Amortyzatory – jakie zamontować
mbmaster napisał(a):Tanie i w miare dobre sa Kayaby
Tanie?!? – nie są wcale takie tanie! W miarę dobre?!? – są bardzo dobre!! O sachs'ach też słyszałem dobre opinie, ale i tak większość "speców" poleca KaYaBa (olejowo-gazowe). Ja niedawno tez miałem ten problem i zdecydowałem się właśnie na nie!
Groda – napisz do Smirnoff'a (carspeed) on Ci pewnie przedstawi ofertę (a ma naprawdę bardzo przystępne ceny!!)
jest fabrycznie montowana na maździe.MiHaŁ napisał(a):KaYaBa
u mnie jest KYB
szybciej reagują i przez to mają lepszą przyczepność, ale jak napisałeśmbmaster napisał(a):maja chyba lepsza przyczepnosc
i przez to bardziej boli pupambmaster napisał(a):sa sztywniejsze
Do MX6 tylko gazówki
Nie jedziłem na Sasch, jeżdżę na KYB i nie mam porównania, ale KYB spisują się rewelacyjnie
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
mbmaster napisał(a):sa KICO fabrycznie
Chyba TOKICO?!?
– dobrze gadabrii napisał(a):KYB spisują się rewelacyjnie
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Mam pytanie dla kogoś kto zetknął się z tym tematem :
Czy przednie amortyzatory w xedosie 6 mają te same wymiary co w 626GE itp.
tzn. czy będą pasować.
Jezeli są inne to na czym polega ta różnica.
Z góry dieki za odpowiedź.
Pozdrawiam.
Czy przednie amortyzatory w xedosie 6 mają te same wymiary co w 626GE itp.
tzn. czy będą pasować.
Jezeli są inne to na czym polega ta różnica.
Z góry dieki za odpowiedź.
Pozdrawiam.
mbmaster napisał(a):280zl za 4 szt.
gdzie można za tyle sprężyny kupic skoro badziewie z JC kosztuje koło 200zł za sztukę.
I jeszcze jedno:
Byłem na badaniu amorów sprawność przód około 70% tył około 60% diagnosta twierdzi że amory są ok a bujanie auta to wina zbyt miękkich sprężyn (które notabene są jakieś kombinowane auto siedzi jakie 3cm niżej niż seria ostatnie 3 zwoje leżą jeden na drugim) pachnie to wiejskim tuningiem tyle że auto przyjechało z niemiec i od razu miało takie sprężyny na tyle.
Jak myślicie co jest przyczyną bujania się auta przy przejeżdzaniu przez poprzeczne nieróności amory czy te "stuningowane" sprężyny
- Od: 20 lip 2005, 16:56
- Auto: Focus I TDCi
– to raczej normalne przy [jakich?] sprężynach (tzw. progresywnych). U mnie też 3 ostanie (od góry) zwoje leżą jeden na drugim. Jaki kolor masz tych sprężyn? Może uda Ci się dojrzeć na nich jakieś napisy, albo numer – można wtedy poszukać w necie co tam masz zapodane!sołtys napisał(a):ostatnie 3 zwoje leżą jeden na drugim
– wina może leżeć zarówno po stronie springów jak i amorków. Na badaniu technicznym przy takich sprężynch (i nie tylko) nie jest to pomiar dokładny i w 100% wiarygodny! Poza tym o ile się nie mylę w GE masz amorki olejowe (bardziej podatne na bujanie niż gazowo-olejowe)sołtys napisał(a):Jak myślicie co jest przyczyną bujania się auta przy przejeżdzaniu przez poprzeczne nieróności amory czy te "stuningowane" sprężyny
Posprawdzaj co tam masz, jakoś może dojdziemy co to
MiHaŁ napisał(a):to raczej normalne przy [jakich?] sprężynach (tzw. progresywnych). U mnie też 3 ostanie (od góry) zwoje leżą
3 ostatnie ale od dołu leżą a sprężyny mają kolor czarny zardzewiały i tyle może w weekend pokopie troszkę (wydaje mi sie jednak że to był jakiś wiejski tjuning w wykonaniu niemców) pewnie skończy sie na wymianie amorów a jak to nie pomoże to sprężyn. Tylko chciałbym wiedzieć od czego zacząc amorów czy sprężyn
hmm to dziwne troche, nie wiem jak to wyglądać powinno w 626 GE, ale wydaje mi się, że jeśli już jakieś zwoje mają leżeć na sobie to górne!
Powinieneś zacząc od tego, żeby się dobrać (z tyłu prościej) do całej kolumny i zobaczyć co tam jest "nie halo"
– to wygląda na ori sprężyny, może ktoś je troszkę przyciął?!?sołtys napisał(a):sprężyny mają kolor czarny zardzewiały
Powinieneś zacząc od tego, żeby się dobrać (z tyłu prościej) do całej kolumny i zobaczyć co tam jest "nie halo"
MiHaŁ napisał(a):– to wygląda na ori sprężyny, może ktoś je troszkę przyciął?!?
przycioł nie bo liczba zwoi jest wieksza niż w serii albo taka sama to musze jeszcze zweryfikować jak znajdę gdzieś na parkingu GE. tylko dolne zwoje leżą na sobie.