Czateria... 2021
A rano gadałem Loockasowi, że pewnie pojechałeś po alfę. Chociaż sam w to nie wierzyłem
Gratuluję i nie mogę się doczekać odcinków tej historii na czaterii
Gratuluję i nie mogę się doczekać odcinków tej historii na czaterii
zadra napisał(a):Czy Mito w 1,3 ON multiair to jest dobry wybór?
Zdecydowanie zły. Pandy i Fiorino padały jak muchy z tym silnikiem.
loockas napisał(a):Dużo traci na swoich właściwościach taki 4 osobowy smart? W sensie czy dalej jest smart w mieście
Ja takim jeździłem jeszcze za czasów kloca, to byłem zachwycony jak to prawie wszędzie wchodzi. Wiadomo że w porównaniu do wersji 2 os. jest większy ale ludzie je mimo tego chwalą.
W sumie to tylko 3,7m długości – Aerio jest pół metra dłuższe. Ale rozstaw osi większy w Smarku i podobny bagażnik
Krzemol napisał(a):Ja też nie

Szymon napisał(a):nie mogę się doczekać odcinków tej historii na czaterii

Krzemol napisał(a):2.4 JTD 20v
Dawno nie miałeś kłopotów

Szymon napisał(a):Gratuluję i nie mogę się doczekać odcinków tej historii na czaterii
Wiekowa alfa w dieslu. No co tu może pójść nie tak?
Myślałem że będzie busso ale bieda zagląda do portfeli więc wszystko jasne. Ale zgadlem. Potrzymajcie mi piwo
Nadal wierzę że odkupie moje byłe mx6, jednak muszę dorobić się garażu. Ciekawe ile takowe garaże podrożały 
Krzemol napisał(a):2.4 JTD 20v, seryjnie 175KM ale jest wirus na okolice 200.
Dziś wyskoczyłem wieczorem pojeździć Beemą. Stała ostatnie 2-3 tygodnie. Kurde, ale to jest przyjemny samochód... a silnik przede wszystkim. Karałem trochę po mieście i S7 i spalanie spadło o 0.4
Mazda 626 coupe '90 / Mazda 626 Coupe '89 / Mazda 323 BA GT '94
Mazda 6 2.0 MZR-CD '04 / Mazda 6 1.8 ELPIDŻI '03 / i inni... :D
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Mazda 6 2.0 MZR-CD '04 / Mazda 6 1.8 ELPIDŻI '03 / i inni... :D
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Dominator napisał(a):Myślałem że będzie busso ale bieda zagląda do portfeli więc wszystko jasne. Ale zgadlem. Potrzymajcie mi piwo
Faktycznie, miałeś nosa
A temat Laguny wspomnianej wcześniej przez Loockasa nie jest zamknięty ale na razie nie ma budżetu (wiem, czy przy Alfie będzie...

Szacun za 2,4 JTD zawsze chciałem mieć i myślę że to był rozsądny zakup pomiędzy jakimiś tam osiągami jak i ekonomią. W końcu coś się zaczęło dziać na czaterii bo po sprzedaży Busso to się smutno zrobiło
. Skoro to 20V to polifta kupiłeś?
Si. Miałem nie pokazywać przodu na razie ale jak już spytałeś... 
Historia jest taka, że jeździł sobie gościu, zainwestował siana (mam zrobiony kompletny zawias przód tył, rozrząd, regenerację hebli, alternator, akumulator, obszytą kierownicę z nowymi guzikami co wygląda naprawdę jak nówka sztuka) ale sobie puknął przodem. Wziął znajomy z którym już się tam trochę znamy który rozebrał kilka 166 (też od niego brałem graty
) więc wszystkie części do naprawy miał na placu i sobie dłubał. Zrobił, trochę pojeździł, potem zacząłem z nim gadać i w sumie to ja bardziej chciałem kupić niż on sprzedać
. Miał trzy 166, teraz została mu jedna. Nie jest to perełka i jest trochę rzeczy do zrobienia, z ceną myślałem trochę bardziej się dogadamy (twardy negocjator ale biorąc pod uwagę powyższe musiałem to mieć na uwadze) ale koniec końców uznałem, że nie chce mi się wracać pociągiem. A ten rzeźnik by ją pociął pewnie potem bo w częściach więcej do wytargania więc uratowana
. Wersja wyposażenia – tłuścioch. Jest naprawdę absolutnie wszystko co mogła mieć 166. A i jeszcze żeby dodać smaczku i pikanterii – to w leniuchu jest 
Historia jest taka, że jeździł sobie gościu, zainwestował siana (mam zrobiony kompletny zawias przód tył, rozrząd, regenerację hebli, alternator, akumulator, obszytą kierownicę z nowymi guzikami co wygląda naprawdę jak nówka sztuka) ale sobie puknął przodem. Wziął znajomy z którym już się tam trochę znamy który rozebrał kilka 166 (też od niego brałem graty

Tak się zastanawiałem czemu nie przód ale teraz już wiem
. Jak na full wypasie to fajnie. Ja kiedyś chciałem 159 JTDm 210 ale jednak padło na Signum. Moim Signum jeździ teraz mój mechanik, mówi że już tyle jest w nim zrobione że tylko jeździć 

2.4 w 159 już trochę zrypane w stosunku do tych w 166 bo tam głowice lecą jak szalone. Jak 159 to najlepiej 2.0
. A jak budżet nie pozwala to 1.9 ale tam zaś to "rewelacyjne" M32... Zawsze coś 

No też słyszałem że ten ostatni wypust czyli 2.4 JTDm to tak średnio. Najtrwalszy jest 10V a teen co masz to chyba najlepsza opcja pod względem mocy. To kiedy hybryda wpada?