Radio jako źródło przemilczę, bo pomijając ograniczenia FM to tak samo słabo gra dla mnie DAB+. Całkowicie nie słychać różnicy w dźwięku, tak jakby DAB też miało obciętą górę >16kHz i nie ma też słyszalnej różnicy w dynamice. U siebie w aucie słyszę dużą różnicę jak przełącza się automatycznie z DAB na FM przy zaniku sygnału DAB.
Ale nie o radio mi oczywiście chodzi, tylko inne źródła. Póki co miałem możliwość słuchać tylko BT audio i nadal

mi nie urwało, nie ma wielkiej różnicy, trochę więcej wysokich tonów. Jedyne co, to można słuchać głośno, ale za to bez wyrazu. Nie zmieni tego żaden dodatkowy wzmacniacz jak przedwzmacniacz jest słaby.
Ja natomiast wolę słuchać ciszej, ale słyszeć niski i średni bas, a tego mi brakuje. Z subem to powinienem nawet czuć bas... Aż sprawdziłem, czy sub w ogóle jest podłączony... Nie sprawdzałem, czy faktycznie działa. W drugim aucie mam basy ustawione na "0" i jest ich znacznie więcej bez suba niż w Maździe z i ustawieniem na maksa.
Muszę sprawdzić jakieś staromodne CD

Średnio mi się uśmiecha wymiana głośników.
Dodam od razu, że nie chodzi mi o jakość B&O z Audi A8, (jedno z lepszych fabrycznych audio jakie ostatnio słuchałem), bo i głośników tam jest prawie 4x więcej a cena taka jak połowa bazowej cx-3

Chodzi o zaledwie niezłą jakość dźwięku i szukam rozwiązania.