Ostatnio "nie sprzedawałem" samochodu, ale pojawił się nowy znaczek więc zmieniam znaczek na nowszy (jakby co wciąż nie mam auta

www.mazdaspeed.pl
TheMonster napisał(a):Chociaż myślę, że szybciej byś się wyrobił z kupnem niż oczekując na Arteona
Neonixos666 napisał(a):Dziś naprawiłem ostatnią maszynę która czekała pół roku na ogarnięcie, na obecną chwilę nie mam nic do naprawy.
TheMonster napisał(a):Kolejna Renówka (nawet salonowa) to już trochę pod jakiś syndrom sztokholmski podpada
Beny napisał(a):Neo stihl ms170 po odpaleniu cały czas chodzi łańcuch, co się popsuła? Powinna chyba pykać na wolnych obrotach bez krecenia łańcuchem?
zadra napisał(a):Jesienią podeślę Ci moją do przeglądu.
Tylko pamiętaj, że wszystkie podzespoły sobie poznaczyłem
marek napisał(a):Generalnie MX to samochód prosty mechanicznie jak rower
jaki smar tam idzie? Narazie jej nie używam to rozbiorę i zobaczę co tam się sypło. DziekiNeonixos666 napisał(a):prawdzamy sprężynki sprzęgła, smarujemy smarem łożysko jak jest dobre
jaki smar tam idzie? Narazie jej nie używam to rozbiorę i zobaczę co tam się sypło. Dzieki[/quoteBeny napisał(a):Neonixos666 napisał(a):prawdzamy sprężynki sprzęgła, smarujemy smarem łożysko jak jest dobre
jaki smar tam idzie? Narazie jej nie używam to rozbiorę i zobaczę co tam się sypło. Dzieki[/quoteBeny napisał(a):Neonixos666 napisał(a):prawdzamy sprężynki sprzęgła, smarujemy smarem łożysko jak jest dobre
marek napisał(a):ja ostatnio sam sobie zrobiłem przegląd w skuterze ("motocyklu") tzn wymieniłem olej w silniku, olej w przekładni – to przy kole, nie wiem jak to się zwie), świecę, filtr powietrza, płyn hamulcowy, naładowałem aku (musze kupić jakiś prostownik z podtrzymaniem na przyszłą zimę) bo znalezienie serwisu który coś wie o mechanice i nie połamie przy tym plastików graniczyło z cudem :/
A w MX-5 wymieniłem zamek klapki wlewu paliwa (bo sprężynka spadała i nie odbijał), wyczyściłem flitr powietrza K&N i nowy pasek wielorowkowy wrzuciłem. Generalnie MX to samochód prosty mechanicznie jak rower
Bimbak napisał(a):Jak sam grzebiesz przy moto to radzę wyposażyć się w podstawowe klucze dynamometryczne i używać ich nałogowo. Pół biedy jak tylko gwint uszkodzisz w lekkim stopie, ale mi już magnezowa miska olejowa raz pękła na pół, bo myślałem, że jeszcze nie dokręciłem korka spustowego.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], MrShaleck i 10 gości