Czateria... 2021
Ceny w Polsce wystrzeliły a jak na południu europu?
Ja chwilę temu właśnie takiego ustrzeliłem na parkingu, trochę inny pułap cenowynemi napisał(a):Grzyby napisał(a):Nemi, masz alternatywę dla Californi
Faktycznie, to praktycznie ten sam segment, tylko dodano lepsza właściwości terenowe
Podobnie jak Californią można skoczyć do roboty do Mordoru nawet

Jeszcze dwa dni i pożegnanie z Mazda, trochę mi jej szkoda ale cóż małżonka będzie miała nowa zabawkę a mi zostaje klocek i służbowy VW
- Od: 15 maja 2012, 15:34
- Auto: Jest GJ 2.2 AT
Jest Citroen SpaceTourer
Było C4 Picasso
Była Mazda 6
GH
Neo powiem ci ze we Włoszech po za cenami paliwa reszta raczej po staremu, w restauracjach ceny normalne, nie zauważyłem jakiegoś wzrostu, w sumie tam sezon dopiero się zaczyna ale nie myślę żeby jakoś wystrzelili z cenami.Neonixos666 napisał(a):Ceny w Polsce wystrzeliły a jak na południu europu?
- Od: 15 maja 2012, 15:34
- Auto: Jest GJ 2.2 AT
Jest Citroen SpaceTourer
Było C4 Picasso
Była Mazda 6
GH
motomike6 napisał(a):Neo powiem ci ze we Włoszech po za cenami paliwa reszta raczej po staremu, w restauracjach ceny normalne, nie zauważyłem jakiegoś wzrostu, w sumie tam sezon dopiero się zaczyna ale nie myślę żeby jakoś wystrzelili z cenami.Neonixos666 napisał(a):Ceny w Polsce wystrzeliły a jak na południu europu?
Jeszcze trochę i spędzać wakacje w Polsce będą tylko zamożni ludzie

A ja właśnie wróciłem z wieczornej, bezcelowej przejażdżki MX-5. Zachód słońca, leśne zakręty, nagrzane opony...
Nie chcę już innego samochodu
Neo, masz może kosy spalinowe?
Bo mi działka tak szybko zarasta, a koszenie tego normalną kosiarka trochę jest niewygodne.
W październiku rusza budowa
Co do knajp. W krakowie mnie ceny nie powaliły. Piwo od 11 do 16zł (kraft). Natomiast ilość ludzi spowodowała, że zatęskniłem za lockdownem
Neo, masz może kosy spalinowe?
W październiku rusza budowa

Co do knajp. W krakowie mnie ceny nie powaliły. Piwo od 11 do 16zł (kraft). Natomiast ilość ludzi spowodowała, że zatęskniłem za lockdownem

Jestem we Wlodku, fladra tusza 6 PLN, tak tanio nie bylo nad morzem od 10 lat. Obiad dla dwoch osob z piwem winem drinkiem spokojnie w 100 PLN sie zamyka.
Jest tanio, Krynica tylko kosmos, ale jak sie mawialo za PRL, „Kogo nie stac na Krynice, jedzie za grabice”.
Jest tanio, Krynica tylko kosmos, ale jak sie mawialo za PRL, „Kogo nie stac na Krynice, jedzie za grabice”.
..::Born To Rise Hell::..
loockas napisał(a):Neo, masz może kosy spalinowe? Bo mi działka tak szybko zarasta, a koszenie tego normalną kosiarka trochę jest niewygodne.
Nie mam żadnej kosy, pokaż co masz na tej działce. Ogólnie kosą to też nie taka łatwa praca i cały uwalony.
Trawę głównie. Ostatnio ogarnałem zwykłą kosiarką spalinową z napędem, ale musiałem często ją podnosić żeby się nie udławiła. Ogólnie działka jest praktycznie wypoziomowana, ale po zdemontowanym ogrodzeniu jest trochę nierówności. Nie chce mi się tego niwelować, bo i tak zaraz koparka tam wjedzie. Myślałem, żeby przez ten okres kosić to kosą, ale może faktycznie na te kilka razy nie warto...
JohnnyB napisał(a):Jestem we Wlodku
Tłumy? Ja bym chętnie popracował zdalnie z jakiegoś fajnego miejsca
W lipcu/sierpniu byłem nad Bałtykiem jak był zlot w Borsku – 2008? Były to jeszcze czasy drących ryje brzuchaczy z piwskiem na plaży i latających dookoła bluzgów.
loockas napisał(a):Trawę głównie. Ostatnio ogarnałem zwykłą kosiarką spalinową z napędem, ale musiałem często ją podnosić żeby się nie udławiła. Ogólnie działka jest praktycznie wypoziomowana, ale po zdemontowanym ogrodzeniu jest trochę nierówności. Nie chce mi się tego niwelować, bo i tak zaraz koparka tam wjedzie. Myślałem, żeby przez ten okres kosić to kosą, ale może faktycznie na te kilka razy nie warto...
Jak ma to być na krótko to kup Kosę Demona a jak nie chcesz to kosiarka na max w górę bez kosza i jazda.

Kogo wg Ciebie nazywasz biedotą jeśli można zapytać ?
Neonixos666 napisał(a):motomike6 napisał(a):Neo powiem ci ze we Włoszech po za cenami paliwa reszta raczej po staremu, w restauracjach ceny normalne, nie zauważyłem jakiegoś wzrostu, w sumie tam sezon dopiero się zaczyna ale nie myślę żeby jakoś wystrzelili z cenami.Neonixos666 napisał(a):Ceny w Polsce wystrzeliły a jak na południu europu?
Jeszcze trochę i spędzać wakacje w Polsce będą tylko zamożni ludziea biedota za granicą bo taniej
A można zapytać kogo nazywasz biedotą
MAZDA SIĘ NIE PSUJE TO LUDZIE PSUJĄ MAZDY

dwa lata temu za Demona dla teścia zapłaciłem 345zł dziś 445zł za to samo. poszło wszystko w górę. Na samym początku piły sprzedawałem po 300zł dziś takie same kosztują 350-400 zł i to sprzęt stary używany. Nowe sprzęty też poszły w górę a i ciężko z dostępnością nawet markowych.
Dopisano 05 cze 2021 21:34:
Chyba siebie bo nie stać manie ani na wczasy krajowe ani zagraniczne
. Z resztą mieszkam na Mazurach ja tu żyjąc odpoczywam 
Dopisano 05 cze 2021 21:34:
Damian68 napisał(a):A można zapytać kogo nazywasz biedotą
Chyba siebie bo nie stać manie ani na wczasy krajowe ani zagraniczne

To zazdroszczę . Ale prawda jest taka , że cenami ludzi odstraszą czy to w górach czy nad morzem
MAZDA SIĘ NIE PSUJE TO LUDZIE PSUJĄ MAZDY

Jak ktoś się już wybierze to zapłaci i tyle bo jest na wakacjach i nie będzie się tym przejmował. Ja mam zamiar w te wakacje pokazać dzieciom jak wygląda morze ale to jednodniowy wypad bo w sumie nad morze blisko
.
Tlumy masakryczne. Mielismy pkp z wlodka wczoraj na hel smignac, sprzedali okolo 1000 biletow na sklad, przyjechaly 3 wagodny i wpuszczali polowe, 800 osob pozniej szturmowalo 1 kase o zwrot
.
Odwiedzilem kolege z rechnikum ktory sie tu przeprowadzil i wynajmuje, jak cos podrzuce namiary. Fajne kwatery w ludzkiej kasie w Cetniewie.
Nastepny wypad nad baltyk to wrzesien i juz krynica, te dodatkowe 80 km to jednak sporo dodatkowego czasu.
Odwiedzilem kolege z rechnikum ktory sie tu przeprowadzil i wynajmuje, jak cos podrzuce namiary. Fajne kwatery w ludzkiej kasie w Cetniewie.
Nastepny wypad nad baltyk to wrzesien i juz krynica, te dodatkowe 80 km to jednak sporo dodatkowego czasu.
..::Born To Rise Hell::..
Neonixos666 napisał(a):Z resztą mieszkam na Mazurach ja tu żyjąc odpoczywam
całe życie na wakacjach !

ja np mam 17km spod domu na główne wejście na plażę w Mielnie
Dopisano So cze 05, 2021 23:46:13:
Damian68 napisał(a):cenami ludzi odstraszą czy to w górach czy nad morzem
ludzie i tak przyjadą i zapłacą. poprostu zrobi się to dobro luksusowe niedostępne dla wszystkich i nikt się tym nie będzie przejmował.