Auto w porównaniu do mojej M6 ma chyba trochę lepsze jakościowo wyposażenie (skóra foteli, plastiki itp.). Zegary analogowe uważam za bardzo dobry pomysł (tylko prędkościomierz jest cyfrowy – reszta wskazówki), systemy elektroniczne sprawiają odczucie lepszego dopracowania. W aucie mam android auto, ale szczerze mówiąc – nie przekonuje mnie ten system. ok, fajnie jest mieć google mapy na ekranie, ale jego obsługa i możliwości mnie nie przekonują (szczególnie Spotify, którego używam na smartfonie i laptopie). Jeśli chodzi o osiągi, jest to na pewno w większym stopniu od M6 "dziadkowóz", ale do normalnego użytkowania jest w sam raz. Co do nadwozia – na plus brak chromów na tylnej klapie (w M6 niemiłosiernie się rysowały) i bardzo dobra widoczność
Z modyfikacji, na ten moment założony jest hak (rowery, a może i narty) i pewnie na tym koniec
Auto na swój sposób sprawia sporo frajdy, pali całkiem znośnie (7,5-8,0, choć zbiornik mógłby być większy), więc na ten moment jestem bardzo zadowolony. Mam nadzieję, że typowe bolączki Mazdy choć trochę w tym modelu zostały dopracowane (fatalny lakier, mechanizmy lusterek, trwałość hamulców).