Czateria... 2021
kwestia paru godzin na dojazd cysterny i będzie
Mi jeszcze wystarczy na parę dni. 
Krzemol napisał(a):Zatankowałem na BP, jutro zaraz po pracy jadę na narty i nie chcę tracić czasu
w ubiegły czwartek chyba wszyscy nagle jechali na narty..

Historie mojej młodości :
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
jacksonmanson napisał(a):It is easier than you think to set up a Linksys Velop Mesh Router. If you have been looking for assistance in this area, the material on this page is exactly what you need. You will find through information on everything from basic connections to Linksys Velop Setup and accessing the Linksys Velop App for configuration. There are two methods for Linksys Velop Setup or Linksys Velop Login, one is using the app and second is using the web interface. We will discuss both methods for the ease of the user. Let’s discuss.
Ty loockas, jakiś Twój kolega
My wczoraj odebraliśmy nasz nowy rodzinny. Z jednej strony rogal z drugiej strony patrząc co się dzieje to nie wiem czy to był to dobry moment na zmianę ale już za późno, pozamiatane.
Tak czy inaczej faworytem było XC90 a wyszło jak wyszło
Po pierwszych 140km ze spalaniem nie ma tragedii, myślę ze przy normalnej jeździe będzie podobnie jak w klocku, 8L z lekkim hakiem. Jeździ się przyjemnie, cicho w środku no i 3 fotele w drugim rzędzie.
Tak czy inaczej faworytem było XC90 a wyszło jak wyszło
Po pierwszych 140km ze spalaniem nie ma tragedii, myślę ze przy normalnej jeździe będzie podobnie jak w klocku, 8L z lekkim hakiem. Jeździ się przyjemnie, cicho w środku no i 3 fotele w drugim rzędzie.
- Od: 15 maja 2012, 15:34
- Auto: Jest GJ 2.2 AT
Jest Citroen SpaceTourer
Było C4 Picasso
Była Mazda 6
GH
nemi napisał(a):O fuj, to mi wygląda na jakiś niemiecki sprzęt bez żadnej finezji
I do tego znowu czarny
Jest Citroen SpaceTourer
Było C4 Picasso
Była Mazda 6
GH
Poka lepiej środek!
A że czarny, to współczuję
. Mnie żona namawiała na czarne auto, ale nie dałem się, nie mam fetyszu mycia auta – w praktyce głównie bazuję na myciu przy okazji wizyty w serwsie (czyli Renault nie jest w sumie tak rzadko myte
). No i mieszkam wśród budów, więc auto jest wiecznie zakurzone. Tylko tym się kierowałem wybierając kolor 
Dopisano 02 mar 2022 19:16:
Do klasy mojej żony dołączyła Ukrainka, świeżutki import ze wschodu. Ani be ani me po polsku oczywiście i dołącza do 3 klasy. Dziś była lekcja o ortografii...
Ojciec jest oficerem w wojsku, wsadził żonę i dzieci do pociągu 2 dni przed wojną, dotarły do Warszawy akurat jak ruscy zaatakowali. Także kto miał wiedzieć, to wiedział już wcześniej...
Ogólnie na Ukrainie to byli bogaci ludzie, przyjechali z jedną walizką. Pieniądze niby trochę mają, ale szokują ich ceny tutaj.
A do mnie przychodzą co jakiś czas panie sprzątać – przyjeżdżały do PL na zmianę tak jak wiza na to pozwalała, na zakładkę. No i teraz sprowadziły rodzinę – 1 pokój mają na 2 rodziny, 8 osób. Totalna masakra.
A że czarny, to współczuję
Dopisano 02 mar 2022 19:16:
Do klasy mojej żony dołączyła Ukrainka, świeżutki import ze wschodu. Ani be ani me po polsku oczywiście i dołącza do 3 klasy. Dziś była lekcja o ortografii...
Ojciec jest oficerem w wojsku, wsadził żonę i dzieci do pociągu 2 dni przed wojną, dotarły do Warszawy akurat jak ruscy zaatakowali. Także kto miał wiedzieć, to wiedział już wcześniej...
Ogólnie na Ukrainie to byli bogaci ludzie, przyjechali z jedną walizką. Pieniądze niby trochę mają, ale szokują ich ceny tutaj.
A do mnie przychodzą co jakiś czas panie sprzątać – przyjeżdżały do PL na zmianę tak jak wiza na to pozwalała, na zakładkę. No i teraz sprowadziły rodzinę – 1 pokój mają na 2 rodziny, 8 osób. Totalna masakra.
Jak będę miał chwilę to cykne.
Myślę że jak bym brał nowy to na bank nie czarny i chyba też nie Audi
W planach mamy zmianę kuchni, chce w tym roku zamontować rekuperacje i może pompę ciepła lub kolektory ale czekam na wycenę i zmiany z rządu z dofinansowaniem.
Jest używka w dużo niższym budżecie niż planowany, mam nadzieje ze będzie jeździć bezawaryjnie. Dodatkowo wziąłem rozszerzoną gwarancje z banku wiec jakiś backup jest.
Myślę że jak bym brał nowy to na bank nie czarny i chyba też nie Audi
W planach mamy zmianę kuchni, chce w tym roku zamontować rekuperacje i może pompę ciepła lub kolektory ale czekam na wycenę i zmiany z rządu z dofinansowaniem.
Jest używka w dużo niższym budżecie niż planowany, mam nadzieje ze będzie jeździć bezawaryjnie. Dodatkowo wziąłem rozszerzoną gwarancje z banku wiec jakiś backup jest.
Jest Citroen SpaceTourer
Było C4 Picasso
Była Mazda 6
GH
motomike6 napisał(a):chce w tym roku zamontować rekuperacje i może pompę ciepła lub kolektory
przyda się to auto – będziesz miał czym wozić te pompy i kolektory – bo to jeśli dobrze widzę kombica jest nie?
W tym czarnym, to wygląda jak złoty łańcuch na szyi łysego tłustego ruska na plaży w Hiszpanii..
Będziesz się wyróżniał..

Historie mojej młodości :
Nie mam pojęcia co to jest za model Audi
Też strzelam, że Q7...
EDIT. Nazwa pliku rozwiała wątpliwości
Dawaj środek, bo akurat jak mnie Audi z zewnątrz nigdy nie pociągało, tak wnętrza mają kozackie imho
EDIT. Nazwa pliku rozwiała wątpliwości
Dawaj środek, bo akurat jak mnie Audi z zewnątrz nigdy nie pociągało, tak wnętrza mają kozackie imho
Gib napisał(a):wyglada jak suf, Q7?
mnie jako Polaka też szokują ceny u nas od jakiegoś czasu.
loockas napisał(a):Nie mam pojęcia co to jest za model AudiTeż strzelam, że Q7...
Q7, ale wybór ograniczony jeżeli chce się coś co nie jest vanem rodzinnym i ma sporo miejsca w drugim rządzie lub tak jak w tym wypadku trzy niezależne fotele.
zadra napisał(a):motomike6 napisał(a):chce w tym roku zamontować rekuperacje i może pompę ciepła lub kolektory
przyda się to auto – będziesz miał czym wozić te pompy i kolektory – bo to jeśli dobrze widzę kombica jest nie?![]()
Tydzień przed sprzedażą klocka byliśmy w 6 w IKEA, 2 biurka, dwa krzesła biurowe, jakieś szafki plus duperele, znajoma miała pełną niebieska torba gratów i daliśmy rade się spakować, tutaj takiego ekstremum już raczej nie będzie
Co do cen w Polsce jest już strasznie drogo a będzie gorzej, nie tylko w Polsce ale różnica się zaciera, brat był ostatnio u nas na weekend bo akurat miał zlecenie w pobliżu i mówi ze taniej jest robić zakupy w DE niż PL.
Zobaczymy co się będzie działo ale sytuacja na wschodzie nie wygląda optymistycznie. Tutaj paliwo od zeszłego tyg skoczyło o 4c do góry, a to raczej początek długoterminowych podwyżek.
Jak nie Covid to teraz to, czy będzie jeszcze kiedyś normalnie

Jest Citroen SpaceTourer
Było C4 Picasso
Była Mazda 6
GH
A ja dostałem listę aut od kumpla jakie kupili Ukraińcy, ale ich z oczywistych przyczyn nie odbiorą z portu w EU......Jest kilka ciekawych pozycji...Jak by ktoś coś z USA szukał to pytać, każde można sprawdzić na https://en.bidfax.info/ .... tylko nie wiem ile tego już zostało.
Audi Q3
https://en.bidfax.info/audi/q3/11401297 ... v-uv5ZUvUg
Dopisano środa, 2 mar 2022, 21:42:
Albo taki VW ?
https://en.bidfax.info/volkswagen/atlas ... 76935.html
Tylko drogo wyjdzie.....
Audi Q3
https://en.bidfax.info/audi/q3/11401297 ... v-uv5ZUvUg
Dopisano środa, 2 mar 2022, 21:42:
Albo taki VW ?
https://en.bidfax.info/volkswagen/atlas ... 76935.html
Tylko drogo wyjdzie.....
..::Born To Rise Hell::..
motomike6 napisał(a):Co do cen w Polsce jest już strasznie drogo a będzie gorzej, nie tylko w Polsce ale różnica się zaciera
Ogólnie jest wszędzie masakra. Ja podjąłem ostatnio próbę planowania wakacji – jeszcze przed tym, co pulter odwalił. I jak zobaczyłem ceny noclegów, to naprawdę zwątpiłem.
Myślałem, że pojadę z przyczepą na kemping, na którym byłem w ub. roku (prosta droga, znam niemal na pamięć). Cenę podnieśli o ok. 60% + wypożyczenie przyczepy ~250 zł = 650 ZA DOBĘ + paliwo po 8-9 zł + spalanie 12-16 litrów. Spasowałem. I co ciekawe – do połowy sierpnia nie ma już parceli
Ogólnie to nie wiem jeszcze co zrobię – przy 4 osobowej rodzinie, gdzie wiek dzieci to 7 i 12 lat zrobiło się już drogo. Przejrzałem całą Europę już chyba

Ja zarezerwowałem 3 miesiące temu lipiec, cena w euro wiec różnicy dla mnie brak.
Loty drogie, bo tym razem Portugalia a nie Hiszpania, ale w Hiszpanii to ja się namieszkam jeszcze.
Przesunąłem plany o rok, wiec liczę że to ostatni pełny rok w PL mój....zobaczymy.
Loty drogie, bo tym razem Portugalia a nie Hiszpania, ale w Hiszpanii to ja się namieszkam jeszcze.
Przesunąłem plany o rok, wiec liczę że to ostatni pełny rok w PL mój....zobaczymy.
..::Born To Rise Hell::..
Ja tez zarezerwowałem Chorwację już ponad miesiąc temu, to jest miejsce do którego wybieramy się już od kilku ładnych lat i nie wiem czy do tego dojdzie ale ceny za nocleg ja na południu Francji czy Hiszpanii ale w sumie tam nie patrzałem wiec nie mam porównania jak to wygląda teraz.
Możemy anulować bez żadnych opłat do 4 sierpnia wiec tyle w tym dobrego.
Widzę ze ostro działasz w tym kierunku
Możemy anulować bez żadnych opłat do 4 sierpnia wiec tyle w tym dobrego.
JohnnyB napisał(a):Ja zarezerwowałem 3 miesiące temu lipiec, cena w euro wiec różnicy dla mnie brak.
Widzę ze ostro działasz w tym kierunku
Jest Citroen SpaceTourer
Było C4 Picasso
Była Mazda 6
GH