Czateria... 2021
Gratuluje i szerokości co by w tak ładnym stanie został jak najdłużej.
Jak już Jacobs się przyznał, to ja też napiszę co zamówiłem przed nim
, ale różne względy sprawiły, że właściwie to nie wiadomo co z tym będzie. Możliwe, że nic.
Mój miał mieć niestety mniej niż 200 kucy, napęd tylko na przód, zamiast skóry alcantarę, a zamiast drewna aluminium wolałem. I paru innych rzeczy też by nie miał. Ale te główne rzeczy jak virtual cocpit, samodzielna jazda autostradą z ręką na kierownicy, łopatki, grzanie tyłka itd miało być.
A wyszło tak, że w sumie nie wiem

Lakier wygląda inaczej przy każdej pogodzie, ale jest jaśniejszy niż na wizualizacjach. Na dole jest fotka takiego auta przy słonecznej pogodzie.
Wymyśliłem sobie jasne auto z czarnymi szybami i ciemnymi felgami.
Jacobs, kończ tą sraczkę i odbieraj, chcę poznać wrażenia
Loockas był blisko z tym co napisał i Marek pomylił się tylko o shooting brake
Dopisano 13 kwi 2021 17:49:
Coś takiego:
https://www.otomoto.pl/oferta/volkswage ... 1d26ac9452
Różnica to felgi, drewno i szklany dach tak z rzeczy widocznych.
Dopisano 13 kwi 2021 17:52:
Taki, tylko radio chyba inne
https://www.otomoto.pl/oferta/volkswage ... 9d8ea42ade

Mój miał mieć niestety mniej niż 200 kucy, napęd tylko na przód, zamiast skóry alcantarę, a zamiast drewna aluminium wolałem. I paru innych rzeczy też by nie miał. Ale te główne rzeczy jak virtual cocpit, samodzielna jazda autostradą z ręką na kierownicy, łopatki, grzanie tyłka itd miało być.
A wyszło tak, że w sumie nie wiem

Lakier wygląda inaczej przy każdej pogodzie, ale jest jaśniejszy niż na wizualizacjach. Na dole jest fotka takiego auta przy słonecznej pogodzie.
Wymyśliłem sobie jasne auto z czarnymi szybami i ciemnymi felgami.
Jacobs, kończ tą sraczkę i odbieraj, chcę poznać wrażenia
Loockas był blisko z tym co napisał i Marek pomylił się tylko o shooting brake
Dopisano 13 kwi 2021 17:49:
Coś takiego:

Różnica to felgi, drewno i szklany dach tak z rzeczy widocznych.
Dopisano 13 kwi 2021 17:52:
Taki, tylko radio chyba inne

Loockas miał trochę przecieków
Oby się udało
Fura ogólnie fajna ale moja wewnetrzna cebula mocno by się biła z myślami czy superba nie wybrać
Na pewno rozważałeś. Dlaczego odpadła skodunia?
Oby się udało
Fura ogólnie fajna ale moja wewnetrzna cebula mocno by się biła z myślami czy superba nie wybrać
Głośno.
Jak dodasz to co ma ten passat w standardzie w konfiguratorze, to dopłata jest mniejsza niż się wydaje, dopiero ten 280 KM odstaje cenowo.
No i dużo bardziej mi się podoba. Superbów jest też bardzo dużo, a Arteonów czasem przez 300 km nie spotkasz.
No i na mnie zrobił po prostu lepsze wrażenie, miał to coś, co czuć jak się wsiada. Już przy tej kasie wolałem dopłacić po prostu niż żałować.
Do Arteona zamawiałem też podwójne szyby, tak bardzo mi na ciszy zależy.
Jak dodasz to co ma ten passat w standardzie w konfiguratorze, to dopłata jest mniejsza niż się wydaje, dopiero ten 280 KM odstaje cenowo.
No i dużo bardziej mi się podoba. Superbów jest też bardzo dużo, a Arteonów czasem przez 300 km nie spotkasz.
No i na mnie zrobił po prostu lepsze wrażenie, miał to coś, co czuć jak się wsiada. Już przy tej kasie wolałem dopłacić po prostu niż żałować.
Do Arteona zamawiałem też podwójne szyby, tak bardzo mi na ciszy zależy.
Ostatnio edytowano 13 kwi 2021, 18:06 przez nemi, łącznie edytowano 1 raz
nemi napisał(a):Jacobs, kończ tą sraczkę i odbieraj, chcę poznać wrażenia
Też chciałbym żeby się udało. Mam w piątek i sobotę do zrobienia sporo kilometrów, jak nie odbiorę to będę skazany na Kię Vengę.
Niestety nie zależy to teraz ode mnie, czekam na tablice i formalności.
No i później jeszcze 2000km na dotarcie
If you’re in control, you’re not going fast enough.
nemi napisał(a):Głośno
O widzisz, tego się nie spodziewałem. No ok, dla mnie to bardzo mocny argument.
nemi napisał(a):a Arteonów czasem przez 300 km nie spotkasz
Od przodu wygląda jak passat wiec może nawet spotykam, a nie wiem
Dopisano 13 kwi 2021 17:18:
nemi napisał(a):Taki, tylko radio chyba inne
Fotele ładniejsza imho niż u Jacobsa
Tylko te bociany pod maską :P
loockas napisał(a):O widzisz, tego się nie spodziewałem. No ok, dla mnie to bardzo mocny argument.
Ja to jeszcze nie wiem, nemi rzuca ten argument, ale czy to prawda zobaczymy
Na pewno jadąc od pierwszych metrów czuć i słychać, że jedzie się czymś bardziej premium niż superb. Tocząc się po mieście czy na trasie do 140km/h jest bardzo cicho.
Ale nie wiem czy bezramkowe szyby nie popsują efektu po roku
A nemi to już w ogóle się wkopał bez garażu... Ostatnio słuchałem Tomasza Milera (tego co testuje whisky na YT) i mówił jak kiedyś sobie kupił passata CC nie mając garażu i się męczył z przymarzającymi szybami w zimie
Do Skody się przesiadłem z Audi Q5, dosłownie 10 minut później jechałem tą samą trasą. Może dlatego wrażenie było takie.
Skoda nie jest w sumie głośna, po prostu oczekiwałem czegoś więcej. Była mniej więcej jak mój golf, a to ma być przesiadka klasę wyżej przecież.
Po prostu mam na tym punkcie trochę zboczenie, tym sposobem odpada mi cała produkcja japońska nie-premium, koreańska.
Do Opla nic nie mam, tylko wstręt
, francuskich już nie chcę.
Żeby to był duży samochód, nie sedan, to naprawdę nie ma z czego wybrać. Insignia, Superb i Arteon. O rozmiar większy od Arteona jest A7, ale to już cenowy kosmos.
Kombi to Superb, Passat, Insignia, Audi A4 i też koniec listy.
A Arteon będzie głośniejszy jak się już łamie przepisy. Ja jeżdżę do 150 powiedzmy, nigdy nie będę jechał 200 przez tak długi odcinek, żeby mnie zmęczył hałas. Ale szyby bez ramek dadzą o sobie znać na 100%.
Szyb się bardzo boję, ale sąsiadka ma i w ogóle nie wiedziała o co pytam i dlaczego.
Skoda nie jest w sumie głośna, po prostu oczekiwałem czegoś więcej. Była mniej więcej jak mój golf, a to ma być przesiadka klasę wyżej przecież.
Po prostu mam na tym punkcie trochę zboczenie, tym sposobem odpada mi cała produkcja japońska nie-premium, koreańska.
Do Opla nic nie mam, tylko wstręt
Żeby to był duży samochód, nie sedan, to naprawdę nie ma z czego wybrać. Insignia, Superb i Arteon. O rozmiar większy od Arteona jest A7, ale to już cenowy kosmos.
Kombi to Superb, Passat, Insignia, Audi A4 i też koniec listy.
A Arteon będzie głośniejszy jak się już łamie przepisy. Ja jeżdżę do 150 powiedzmy, nigdy nie będę jechał 200 przez tak długi odcinek, żeby mnie zmęczył hałas. Ale szyby bez ramek dadzą o sobie znać na 100%.
Szyb się bardzo boję, ale sąsiadka ma i w ogóle nie wiedziała o co pytam i dlaczego.
Tak szczerze, to wg mnie naprawdę dobry wybór. Sam bym pewnie wybrał coś innego, ale ja mam z VW to co Ty z oplem czy francuzami. Chociaż gdzieś tam patrzę niezobowiązująco po Audi... ale chyba się nie zdecyduję. No ale ja nie muszę patrzeć na bagażnik to i wybór mam znacznie większy.
Przy tym wyborze które miałeś, chyba lepiej się wybrać nie dało. Kawał dobrej i jak na VW nawet ładnej fury.
Przy tym wyborze które miałeś, chyba lepiej się wybrać nie dało. Kawał dobrej i jak na VW nawet ładnej fury.
nemi napisał(a):A Arteon będzie głośniejszy jak się już łamie przepisy.
Teraz mi to mówisz?
loockas napisał(a):Tak szczerze, to wg mnie naprawdę dobry wybór. Sam bym pewnie wybrał coś innego, ale ja mam z VW to co Ty z oplem czy francuzami. Chociaż gdzieś tam patrzę niezobowiązująco po Audi... ale chyba się nie zdecyduję. No ale ja nie muszę patrzeć na bagażnik to i wybór mam znacznie większy.
Też nigdy sobie nie wyobrażałem że kupię VW... No ale porównując nawet do Audi to serio nie ma czego żałować.
loockas napisał(a):Tylko te bociany pod maską :P
Ja zamawiałem 2.0 TSI 190 KM z DSG. 7,7 do setki, coś blisko 240 v-max.
Obiecują chyba 340 niuta.
Dopisano 13 kwi 2021 18:42:
jacobs napisał(a):Teraz mi to mówisz?
To przejrzyj te 1000 wiadomości, które wymieniliśmy
Może nie będzie tak źle, przed liftem były problemy. Na forum Arteona ktoś wstawił filmik, że mu wyje i się chłop denerwuje. Jest cicho, cicho, aż tu nagle trąby jerychońskie się odzywają. I to już przy 248 km/h (nie pomyliłem cyfr).