Paraliż Mazda 3
Strona 1 z 1
Mazda 3 19r Kanada, 2.0b. Kilka razy padł aku, ładowany i jeżdżony. Od 2ch dni po odpaleniu wszystko co możliwe na zegarach się świeci. Paraliż szyb lusterek nawiewów świateł skrzyni itd. W sumie to tylko silnik można odpalić. Po dłuższym postoju przy odpaleniu 2sek jest ok po czym wali tym wszystkim. Jakieś pomysły? Auto nie miało żadnych ingerencji w elektrykę.
531-640-670
Może globalny problem jaki miały Mazdy 3 z 2019 z padającym aku, aktualizacja sterowników przez ASO naprawia ten problem, może nie ma zrobionej tej aktualizacji Twoja M3
Ale dziwne, że silnik mówisz można odpalić, bo wtedy był problem z zakręceniem nawet jak aku dętka, ale może to być właśnie problem to co napisałem wcześniej tylko, że tak się objawił, ale jak auto z niewiadomego pochodzenia to ciężko określić co może być
Właśnie tak się kiedyś zastanawiałem jak wygląda taka sprawa np sprowadzam Mazdę 3 2019 z innego kraju czy USA i jak wygląda sprawa np wgrania takich aktualizacji przez ASO, bo okazuje się że wyszły poprawki softu, sterowników itp, płatne to jest czy się nie podejmują?
Pytam tak z czystej ciekawości.
Ale dziwne, że silnik mówisz można odpalić, bo wtedy był problem z zakręceniem nawet jak aku dętka, ale może to być właśnie problem to co napisałem wcześniej tylko, że tak się objawił, ale jak auto z niewiadomego pochodzenia to ciężko określić co może być
Właśnie tak się kiedyś zastanawiałem jak wygląda taka sprawa np sprowadzam Mazdę 3 2019 z innego kraju czy USA i jak wygląda sprawa np wgrania takich aktualizacji przez ASO, bo okazuje się że wyszły poprawki softu, sterowników itp, płatne to jest czy się nie podejmują?
Do tej pory ASO unikało serwisowania Mazd z USA – nie sądzę, żeby w przypadku BP było inaczej.
Może wyjaśnię – olej to pewnie wymieniali, ale takie kwestie jak aktualizacja nie wchodziły w grę.
Może wyjaśnię – olej to pewnie wymieniali, ale takie kwestie jak aktualizacja nie wchodziły w grę.
Strona 1 z 1