Cx30 ceny przeglądów
Po 2 latach jest zwykle najdroższy i wg cennika ASO, w którym byłem kilka dni temu cena zaczyna się od 1700PLN. W praktyce pewnie bliżej 1900. Cennik jest zwykle ustalany dla modelu bez podziału na typy silników.
Ja zapłaciłem "z rabatami" za pierwszy 1470PLN (cennikowo 1360). Jest to kwota z autem zastępczym i bateriami do pilotów. Podczas umawiania się na serwis zostałem wprowadzony w błąd ponieważ przy kwocie za auto zastępcze "uciekło" im jedno zero, a że była to MX-30 uznałem, że może tak tanio, bo to elektryk... Baterie powinformowano mnie wcześniej, że są w cenie, a ASO liczyło sobie 18PLN za sztukę...
Mozesz zawsze zbić koszt przywożąc swoje graty ale nie będzie to wielka różnica. Tak ze 30-40% to koszt robocizny. Nieodpłatnie (w ramach zadośćuczynienia za porysowaną szybkę zegarów) wykonano mi czyszczenie, ozonowanie i odgrzybianie klimy. Mycie na zewnątrz i czyszczenie (pomazanie) wewnątrz zawsze gratis.
Kolejny serwis będę robił w innym ASO z racji zmiany miejsca pobytu. Póki co mam bardzo dobrą opinię o ASO w Olsztynie, a serwis opisany wyżej wykonywałem w ASO Toruń.
Mozesz zawsze zbić koszt przywożąc swoje graty ale nie będzie to wielka różnica. Tak ze 30-40% to koszt robocizny. Nieodpłatnie (w ramach zadośćuczynienia za porysowaną szybkę zegarów) wykonano mi czyszczenie, ozonowanie i odgrzybianie klimy. Mycie na zewnątrz i czyszczenie (pomazanie) wewnątrz zawsze gratis.
Kolejny serwis będę robił w innym ASO z racji zmiany miejsca pobytu. Póki co mam bardzo dobrą opinię o ASO w Olsztynie, a serwis opisany wyżej wykonywałem w ASO Toruń.
pawcho napisał(a):To drogo Ci policzyli. Mnie wyliczono,/ a jakże płakali ile to stracili /na 1100 złotych- Łódź. Tylko bez auta zastępczego i bez baterii. Oznowanie i odgrzybianie zrobiłem osobno, cena 80 zeta.
A jak to wynegocjowałeś? Ja sugerowałem, że skoro się pyrknęli na wycenie podczas umawiania serwisu, to powinni wziąć to na klatę i policzyć mniej. Koleś coś po mruczał i powiedział, że jeszcze wrócimy do dyskusji na ten temat, że może coś da się zrobić itp... Nie dało się, a ja dla 120PLN nie będę z siebie błazna robił.
onufryz napisał(a):Wymiana oleju z filtrem 685 zł brutto w ASO Gdynia
Ja w ubiegłym tygodniu w Warszawie, u Gołembiewskich zapłaciłem 586 zł brutto
Kokosiński napisał(a):onufryz napisał(a):Wymiana oleju z filtrem 685 zł brutto w ASO Gdynia
Ja w ubiegłym tygodniu w Warszawie, u Gołembiewskich zapłaciłem 586 zł brutto
Za wymianę oleju z filtrem zapłaciłem ~560PLN w ASO Olsztyn. Tyle, że my tu mówimy o przeglądzie.
Dine
Ja kupowałem u nich już drugą mazdę. Przy targach nie za bardzo chcieli zejść z ceny/ jakieś chyba 3 procent/ to zeszli z ceny omegi, haka, dali darmowy 1 przegląd. Do tego jakieś tam expresy do kawy , pobyty w spa czy walizki/ wybór z 1 złotówkę w ramach mazdowskiego programu/. Dlatego nie interesowała mnie cena przeglądu, a płakali tak dla zasady, a i cenę pewnie zawyżyli
Ja kupowałem u nich już drugą mazdę. Przy targach nie za bardzo chcieli zejść z ceny/ jakieś chyba 3 procent/ to zeszli z ceny omegi, haka, dali darmowy 1 przegląd. Do tego jakieś tam expresy do kawy , pobyty w spa czy walizki/ wybór z 1 złotówkę w ramach mazdowskiego programu/. Dlatego nie interesowała mnie cena przeglądu, a płakali tak dla zasady, a i cenę pewnie zawyżyli
Witam, drugi przegląd w Kassel,wymiana olej+filtr,filtr kabinow,wymiana płynu hamulcowego, koszt serwisu 350euro plus wymiana całej konsoli zegarów, po zapaleniu biegnie przez zegar prędkościomierza linia pozioma , która po chwili gaśnie .serwis stwierdził że do wymiany ,czekam na termin, Pozdrawiam Marek
- Od: 24 sty 2006, 01:30
- Auto: 626 2000l V16 1996
2 1,4 2003, cx30 2019 Hikari SKAJAKTIW G , Machine Grey, AWD , MT
Właśnie jestem po 2 przeglądzie w ASO Odyssey Warszawa , końcowy koszt 1937.42zł
. Wszystkie części z ASO.
Na cenę wchodziło: obsługa 820.41, filtr powietrz 103.50, kabinowy węglowy 147.76, uszczelka oleju 8.86, filtr oleju 53.15, olej 0w20 4,6 L 424.35, płyn hamulcowy 80.59, mycie parownika plus czyszczenie układu klimatyzacji 299.
Co do rabatów na kartę VIP to już takowych nie ma.
W gratisie po przeglądzie dostałem dwie bańki płynu zimowego , odmrażacz do szyb , nową gaśnicę i miętowe drażetki w takim fajnym metalowym pudełeczku
.
Oczywiście auto ładnie wysprzątane w środku i umyte na zewnątrz
.
Na cenę wchodziło: obsługa 820.41, filtr powietrz 103.50, kabinowy węglowy 147.76, uszczelka oleju 8.86, filtr oleju 53.15, olej 0w20 4,6 L 424.35, płyn hamulcowy 80.59, mycie parownika plus czyszczenie układu klimatyzacji 299.
Co do rabatów na kartę VIP to już takowych nie ma.
W gratisie po przeglądzie dostałem dwie bańki płynu zimowego , odmrażacz do szyb , nową gaśnicę i miętowe drażetki w takim fajnym metalowym pudełeczku
Oczywiście auto ładnie wysprzątane w środku i umyte na zewnątrz
a coś Ci z klimatyzacją nie działało? Bo jeżeli wszystko ok. to dopiero ewentualnie po 3 latach można cokolwiek z nią robić. Min. trzy lata powinna chodzić bez jakiejkolwiek ingerencji. Oczywiście w aso będą przekonywać, że powinno się w niej grzebać co roku 
Ogólnie to nic nie działo. Ale że na klimie jeżdżę przez cały rok, to nic nie zaszkodzi taką operacja. Co do samej ceny to też nie ma tragedii, biorąc pod uwagę to co jest robione.
Wiem jak wygląda filtr kabinowy po roku czy około 15tyś bo tylę robię. Więc klimatyzacja też pewnie nie jest za czysta po dwóch latach.
W to co mówią w ASO, też bym tak bardzo nie wierzył. Trzeba też mieć swój rozum
.
Wiem jak wygląda filtr kabinowy po roku czy około 15tyś bo tylę robię. Więc klimatyzacja też pewnie nie jest za czysta po dwóch latach.
W to co mówią w ASO, też bym tak bardzo nie wierzył. Trzeba też mieć swój rozum
Przegląd przy 20k w ASO w Olsztynie 1200zl. Bez ozonowania klimy i filtra. Co ciekawe, podczas późniejszej zmiany oleju, zauważyłem że nie było podkładki pod korek spustowy...
Przy 30k wymieniałem olej:
Kupiłem 5l baniak oleju, filtr i podkładkę w Aso Zdanowicz w Gdańsku za 310zł.
- Od: 10 sie 2021, 12:10
- Auto: Mazda CX-30 HIKARI '19
Skyactiv-X (180KM) MT
krzychk napisał(a):perot napisał(a):olej 0w20 4,6 L 424.35
cenią się, filtr w dobrej cenie, ale olej kosztuje ze 2 setki
Cenią się i to bardzo, zgapiłem się z kupnem oleju bo poza ASO to koszt około 200zł. Przegląd w stolicy to trza płacić
Niestety za luki w pamięci trzeba pokutować
malina666 napisał(a):Przegląd przy 20k w ASO w Olsztynie 1200zl. Bez ozonowania klimy i filtra. Co ciekawe, podczas późniejszej zmiany oleju, zauważyłem że nie było podkładki pod korek spustowy...
Jak dla mnie przegląd przy 20tyś, to totalna porażka i brak szacunku dla silnika. Trzeba jeszcze zaznaczyć który przegląd, z wpisu wnioskuję że pierwszy . Niestety ale nie obrażając nikogo , w większych miastach serwisy mają inne koszty utrzymania. Z tego mogą pojawiać się różne ceny za serwis.
W cenniku wywieszonym w ASO Odyssey W-WA pierwszy przegląd to około 1400, drugi bez klimy około 1700zł.
marceli77 napisał(a):wymiana całej konsoli zegarów, po zapaleniu biegnie przez zegar prędkościomierza linia pozioma , która po chwili gaśnie .serwis stwierdził że do wymiany ,czekam na termin, Pozdrawiam Marek
Więcej informacji na temat tej linii, jak to wygląda, jak długo się wyświetla, foto lub filmik można prosić.
witam,po włączeniu zapłonu na centralnym wyświetlaczu pojawia się biała linia która biegnie idealnie przez środek zegara po upływie od 5do10minut wszystko wraca do normy. Foto brak nie zdążyłem zrobić cały dipsley został wymieniony okres oczekiwania jeden tydzień.Pozdrawiam
- Od: 24 sty 2006, 01:30
- Auto: 626 2000l V16 1996
2 1,4 2003, cx30 2019 Hikari SKAJAKTIW G , Machine Grey, AWD , MT