łukasz myślałem właśnie nad Orebic, dzieciaki u mnie dość wybredne a raczej takie które nie za dużo lubią i wolę mieć dostęp do sklepów etc żeby znaleźć co potrzebuje.. dotychczas wakacje spędzałem w zgiełku ludzi i jakoś mi to nie przeszkadzało, choć fajnie by się było urwać w spokojne miejsce. Teraz błądzę w tych ofertach i ciężko pogodzić wymagania vs oczekiwania
Rzeczywiście relatywnie mało jest ofert jak można by oczekiwać. Zapewne początkiem przyszłego roku ruszy..
Łukasz myślałem właśnie nad Orebic, dzieciaki u mnie dość wybredne a raczej takie które nie za dużo lubią i wolę mieć dostęp do sklepów etc żeby znaleźć co potrzebuje.. dotychczas wakacje spędzałem w zgiełku ludzi i jakoś mi to nie przeszkadzało, choć fajnie by się było urwać w spokojne miejsce. Teraz błądzę w tych ofertach i ciężko pogodzić wymagania vs oczekiwania
chyba jeszcze tak bardzo nie popłynąłem z budżetem jak teraz, masakra jakaś 
Chyba większość czuje teraz już pewne spustoszenie w budżecie. Jak ktoś zarabia mało (np. moja żona ma trochę więcej niż najniższa krajowa, jest nauczycielką w podstawówce – wczoraj skończyły jej się całkiem pieniądze), to naprawdę ma przekichane.
A co do naszej dyskusji kilka dni temu – zobaczcie co się dzieje z lusterkami, a co z szybami. Więc może tak całkiem bez sensu vag nie robi, że można grzać tylko lustra. Paliwo po 6,90-8,20 – bez sensu wydawać na suchą szybę z tyłu
A co do naszej dyskusji kilka dni temu – zobaczcie co się dzieje z lusterkami, a co z szybami. Więc może tak całkiem bez sensu vag nie robi, że można grzać tylko lustra. Paliwo po 6,90-8,20 – bez sensu wydawać na suchą szybę z tyłu
Przetarcie tych lusterka gąbką zajmuje 3 sekundy. No ale można grzać i spalać więcej paliwa 
Nawe jak nie miałem grzania lusterka nie były nigdy moim większym zainteresowaniem.
Nawe jak nie miałem grzania lusterka nie były nigdy moim większym zainteresowaniem.
Weź piankę do golenia na lusterka i wytrzyj ręcznikiem i nie będą parowały.
Hehe, ruszyłem z suchymi, zaparowały po 2-3 km. Ciężko się zatrzymywać na skrzyżowaniu i wycierać.
Może i wydaje się to śmieszne, ale w okresie od jesieni do wiosny bardzo często mam to zjawisko
. W każdym aucie i na pewno odkąd mieszkam, gdzie mieszkam.
Dopisano 27 paź 2022 21:24:
O patencie z pianką nie słyszałem
Może i wydaje się to śmieszne, ale w okresie od jesieni do wiosny bardzo często mam to zjawisko
Dopisano 27 paź 2022 21:24:
O patencie z pianką nie słyszałem
Dziwne bo jedyne co mi paruje w czasie jazdy to przednia szyba jak nie działa klima i osuszacz albo mam po prosty tłuste brudne szyby.
Może pora beznynką ekstracyjną umyć lusterka, bo jakas fola była i doatego nadal zapoarowują ?
Może pora beznynką ekstracyjną umyć lusterka, bo jakas fola była i doatego nadal zapoarowują ?
Ja muszę umyć od środka po mam już tłuste i się wilgoć na tym osiada i światła nocą sprawiają że nic nie widać.