jakie macie doświadczenia z oponami całorocznymi bo ja się zastanawiam nad Michelin Crossclimate lub Bridgestone Weather Control do mojej Magdalenki
Opony całoroczne 215/55 R18
Strona 1 z 1
Cześć,
jakie macie doświadczenia z oponami całorocznymi bo ja się zastanawiam nad Michelin Crossclimate lub Bridgestone Weather Control do mojej Magdalenki
W M6 korzystałem z Pirelli Cinturato All Season w wersji z Seal Inside. Polecam. Fajna sprawa z tym seal, bo zabezpiecza przed ucieczką powietrza przy przedziurawieniu.
Chciałem kupić takie do cx30 ale odbierałem samochód w grudniu i był problem z dostępnością.
Chciałem kupić takie do cx30 ale odbierałem samochód w grudniu i był problem z dostępnością.
Goodyear Vector4Seasons, jeżeli znajdziesz to 2G a nie 3G (2G są cichsze). Korzystam od 4 lat, na Madzi od jesieni. Wcześniej miałem Crosslimaty (na Fabii 3), na koniu (Mustang 2016) mam Bridgestone Weather Control A005 i te Goodyeary biją jedne i drugie na głowę.
Nie mam aż takiego doświadczenia z oponami całorocznymi jak piszący wyżej koledzy. Od późnej jesieni mam corssclimate i jestem zadowolony W śniegu / co prawda niewiele go było/ spisywała się bardzo dobrze i teraz przy plus 25-30 też. Na zimę przełożę je aby nie ząbkowały i kolejny sezon użytkowania.
Mam te opony od niedawna ale na pewno mogę ocenić już dzielność w wysokich temperaturach – przy upałach powyżej 30st są nadal ciche i zachowują dobrą przyczepność – po zimie zaktualizuję opinię w zakresie niskich temperatur.
Witam,opony MICHELIN CROSCLIMA używam od dwu i pół roku , w 2020 tu gdzie mieszkam napadało dużo śniegu opony sprawiły się znakomicie przy napędzie na wszystkie koła nie było żadnych trudności z wyjechanie i jazdą po górkach , przejechałem 44tyś i bardzo małe zużycie bieżnika, następne też będą crosclima . POZDRAWIAM
- Od: 24 sty 2006, 01:30
- Auto: 626 2000l V16 1996
2 1,4 2003, cx30 2019 Hikari SKAJAKTIW G , Machine Grey, AWD , MT
Strona 1 z 1