Mazda nie odpala
Strona 1 z 1
Panowie mam dziwny problem z samochodem, nagle przestał odpalać. Nie świeci żadna kontrolka, wciskam sprzęgło, start świeci na zielono, wciskam go i nic. Próbowałem już z zapasowymi kluczami i to samo. Tak jakby przycisk start/stop nie reagował. Co mogło się stać ? Próbowałem przykładać kluczyk do przycisku i też nic.
- Od: 27 gru 2020, 20:27
- Auto: Mazda 3 BM 2.0PB 2015
Ważne jaki kolor diody pali się po naciśnięciu przycisku. Być może rozkodowany się i nie łączą się lub jak LED jest czerwony to jest wyłączona jak zielona to ok. Jak zielona i nie odpala to rozkodowany.
Dopisano 19 mar 2021, 12:12:
Informacje o kodowaniu.
Dopisano 19 mar 2021, 12:15:
Instrukcja
Dopisano 19 mar 2021, 12:17:
Cd instrukcji
Dopisano 19 mar 2021, 12:12:
Informacje o kodowaniu.
Dopisano 19 mar 2021, 12:15:
Instrukcja
Dopisano 19 mar 2021, 12:17:
Cd instrukcji
Kolega miał rację, chodziło o immobilizer. Mam w samochodzie system Omega Immo, albo wyczerpała się bateria albo żonie w torebce rozkodowała się karta. Wymieniałem baterie i wszystko działa. Nawet nie wiedziałem, że mam coś takiego, myślałem że ten pilot przy kluczach to porostu breloczek.
Dzięki za pomoc.
Dzięki za pomoc.
- Od: 27 gru 2020, 20:27
- Auto: Mazda 3 BM 2.0PB 2015
Przygotuj się na wymianę baterii co kilka miesięcy – szybko padają. System Omega informuje o słabej baterii bodajże pięciokrotnym sygnałem po włączeniu silnika. Dobra rada: wrzuć sobie nową baterię do schowka. W razie czego nie będziesz musiał np. po nocy szukać sklepu żeby odpalić auto.
Strona 1 z 1