Aktualizacja map nawigacji
Olszyn napisał(a):Kupiłem nową kartę z mapą na Alledrogo i zamieniłem je w czytniku z kartą w której wygasła aktualizacja – przypisał się VIN – jest aktualna mapa i 3 latka aktualizacji...
Kolego Olszyn pochwal się linkiem do aukcji , chętnie zakupię i wypróbuje czy w moim samochodzie taka wymiana karty zadziała ? (bez dodatkowego „grzebania”). Też subskrypcja mi się zakończyła w 2019 i zamiast ok 180 EU wolę zapłacić ok. 180 PLN . Kiedyś zapytałem sprzedającego na Allegro czy zadziała to odpowiedział że nie , więc jeśli Ty potwierdzasz to i ja chętnie sprawdzę , jeśli się nie uda to oczywiście zero pretensji do Ciebie.
Mam jeszcze pytanie czy zakładałeś nowe konto na Mazdatoolbox ?
Jaką pojemność ma karta? , oraz jaka mapa była wgrana?
Myślę że więcej jest osób zainteresowanych które będą wdzięczne...
Pozdrawiam
Witajcie.
Kupiłem tu:
https://allegro.pl/oferta/mazda-nawigac ... 9798260411
W MazdaToolbox łączyłem się na tym samym koncie co na poprzedniej karcie.
Pozdrawiam.
Kupiłem tu:

W MazdaToolbox łączyłem się na tym samym koncie co na poprzedniej karcie.
Pozdrawiam.
- Od: 28 sty 2014, 22:31
- Auto: Mazda CX-5 2.0 SKYACTIVE-G 6AT SkyPASSION '17r.
Mazda 2 1.5 3D Sport '09r.
Dzięki 
Olszyn na poprzedniej stronie pisałeś że zakupiłeś usługi podłączone może dlatego karta zadziałała?

Olszyn na poprzedniej stronie pisałeś że zakupiłeś usługi podłączone może dlatego karta zadziałała?
Ostatnio edytowano 26 sty 2021, 13:48 przez andrep, łącznie edytowano 2 razy
Dopadło i mnie... Błąd HTTP 500, po stronie serwera.
Próbowałem kilka razy z przerwami i d...
Wszystko działa do momentu wyboru regionu.
Próbowałem kilka razy z przerwami i d...
Wszystko działa do momentu wyboru regionu.
- Kod: Zaznacz cały
HTTP Status 500 –
type Exception report
descriptionThe server encountered an internal error () that prevented it from fulfilling this request.
exception
java.lang.NullPointerException
note The full stack traces of the exception and its root causes are available in the NNG_GlassFish logs.
NNG_GlassFish
kumi20 napisał(a):U mnie okazało się ze błąd 500 to była wina małej karty pamięci. Miałem kartę 8GB. W ASO wymienili mi gwarancyjnie na 16 GB i aktualizacja przeszła bez problemu.
I tutaj mamy nowy trop...
Na Mazda Connect https://infotainment.mazdahandsfree.com/navigation-updatemymaps?language=pl-EU podają, że aktualizacja ma 7,5GB (czysta karta 8GB) więc chyba powinno wejść.
Poprzedni update było tak samo i przy wybraniu regionu EU (bez Rosji) wchodziło.
Czy ktoś z kartą 8GB wykonał poprawnie upgrade?
tez mnie to dziwiło bo tak jak piszecie zawsze wystarczyło odznaczyć Rosje i aktualizacja szła bez problemu dlatego napisałem do Mazdy i to jest odpowiedź jaką od nich dostałem:
"Błąd spowodowany jest prawdopodobnie brakiem miejsca na karcie SD. Proszę o sprawdzenie pojemności pańskiej karty. Jeśli ma ona 8GB, proszę o bezpośredni kontakt z wybranym autoryzowanym serwisem Mazdy i zgłoszenie chęci gwarancyjnej wymiany na większą tj. 16GB."
Dlatego zgłosiłem się do ASO wymienili kartę i wszystko działa.
"Błąd spowodowany jest prawdopodobnie brakiem miejsca na karcie SD. Proszę o sprawdzenie pojemności pańskiej karty. Jeśli ma ona 8GB, proszę o bezpośredni kontakt z wybranym autoryzowanym serwisem Mazdy i zgłoszenie chęci gwarancyjnej wymiany na większą tj. 16GB."
Dlatego zgłosiłem się do ASO wymienili kartę i wszystko działa.
A sam może spróbuj zrobić kopię na większą kartę (kopiuj -wklej) i zaktualizować za pomocą Toolboxa.
Tu też jest temat dot. map , może coś pomoże?
https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtop ... 2#p3440802
Tu też jest temat dot. map , może coś pomoże?
https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtop ... 2#p3440802
Author53 napisał(a):Kopiuj wklej to by było za proste
Ja tak zrobiłem na samym początku i działa