Czateria... 2021
Ja głównie na face wystawiam ale momentami ilość scamum przeraża, jakieś koperty podawane przez kurierów itp. nawet przy sprzedaży mebli
Wczoraj ogłosili ze ON od dzisiaj o 18c w górę, przed północą kolejki i walki przy dystrybutorach. Po raz pierwszy w długiej historii PB tańsze od ON.
Dzisiaj może żonie zatankuje bo widzę ze ma jeszcze zasięg na jakieś 120km a pewnie po weekendzie PB pójdzie w górę
Wczoraj ogłosili ze ON od dzisiaj o 18c w górę, przed północą kolejki i walki przy dystrybutorach. Po raz pierwszy w długiej historii PB tańsze od ON.
Dzisiaj może żonie zatankuje bo widzę ze ma jeszcze zasięg na jakieś 120km a pewnie po weekendzie PB pójdzie w górę
- Od: 15 maja 2012, 15:34
- Auto: Jest GJ 2.2 AT
Jest Citroen SpaceTourer
Było C4 Picasso
Była Mazda 6
GH
U nas też już 6:50 i info od kierownika stacji że po połnocy bedzie kolejna podwyżka.
Przyszły tydzień i bariera 7 pln przekroczona....
Przyszły tydzień i bariera 7 pln przekroczona....
..::Born To Rise Hell::..
Ja dziś w Poznaniu widziałem już ropę za 6,99 a pod Poznaniem, chyba bezołowiowa (ciemno już było i nie dojrzałem) za 7,09...
Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem
Dawne auta:
Citroen Xsara II 1,6 16V 2003|Mazda 6 GG/GY 2005 2,0 MZR-CD 136 KM MT|Mazda 3 BM 2016 2,0 SkyActiv-G 120KM MT "Śnieżynka"|Mazda 3 Hikari, 2,0 150KM AT|Seat Arona FR 1.5 TSI DSG :(|...
Beny napisał(a):Ciekawe ile przyjdzie za lpg płacić
pewnie pod 4 zł podejdzie
Ja dziś 6,63 za ON na Orlenie
Niżej już chyba ze średnią nie zejdę 
Krzemol napisał(a):dużo prywatnym autem już nie jeżdżę
Koszty podwyższonej ceny paliwa doliczone są do ceny usługi lub transportowanego towaru.
Tak się składa, że nawet ci, którzy nie muszą kupować paliwa; ba – nawet nie posiadają własnego pojazdu; zapłacą za te podwyżki z własnej kieszeni kupując marchewkę, czy bochenek chleba.
Spodziewam się, że niedługo towarem luksusowym staną się takie produkty jak cukierki i inne słodycze, mięso, cukier, alkohol, kakao...
Wracamy do punktu wyjścia – jakieś lata 50'te – pięć lat po wojnie, gdy niczego nie było, jak było to strasznie drogie, ale generalnie, jak było – to też nie było, bo jechało transportem do Rosji..
Historie mojej młodości :
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...
Spokojnie Zadra, zbyt czarne te myśli, najwyżej trochę trzeba inaczej podejmować decyzje zakupowe ale nie będzie tak jak piszesz. Najważniejszy jest spokój i nie robienie pochopnych ruchów, jest drogo ale takie są czasy i trzeba się dostosować, ten stan nie będzie wiecznie. Ludzie pozamieniali złotówki na euro w strachu i zamiarem ucieczki (tak są tacy ludzie) a potem dziwią się że ceny rosną a złotówka traci.
zadra napisał(a):Spodziewam się, że niedługo towarem luksusowym staną się takie produkty jak cukierki i inne słodycze, mięso, cukier, alkohol, kakao...
to szybko trzeba robić zapasy
–=[SzkodniK]=– –=[506112282]=– –=[790525980]=– –=[szkodnikbyd@gmail.com]=–
Dziś u mnie na osiedlu na najtańszej stacji ropcia za 7.16. Bariera 7 już przekroczona.
Myślę, że tylko spokój nas uratuje
Myślę, że tylko spokój nas uratuje
Mazda 626 coupe '90 / Mazda 626 Coupe '89 / Mazda 323 BA GT '94
Mazda 6 2.0 MZR-CD '04 / Mazda 6 1.8 ELPIDŻI '03 / i inni... :D
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Mazda 6 2.0 MZR-CD '04 / Mazda 6 1.8 ELPIDŻI '03 / i inni... :D
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
jak paliwa przekroczyły 5zł to już krzyki że drożyzna, teraz chcieli byśmy żeby była taka cena 
Neonixos666 napisał(a):jak paliwa przekroczyły 5zł to już krzyki że drożyzna, teraz chcieli byśmy żeby była taka cena
lgbt strajki, aborcja strajki, kowid strajki, itd a tu bena po 7 ziko, za moment who rules nowa ustawa "ocieplająca wizerunek" o dostępie do broni palnej (pogarszająca obecne warunki) i kto wie co jeszcze

- Od: 3 paź 2010, 12:14
- Auto: Mx-3EC B6D 96"
Xedos 6 CA 2.0KF 92"
Do czasu aż złotówka się nie umocni, można robić co się żywnie podoba. Potem będzie już trudniej się tłumaczyć.
Jutro muszę zalać JGC, ciekawe czy na Lotosie będę się musza tłumaczyć z zatankowania 80 litrów.....
Pora wrócić do miesięcznego Excela i zacząć optymalizować wydatki.
Jutro muszę zalać JGC, ciekawe czy na Lotosie będę się musza tłumaczyć z zatankowania 80 litrów.....
Pora wrócić do miesięcznego Excela i zacząć optymalizować wydatki.
Dokładanie, ropa droga ale te ceny są przez złotego bo dostał po tyłku, coś tam już próbowali go ratować ale z mizernym skutkiem. Niema co dramatyzować i mam nadzieję że to przejściowe, optymalizacja wydatków i nie patrzenie na krzykaczy tylko na chłodno. Ja mogę przeżyć za naprawdę niskie pieniądze ale co niektórzy mogą nie wytrzymać wysokich rat kredytu a do tego wysokich cen w sklepach. Mam tylko nadzieję że to co nie pójdzie na wschód stanieje i będzie można to wykorzystać.
Dziś grali na żywo w Szczytnie, koncert był na rzecz Ukrainy.
Dziś grali na żywo w Szczytnie, koncert był na rzecz Ukrainy.
Ło Jezusicku, jak ja dawno nie słuchałem Huntera......kurde zaraz wskoczy mi na słuchawki Illusion i Sweat Noise
.
Dopisano niedziela, 6 mar 2022, 21:13:
Ło Jezusicku, jak ja dawno nie słuchałem Huntera......kurde zaraz wskoczy mi na słuchawki Illusion i Sweat Noise
.
Dopisano niedziela, 6 mar 2022, 21:13:
nemi napisał(a):Neonixos666 napisał(a):jak paliwa przekroczyły 5zł
...teraz zrobiło to Euro praktycznie. Pół grosza brakuje. Totalna masakra.
Bo ludzie panikują bez powodu, zona wczoraj rozmawiała ze znajoma z Wałbrzycha i OMG, wypłacili wszystkie pieniądze z banku, robią zapasy i myślą o wyjeździe, mówi ze tam co drugi tak wiec tak się to wszystko nakręca.
Weekend minął nawet nie wiem kiedy, w sobotę 10h na turnieju Taekwondo, najmłodsza wygrała obie walki i pierwsze miejsce w swojej grupie wagowej, wczoraj środkowa miała pierwszy mecz ligowy w piłkę a później podjechałem do znajomych pomagać im segregować paczki z pomocą dla Ukrainy. Trochę już tego maja, cześć już pojechała do PL i bezpośrednio do Lwowa a ludzie dalej przynoszą.
- Od: 15 maja 2012, 15:34
- Auto: Jest GJ 2.2 AT
Jest Citroen SpaceTourer
Było C4 Picasso
Była Mazda 6
GH