Niemal 83kkm i 4,5 roku.
Czateria... 2021
Podziwiam Was za te statystki – ja tam wiem tylko jaką benzynę zalewam i ile kilometrów zrobiłem samochodem ale tylko tym w którym licznik miałem od 0km 
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
brii napisał(a):Podziwiam Was za te statystki – ja tam wiem tylko jaką benzynę zalewam i ile kilometrów zrobiłem samochodem ale tylko tym w którym licznik miałem od 0km
przecież to wystarczy wklepać np. w motostat i "samo" się liczy
marek napisał(a):przecież to wystarczy wklepać np. w motostat i "samo" się liczy
Jakby się "samo" wklepywało to ok, szkoda mi czasu i zawracania sobie pupy na pamiętanie o takich rzeczach, które w sumie i tak nic nie dają – taniej od tego mieć nie będę a tylko bym się mógł zdenerwować
nemi napisał(a):Mi byłoby wtedy strasznie ciężko, bo chciałbym wiedzieć
Wystarczy zerknąć na motostat u innych – pewnie masz podobnie
Ja teraz Motostat czysto podlgadowo dużej założyłem aby widzieć dokładnie jaka część wypłaty idzie na jazdę bo ona w sumie tylko w pracy pewnie jezdzona będzie. A prywatnych jazd np gdzieś dalej wpisywał nie będę (bo duża to pewnie ewentualnie tylko jakieś dalsze trasy w więcej osób skoro jest MX5
).
Ja to z jednej strony bym chciał wiedzieć, ale z drugiej jestem zbyt leniwy żeby wrzucać tankowania do apki 
Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem
Dawne auta:
Citroen Xsara II 1,6 16V 2003|Mazda 6 GG/GY 2005 2,0 MZR-CD 136 KM MT|Mazda 3 BM 2016 2,0 SkyActiv-G 120KM MT "Śnieżynka"|Mazda 3 Hikari, 2,0 150KM AT|Seat Arona FR 1.5 TSI DSG :(|...
Tylko w jednym aucie miałem przez chwilę motostat. Chciałem podejść do Ioniqa bardzo skrupulatnie i udało mi się wprowadzić chyba 3 tankowania
Za leniwy jestem na to, poza tym drażnią mnie takie liczby typu wydałeś na paliwo XXXXX zł
Nieświadomość w tym zakresie mi się bardziej podoba. Śmiałem się z nieudolności Mazdy że w 2008 kompa nie potrafili zrobić ze wskazaniem spalania, ale teraz uważam że to bardzo dobrze dla tego auta 
Też miałem w planie, wpisałem 22tankiwania i mi się znudziło
wiem że na baku ma być 550km i tule starczy. Na ten śmieszny komo że spalaniem nawet nie patrze mam ustawiony zegarek.
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
brii napisał(a):Wystarczy zerknąć na motostat u innych – pewnie masz podobnie
Ale co mam podobne do innych? Przebiegi? Wydatki? U innych sprawdzę kiedy filtr wymieniałem kabinowy czy rozrząd?
Wiadomo, że mogę to sprawdzić w jakiejś książce serwisowej, jeśli jeżdżę do ASO, przejrzeć faktury czy paragony albo jakieś notatki, ale jakoś mi wygodniej zerknąć na motostat zawsze i wszędzie. Niestety w papierach nie jestem zbyt skrupulatny
loockas napisał(a):poza tym drażnią mnie takie liczby typu wydałeś na paliwo XXXXX zł Nieświadomość w tym zakresie mi się bardziej podoba.
Dla mnie im większe liczby jeśli chodzi o kilometry czy zatankowane paliwo tym lepiej – oznacza, że dużo jeździłem, a ja bardzo lubię jeździć

Szczerze, to musiałem teraz sprawdzić ile wydałem, bo od wczoraj zapomniałem

Liczby to liczby, ja je uwielbiam zwyczajnie, nie wiem czemu miałby mnie drażnić

Dopisano 19 mar 2021 12:17:
marek napisał(a):zużywam na to jakąś całą minutę miesięcznie
A czy ten czas jest taki ważny? Mi szkoda czasu na rozwiązywanie krzyżówek, bo przecież to nic nie daje

Lubisz coś, to na zdrowie. Nie lubisz – nie rób. Miałem kumpla, który liczył ekogroszek (w sensie zużycia), widocznie mu to było potrzebne. I po co ja mu mam mówić jak ma żyć?

nemi napisał(a):Dla mnie im większe liczby jeśli chodzi o kilometry czy zatankowane paliwo tym lepiej – oznacza, że dużo jeździłem, a ja bardzo lubię jeździć
Ja lubię sex z żoną, ale nie zapisuje tego żeby wiedzieć jak często to robimy
nemi napisał(a):Liczby to liczby, ja je uwielbiam zwyczajnie, nie wiem czemu miałby mnie drażnić
Ale ja napisałem, że mnie to drażni, a nie że drażni Ciebie
Nie, to nie jest atak. Bez sensu jest pisanie, że coś jest bez sensu, jeśli ktoś w tym znajduje jakąś przyjemność czy cel. I wcale nie pisałem, dlaczego powinno to Cię zainteresować. Napisałem co z tym robię tylko i jakie są moje odczucia.
Tak, powinienem napisać "mnie nie drażnią"
. Zwrócę na to uwagę w wypowiedzi, serio. Może faktycznie pozostawiam pole do interpretacji, chociaż nic negatywnego nie mam na myśli.
Tak, powinienem napisać "mnie nie drażnią"
marek napisał(a):zużywam na to jakąś całą minutę miesięcznie
Raz w miesiącu tankujesz?
nemi napisał(a):Ale co mam podobne do innych? Przebiegi? Wydatki? U innych sprawdzę kiedy filtr wymieniałem kabinowy czy rozrząd?
Wiadomo, że mogę to sprawdzić w jakiejś książce serwisowej, jeśli jeżdżę do ASO, przejrzeć faktury czy paragony albo jakieś notatki, ale jakoś mi wygodniej zerknąć na motostat zawsze i wszędzie. Niestety w papierach nie jestem zbyt skrupulatny
To nawet nie wiedziałem, że takie coś tam jest. Nie wiem jak w VW ale i w Maździe i w Infi mam wbudowaną w kompa "książkę serwisową" i samochody przypominają się z tym co trzeba ogarnąć – od rotacji opon po zmiany poszczególnych filtrów i płynów.
nemi napisał(a):Dla mnie im większe liczby jeśli chodzi o kilometry czy zatankowane paliwo tym lepiej – oznacza, że dużo jeździłem, a ja bardzo lubię jeździć
Mi do tego służy licznik przebiegu
Edyta – ostatnie słowo mi forum ocenzurowało
Dopisano 19 mar 2021 12:25:
loockas napisał(a):Ja lubię sex z żoną, ale nie zapisuje tego żeby wiedzieć jak często to robimy
O tym samym pomyślałem