Czateria... 2021
Beny napisał(a):Ej czemu jest 8st na poluprzecież mamy lato.
Za parę dni jest już wrzesień, niedługo kolejny loockdown, potem kiszenie kapusty przed wszystkimi świętymi a to już z górki do świąt i śniegu zaraz po nich
Beny napisał(a):Krzemol byłeś może kiedyś na spocie Mid Night Club w Katowicach?
Byłem raz w maju, potem jakoś nie było okazji, "zawsze coś" albo lenistwo

Beny napisał(a):Nie będzie żadnego lokdownu.
Najważniejsza jest tradycja

Neonixos666 napisał(a):Ech Ci sprzedawcy, chciałem cylinder do Husqvarna 55 a okazało się że jest do 51 (1mm różnicy) nosz kurłabidy nie ma bo cylinder w ładnym stanie ale nie mogę złożyć piły.
Frez i do roboty.
Stała pod ścianą prężąc kakao
Gib napisał(a):Neonixos666 napisał(a):Ech Ci sprzedawcy, chciałem cylinder do Husqvarna 55 a okazało się że jest do 51 (1mm różnicy) nosz kurłabidy nie ma bo cylinder w ładnym stanie ale nie mogę złożyć piły.
Frez i do roboty.
Niestety to nie takie proste, cylindry pokryte są Nikasilem próba robienia czegokolwiek zniszczy tą cienką warstwę.
nemi napisał(a):Muszę kupić 2 sztuki
Co się stało?
Odpadł mi bieżnik.
Dopisano 26 sie 2021 16:35:
BTW, jak już jesteśmy przy kołach – jest taka strona:
http://alucenter.eu/pl/c/Felgi/127/1/de ... rid/200256
i są felgi, które wyglądają podobnie do oryginałów albo nawet tak samo. Ciekawi mnie, czy da się na tych podróbkach szczęśliwie jeździć, czy po jednym/dwóch sezonach na śmietnik...
Dopisano 26 sie 2021 16:35:
BTW, jak już jesteśmy przy kołach – jest taka strona:
http://alucenter.eu/pl/c/Felgi/127/1/de ... rid/200256
i są felgi, które wyglądają podobnie do oryginałów albo nawet tak samo. Ciekawi mnie, czy da się na tych podróbkach szczęśliwie jeździć, czy po jednym/dwóch sezonach na śmietnik...
O dziwo to te felgi ze zdjęć, do najtańszych nie należą.. ale o producencie nic nie wspominają, czyli prawdopodobnie firma krzak która się ceni. Ja bym odpuścił. W takiej cenie idzie znaleźć coś ze znanej firmy.
Dopisano 26 sie 2021, 17:06:
Jaguar w silniku 4.0 miał takie coś, zlazilo to i była kupa z silnikiem. Ale nie pamiętam czy tłoki czy cylindry były tym pokrywane.
Dopisano 26 sie 2021, 17:06:
Neonixos666 napisał(a):cylindry pokryte są Nikasilem
Jaguar w silniku 4.0 miał takie coś, zlazilo to i była kupa z silnikiem. Ale nie pamiętam czy tłoki czy cylindry były tym pokrywane.
Dominator napisał(a):Ale nie oglądałem bo szkoda czasu na coś co więcej stoi jak jezdzi
Ja tam w cztery lata zrobiłem 80tys km, czy to tak mało?
A obecny właściciel ją popsuł bo mu się zachciało rozrząd bez blokad zmieniać

Dominator napisał(a):Jaguar w silniku 4.0 miał takie coś, zlazilo to i była kupa z silnikiem. Ale nie pamiętam czy tłoki czy cylindry były tym pokrywane.
Powłoka jest ogólnie lepsza od tulei bo mniejsze opory są i nie puchnie jak tuleja ale niestety ulega wycieraniu dlatego ważna też jest czystość na dolocie.
nemi napisał(a):Ktoś poleca jakoś szczególnie swoje opony wielosezonowe?
Muszę kupić 2 sztuki
Dopisano 26 sie 2021 16:03:
Wg. tego rankigu Falken:
https://www.sklepopon.com/testy-opon/te ... -bild-2020
najtańszy z wzorowych.
Brać, nie brać?
Michelinki Crossclimate+ niezmiennie polecam