Ustawienie klimatyzacji
Strona 1 z 1
Witam , mam pytanie jak macie ustawiona klimatyzację w te upały . Zastanawiam się czy u mnie jest coś nie tak czy tak słabo wydajna jest klima w maździe. Jechałem na wakacje 300 km w jedną stronę i musiałem ustawić na 15 stopni i 4 bieg nawiewu żeby jaki kolejek chłód poczuć , a jechałem w samo południe 32stopnie. A 2 tyg. Temu robiłem serwis klimatyzacji , niby uzupełnili o 150g bo brakowało. Moje pytanie co może być nie tak , nieszczelność czy jakiś czujnik temperatury?
- Od: 23 sie 2020, 12:24
- Auto: Mazda 3 2.0 120km sedan
A ile osób było w aucie? Ja dzisiaj w 36 stopniach miałem ustawione 22-23 w automacie i miałem przyjemnie ale byłem sam.
myślę, ze producent za dużo zaoszczedzil na przedniej szybie stosując bez powłoki "termicznej"
Klima powinna spokojnie wyrabiać przy takiej temperaturze, chociaż ja daję wyżej niż 4 stopień nawiewu przy upałach (przynajmniej na początku). Nigdy nie musiałem otwierać okien, żeby wspomagać klimę.
Sprawdź, czy z kratek leci wyraźnie zimne powietrze – jeśli nie, to coś jest nie tak.
Sprawdź, czy z kratek leci wyraźnie zimne powietrze – jeśli nie, to coś jest nie tak.
Strona 1 z 1