czik3n napisał(a):Jezu kochany zwariuje z tym autem .... Specjalnie się dziś umówiłem na „terkotanie z deski rozdzielczej” oczywiście od rana cichutko, nawet kreski z ekranu zniknęły. W trakcie jazdy z pracownikiem ASO, wróciły te kreski wiec za tydzień wymiana ekranu. Przy okazji przypatrzą co w tej desce może terkotać, i być może DESKA DO WYMIANY. Martwi mnie za to coś innego, miałem ciagle i-stop nieaktywny. Zwróciłem na to uwagę, coś zaktualizowali. Super, start-stop działa, ale w wizualizacji nie widać by mazda wyłączała tłoki. Jak puszczę gaz to tłoki gasną- logiczne jak wcisnę choć odrobine, albo jazdę z górki jednostajna prędkością to świecą się wszystkie cztery. Ktoś wie jak go ugryźć ? Czy po prostu przeczekać i im to zgłosić przy wymianie ekranu?
Ja miałem tak, ze podczas jazdy nie było nic słychać, lecz zostawiłem im auto na noc, dostałem zastępcze i odpalili rano, przejechali sie i problem wystąpił. U mnie było to, gdy była zimna noc i problem występował na pierwszych kilometrach. Umów się z nimi tak jak ja zrobiłem, tylko nie wiem czy zastaniesz teraz zimną noc. Nawet te -2 stopnie wystarcza. Mi całą deskę wygłuszyli.