Pomimo bardzo wysokich temperatur na dworze wentylator podczas jazdy się nie włącza.
Układ jest zalany płynem Dynagel 2000. Po przejechaniu paru km, wskazówka jest ciut za połową i więcej się nie podnosi. Przy jakiej temperaturze włącza się wam wentylator chłodzący silnik ? Auta nie katuje, w korkach nie stoję, jedyne czasem światła około 1min.
W innym moim aucie wentylator pracuje częściej. Robię dziennie 4 małe trasy po około 7 do 10km. Tak to ma być i się tym nie przejmować ? Da się gdzieś podregulować, żeby się wcześniej włączył ? Czy po wyłączeniu silnika wentylator powinien pracować dalej czy przestaje ?
Wentylator temperatura
Strona 1 z 1
zwi napisał(a):Czy po wyłączeniu silnika wentylator powinien pracować dalej czy przestaje ?
Przestaje.
zwi napisał(a):Auta nie katuje, w korkach nie stoję, jedyne czasem światła około 1min.
Wiec pewnie dlatego sie nie wlacza.
Jesli bardzo Cie to meczy, to pozwol autu pare minut pochodzic na wolnych obrotach i zobaczysz czy sie wlaczy czy nie. Z tego co piszesz ja bym sie nie przejmowal.
zwi napisał(a):wskazówka jest ciut za połową
Mazdy tak maja. Zresztą zobacz u mnie:

nemi napisał(a):pozwol autu pare minut pochodzic na wolnych obrotach i zobaczysz czy sie wlaczy czy nie. Z tego co piszesz ja bym sie nie przejmowal.
Tak zrobiłem, dosyć długo trzeba czekać bo około 4 min ale działa.
W 2 aucie się włącza wentylator co chwile na swiatłach.
Dzieki i pozdrawiam.

- Od: 21 mar 2006, 09:30
- Auto: Mazda MX-3 V6
zwi napisał(a):Czy po wyłączeniu silnika wentylator powinien pracować dalej czy przestaje ?
Z tego co widze nemi napisał że powinien sie wyłączyć a ja nie byłbym tego taki pewny ponieważ w drugim samochodzie (seicento
) wentylator pracuje określony czas nawet po wyłączeniu silnika.
Nie chce się wymądrzać ale może niech Marcino sprawdzi czy po wyłączeniu silnika wentyl też sie wyłącza.
Pozdro mordy

- Od: 24 cze 2006, 18:18
- Auto: Mazda 323F BA 98' 1,5l
OsMax napisał(a):Z tego co widze nemi napisał że powinien sie wyłączyć a ja nie byłbym tego taki pewny ponieważ w drugim samochodzie (seicento diabelek ) wentylator pracuje określony czas nawet po wyłączeniu silnika.
nemi niechcący i zupelnie wyjątkowo ma 100% racji
To nie jest seicento, Renault czy VAG
Wszystko jest w porządku
Zauważ, że chłodnica w MXie jest dosyć duża i dobrze chłodzi
Zauważ, że chłodnica w MXie jest dosyć duża i dobrze chłodzi
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Strona 1 z 1