Czy miał ktoś problem z odgłosem wydobywającym się podczas jazy na wysokości głowy po stronie kierowcy podczas jazdy na nierównościach?
Od środka brzmi jakby drgała szyba, natomiast z zewnątrz jest to ewidentnie spowodowane ocieraniem się uszczelek drzwi vs uszczelki na słupku. Po posmarowaniu uszczelek problem tymczasowo ustępuje.
Zastanawiam się, czy to wina samych uszczelek (raz już wymiana ta na drzwiach i nic to nie dało) czy może drzwi nie są odpowiednio dociśnięte, przez co drgania w ogóle mają miejsce. Odgłosy występują już przy na prawdę minimalnych nierównościach i jest to strasznie irytujące.
Docisc drzwi vs ocierające się uszczelki
Strona 1 z 1
Tak, miałem u siebie ten sam problem. Zgłosiłem to do ASO, zdjęli boczek drzwi, coś tam poprawili w mocowaniach, ale problem dalej był. No to psiknąłem WD-40 w zamek, nasmarowałem uszczelki smarem w sztyfcie, co jakiś czas poprawiam smarowanie (raz na kilka miesięcy) i od tej pory nic się nie dzieje (minęło już ponad rok).
Strona 1 z 1