Czateria... 2021
Ja żyje w małym mieście, wychowany na wsi, atrakcje typu domek nad jeziorem już mnie nie kręci. Dzieci jeszcze małe więc nie chce się jechać gdzieś dalej czy w góry. Niestety lato to też sezon w handlu i trzeba wozić towar. Cena tatry wrzuciła do 2zł i znów paletami trzeba to wozić 
loockas napisał(a):Neonixos666 napisał(a):Jak ma to być na krótko to kup Kosę Demona
o NAC słyszałem pozytywne opinie. Widziałem, że to w miarę tanie (400-500zł).
Jeden chinol, NAC chociaż ma jakiś serwis w razie awarii na gwarancji
Dopisano 05 cze 2021 23:24:
JohnnyB napisał(a):Mam elektryka NAC, 2 rok dziala.
elektryk, ble
Dziś zacząłem składać chyba najgrubszy projekt, piła kosztowała niecałe 200zł a części do niej 400zł

Neonixos666 napisał(a):Jeden chinol, NAC chociaż ma jakiś serwis w razie awarii na gwarancji
Dobra, odechciało mi się
Koś bez napędu na max do góry i unieś lekko klapę.
Ja wciąż o tym marzę. Ale mam 40 m trawnika 
W nocy spać nie mogłem i przeglądałem na jakiej podstawie można podróżować. Na tą chwilę szczepienie goowno daje – parę krajów tylko to honoruje, z takich dostępnych samochodem tylko Chorwacja. Włochy i Francja tylko z testem. A Niemcy chyba nic nie chcą z kolei
.
Skandynawia w praktyce zamknięta.
Ciekawe, czy ten paszport covidowy sprawi, że zasady będą jednolite.
Generalnie może być jednak lipa – jeśli test wyjdzie fałszywie dodatni komuś z rodziny, to chyba to jest zgłaszane z automatu do sanepidu i jest się na kwarantannie i już w ogóle po urlopie.
W Chorwacji mogą być dzikie tłumy, ja już robiłem rezerwację w innym terminie niż chciałem.
Dopisano 06 cze 2021 7:36:
https://kobieta.wp.pl/ona-by-tak-chcial ... nt=kobieta
Brak zmian?

W nocy spać nie mogłem i przeglądałem na jakiej podstawie można podróżować. Na tą chwilę szczepienie goowno daje – parę krajów tylko to honoruje, z takich dostępnych samochodem tylko Chorwacja. Włochy i Francja tylko z testem. A Niemcy chyba nic nie chcą z kolei

Skandynawia w praktyce zamknięta.
Ciekawe, czy ten paszport covidowy sprawi, że zasady będą jednolite.
Generalnie może być jednak lipa – jeśli test wyjdzie fałszywie dodatni komuś z rodziny, to chyba to jest zgłaszane z automatu do sanepidu i jest się na kwarantannie i już w ogóle po urlopie.
W Chorwacji mogą być dzikie tłumy, ja już robiłem rezerwację w innym terminie niż chciałem.
Dopisano 06 cze 2021 7:36:
nemi napisał(a):Były to jeszcze czasy drących ryje brzuchaczy z piwskiem na plaży i latających dookoła bluzgów.
https://kobieta.wp.pl/ona-by-tak-chcial ... nt=kobieta
Brak zmian?
No jest ogólnie ruletka bo musisz to zrobić na dzień, dwa przed wyjazdem. Co do krajów jak Włochy, Francja, Niemcy tu raczej wątpię by ktokolwiek się kwapił by cokolwiek sprawdzać, tak jak pisałem nas nikt nie weryfikował czy pytał o cel podróży i czy mamy negatywne testy, szczepienia itp. Co do Chorwacji jest już inaczej, trzeba mieć negatywny test i to jest sprawdzane. Przynajmniej kilka tyg temu tak to wyglądało bo znajomy z pracy jechał odwiedzić rodzinne i na granicy było to weryfikowane.
Co do tłumów to ciężko przewidzieć, restrykcje są luzowane, kraje się otwierają a ludzie chcą się wyrwać.
We Włoszech były pustki ale oni tez się otwarli dopiero 15tego i w sumie to jeszcze było przed sezonem.
Tez myślimy o Chorwacji bo jeszcze tam nie byliśmy ale z drugiej strony myślimy by znowu skoczyć nad Atlantyk. Wstępnie nic nie rezerwujemy, pewnie jakieś last minute, jeszcze mamy czas.
Co do tłumów to ciężko przewidzieć, restrykcje są luzowane, kraje się otwierają a ludzie chcą się wyrwać.
We Włoszech były pustki ale oni tez się otwarli dopiero 15tego i w sumie to jeszcze było przed sezonem.
Tez myślimy o Chorwacji bo jeszcze tam nie byliśmy ale z drugiej strony myślimy by znowu skoczyć nad Atlantyk. Wstępnie nic nie rezerwujemy, pewnie jakieś last minute, jeszcze mamy czas.
- Od: 15 maja 2012, 15:34
- Auto: Jest GJ 2.2 AT
Jest Citroen SpaceTourer
Było C4 Picasso
Była Mazda 6
GH
Z tymi kosami to też ruletka z częściami. Kolega zepsul szarpak,kosa stiga i musiał kupić cały z obudową za 170pln.Ja zepsułem to samo i zapłaciłem 14zl 
Szwagier wrócił z Rewala narazie luźno. Ja w tym roku wybrałem dziurę zabita dechami, nie mam siły do tłumów ludzi.
Szwagier wrócił z Rewala narazie luźno. Ja w tym roku wybrałem dziurę zabita dechami, nie mam siły do tłumów ludzi.
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
Ja jeszcze kompletnie nie wiem co oprócz tego tygodnia w Chorwacji.
Jestem na etapie mapy i czekania na wydarzenia niezależne ode mnie – może wcale nie dam rady nic zrobić w tym roku i wziąłem opcję z odwołaniem trochę droższą. W dodatku brakuje dość ważnego elementu, bo do Megane się nie spakuję zwyczajnie na kemping
Zobaczymy, chciałbym pojechać gdzieś, gdzie nigdy nie byłem. Ale na dzień dzisiejszy tylko z testem, a znam przypadek, że ludzie zaszczepieni i w dodatku ozdrowieńcy po teście nie pojechali – kilka stów byli w plecy, kwarantanna, brak objawów choroby oczywiście.
Jestem na etapie mapy i czekania na wydarzenia niezależne ode mnie – może wcale nie dam rady nic zrobić w tym roku i wziąłem opcję z odwołaniem trochę droższą. W dodatku brakuje dość ważnego elementu, bo do Megane się nie spakuję zwyczajnie na kemping

Zobaczymy, chciałbym pojechać gdzieś, gdzie nigdy nie byłem. Ale na dzień dzisiejszy tylko z testem, a znam przypadek, że ludzie zaszczepieni i w dodatku ozdrowieńcy po teście nie pojechali – kilka stów byli w plecy, kwarantanna, brak objawów choroby oczywiście.
loockas napisał(a):Może czas spełnić marzenie z dzieciństwa i kupić sobie takie coś
my mamy takiego
Raider jest bardziej zwarty i zwrotny a u nas sporo mijanek z przeszkodami. Pojemność 420 na jednym garze z pompą oleju i filtrem, 6 biegów. Niestety tylko ojciec nim kosi, ja latam z kosą za nim i dorzynam gdzie nie dojedzie
loockas napisał(a):o NAC słyszałem pozytywne opinie
Mam kosiarkę – czuć, że to chinol totalny ale nie narzekam, serwisant twierdzi, że to zrzynka z Hondy sprzed 25 lat, więc ogólnie raczej powinno być ok.
nemi napisał(a):Ciekawe, czy ten paszport covidowy sprawi, że zasady będą jednolite.
Nie paszport a certyfikat
W sumie jak patrzę na mapę to masz niewiele dalej do Konstancy niż do Splitu.
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Autostrad nie ma za wiele, jak są to są takie jak u nas – dosyć wysoki standard. Pozostałe drogi różnie, te główne przyzwoite, boczne bywają albo słabe (50 lat+) albo nowe, gładkie jak stół. Co do bezpieczeństwa – ja się tam czuję bezpieczniej niż u nas.
Ostatni raz tam byłem 2 lata temu, wcześniej jeszcze rok wstecz i 2 lata wstecz. Za każdym razem postęp w drogach był mocno zauważalny, więc może teraz być jeszcze lepiej.
Po drodze jest co podziwiać i jest co robić, więc mi niewielka ilość autostrad nie przeszkadza ale nie można liczyć na trzycyfrową średnią prędkość przemieszczania. Trzeba zapomnieć o tym, że zrobi się 1000km w ciągu dnia.
Pitesti – Konstanta przez Bukarszt to autostrada pełną gębą i tam bez problemów będzie się miało średnią 100+ ale to tylko ~350km.
Ostatni raz tam byłem 2 lata temu, wcześniej jeszcze rok wstecz i 2 lata wstecz. Za każdym razem postęp w drogach był mocno zauważalny, więc może teraz być jeszcze lepiej.
Po drodze jest co podziwiać i jest co robić, więc mi niewielka ilość autostrad nie przeszkadza ale nie można liczyć na trzycyfrową średnią prędkość przemieszczania. Trzeba zapomnieć o tym, że zrobi się 1000km w ciągu dnia.
Pitesti – Konstanta przez Bukarszt to autostrada pełną gębą i tam bez problemów będzie się miało średnią 100+ ale to tylko ~350km.
Trusted computing – Yes or No?
Krzemol napisał(a):Mnie ciągnie emiksem do Rumunii
dużą przyczepę podepniesz?