Ja generalnie sam wyciągnę stację a z samym ekranem pójdę do serwisu z telefonami po sąsiedzku żeby dotyk w ramce przełożyli. Mają urządzenia żeby odkleić stary dotyk a nie tłuc jak ten "rzeźnik". Jak widzisz na filmie, przekładasz sam "dotyk" a cała reszta, razem z wyświetlaczem zostaje z radia które masz. Coś w stylu jakbyś wymienił sam ekran w telefonie. A idąc tą drogą kupisz dotyk za 90-120 zł i będzie ok, zamiast płacić 250-300 zł za ekran, który nie wiadomo jak długo posłuży.
Edit ----
Jestem po wymianie dotyku. Wszystko poszło dość sprawnie. Najwięcej trudu miałem ze zdjęciem kratek wentylacyjnych. Potem już było dość prosto. Ja osobiście oddałem radio do serwisu z telefonami, gdzie odklejono stary dotyk a następnie wklejono nowy. Nie trzeba było rozbierać całości, zasadniczo rozdzielić "radio" od wyświetlacza. Za usługę wyszło 50 zł. Wszystko teraz działa elegancko, wszystkie ustawienia radia są takie jak były.
Z minusów :
Ten dotyk który zamówiłem jest powiedzmy o 0,1-2 mm mniejszy na górnej i dolnej krawędzi. Jednak nie jest to w żaden sposób widoczne. Natomiast przy klejeniu do ramki były "luzy". Drugi temat, to konieczna była wymiana kleju który był na dotyku. W serwisie telefonów powiedziano mi, że jest niskiej jakości i po jakimś czasie lub pod wpływem lekkich sił może zacząć się odklejać. Zerwano ten klej i nałożono inny.
Całość wyszła 140 zł. Czas : ok. 15 min na rozłożenie i złożenie.