Cześć!
w trakcie miejskiej jazdy nagle zrobiła się choinka na desce rozdzielczej. Wyłączyło wszystkie systemy: kontroli trakcji, abs, i-stop, scbs, sbs. Problem zniknął po wyłączeniu, odczekaniu kilkunastu sekund i ponownym uruchomieniu zapłonu. Taką sytuację miałem już po raz chyba 3 na przestrzeni kilku miesięcy.
Model: Mazda 6 2.2 Skyactive-D AWD 2015.
Spotkał się ktoś z tego typu problemem? W serwisie powiedzieli, że najlepiej jakbym do nich przyjechał z tymi świecącymi kontrolkami...
Pozdrawiam,
Frankie.
Samoczynne wyłączenie systemów w trakcie jazdy
Strona 1 z 1
Witam
Też miałem kilka razy taką usterkę jak powyżej, ale po przejechaniu kilku kilometrów wszystko wraca do normy lub po wyłączeniu zapłonu i odczekaniu kilku minut.
W serwisie ten sam tekst, ale trzeba mieć szczęście trafić taką usterkę przy serwisie.
Nareszcie olewam to i jeżdżę jak się zdaje na stałe to odwiedzę serwis.
Pozdrawiam.
Też miałem kilka razy taką usterkę jak powyżej, ale po przejechaniu kilku kilometrów wszystko wraca do normy lub po wyłączeniu zapłonu i odczekaniu kilku minut.
W serwisie ten sam tekst, ale trzeba mieć szczęście trafić taką usterkę przy serwisie.
Nareszcie olewam to i jeżdżę jak się zdaje na stałe to odwiedzę serwis.
Pozdrawiam.
- Od: 26 mar 2021, 17:24
- Auto: Mazda 6, 2.o 165 KM, rok 2016
Strona 1 z 1