Czateria... 2021
Krzemol napisał(a):No właśnie ten z ostatnich roczników to już podobno poprawiony i relatywnie bezproblemowy. Zobaczymy co się urodzi.
Zwykle jest tak że jak silnik długo jest produkowany to te najświeższe wypusty są pozbawione wad bo zdążą go poprawić. Tak samo jest z 1.9 dci też podobno ostatni ich wypust jest najbardziej dopracowany. Najgorzej jak silnik wkładali tylko np 2-3 lata i potem rezygnowali, to znaczy że był to taki badziew że nie da się go poprawić i trzeba zrobić coś innego od podstaw
Neonixos666 napisał(a):Profesor Chris
zaczynam być uczulony..
Wszędzie tylko Prof Chris i Prof Chris..

Nikt nie wie lepiej niż samozwańczy profesor....

Też Go poważam, ale żeby nawet z lodówki wystawał z konserwy.. Prawie jak Lenin...
Historie mojej młodości :
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
zadra napisał(a):Neonixos666 napisał(a):Profesor Chris
zaczynam być uczulony..
Wszędzie tylko Prof Chris i Prof Chris..![]()
Nikt nie wie lepiej niż samozwańczy profesor....![]()
Też Go poważam, ale żeby nawet z lodówki wystawał z konserwy.. Prawie jak Lenin...
Rozwiń bardziej żebym zrozumiał gdzie jest problem bo nie wiem.
loockas napisał(a):Do toczenia się podobno jest ok, choć z tego co ludzie pisali spalanie było na poziomie 2.0. Jaka jest różnica w cenie?
Jakieś 6-7tys. Chciałbym ostatni wypust od 2014r żeby mieć R-Linka i za okolice 23tys widzę kilka 1.5 gdzie 2.0 już te trzy dychy minimum trzeba położyć. Np coś takiego, wiem że przebieg spory ale ja za wiele do niego nie dorzucę z moimi przebiegami:

A 2.0 i z większym przebiegiem potrafi 30 kosztować:

Ostatnio edytowano 1 lis 2021, 18:04 przez Krzemol, łącznie edytowano 2 razy
Neonixos666 napisał(a):Co w takim przypadku? firma ubezpieczeniowa wypłaca całą kasę z kosztami?
z tego co czytałem niegdyś, to jest bardziej złożone, zależnie od sytuacji.
Wpisz sobie w google coś takiego jak "awaria wspólna"
Krzemol napisał(a):Jakieś 6-7tys.
Sporo biorąc pod uwagę całą wartość auta. Nie dziwie się że patrzysz na 1.5 w takim razie. Kurde fajna jest wciąż ta buda, mam sentyment bardzo do tego auta. Tak mi się nim fajnie jeździło... choć moja żona nie przepadała za tym autem i jej sie znowu źle jeździło
No Coupe niby najbardziej bym chciał ale 2013r to już 30+ więc i starsze i droższe. Teraz chcę jednak rozsądkiem pójść i mieć na te minimum pięć lat spokój jeśli chodzi o daily. I spokojnie zbierać i czekać na spadki cen Giulii 
chyba po dobrej imprezie to projektowaliKrzemol napisał(a):No mi jako całość też się podoba choć na tył w liftbacku wyraźnie im zabrakło pomysłu.

Dopisano 02 lis 2021 9:00:
Uwaga tego się nie będzie dalo odzobaczyc
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
Ciekawe ile szpachli na to poszło, i czy diesel pod maską 

Zaś zakup hurtowy z racji jesieni kupiłem dwie dmuchawy spalinowe, zobaczymy co z tego będzie. Jedną chyba sobie zostawię drugą ogarnę i sprzedam.
Z chęcią bym kupił ale nikt nie wysyła z drugiej strony opłaca się tyko markowe bo w chińskich pada często generator i nie opłaca się naprawa. Silniki to prościzna bo albo oryginał honda albo klony chińskie które już rozbierałem. Są takie fajne małe dwusuwowe ale też nikt nie wysyła 
Neonixos666 napisał(a):zadra napisał(a):Neonixos666 napisał(a):Profesor Chris
zaczynam być uczulony..
Wszędzie tylko Prof Chris i Prof Chris..![]()
Nikt nie wie lepiej niż samozwańczy profesor....![]()
Rozwiń bardziej żebym zrozumiał gdzie jest problem bo nie wiem.
Ani myślę
Historie mojej młodości :
zadra napisał(a):Ani myślę

Dziś znów z reanimowałem kolejnego trupa, naprawa wyłącznika bo zwierał do masy i nie było iskry, płukanie cylindra bo syf taki że aż chrzęściło, dołożyłem pokrywę boczną prowadnicy bo nie było(akurat miałem i to w kolorze) i ustawiałem gaźnik. Łańcuch jest, zostało wymienić amortyzator rączki i załatwić jakąś prowadnicę. Może tanim kosztem uda się przywrócić do żywych. Dmuchawy wyjechały do mnie, obym nie wtopił.
No i dmuchawy dojechały, niestety ktoś już grzebał w nich i narobił patentów, na szczęście już je wstępnie ogarnąłem i nawet odpalają, parę poprawek trzeba porobić i może coś z tego będzie nawet. mokre liście słabo dają się zwiewać ale jak na tak małe sprzęty to i tak dobrze. Jedna jeszcze nie wkręca się na obroty ale może ogarnie się to jakoś. Jutro wysyłka kolejnej piły, następną trzeba ogarnąć i wystawić na sprzedaż żeby ciągłość zachować 
marek napisał(a):JohnnyB napisał(a):Tupię i mlaskam....za 2 dni Jeep W Bremen .......
jakoś kilka dni temu jakiś kontenerowiec obok kanady zgubił ponad 100 kontenerów
Uffffff......nie mój
Cło dziś przyszło, znaczy się dopłynął i wyjeli całego z kontenera
Mozliwe że w przyszłym tygodniu trafi już na lorę do PL
..::Born To Rise Hell::..