Renault Grand Scenic 3 1.4 TCe '10
loockas napisał(a):Ktoś Ci się na konto widzę włamał
W hundaiu ~10 lat młodszym tak mam. Muszę naciskać jakieś guziki na klamce :/
a wiesz że ja mam takie małe przyciski na klamce i podobno w ostatnich wypustach Scenica 3 trzeba było już używać przycisków.
loockas napisał(a):I skrzynie i guziczki i co tam Ci jeszcze nie pasowało...
Dziś rozmawiałem ze swoją księgową, bo kończy mi się leasing i chciałem coś dopytać.
Okazało się, że ona ma thalismana, który jest idealny i nic się nie dzieje. Ja powiedziałem o swoich przygodach i w jej superfurze nie naprawiali skrzyni. Tak się zesrała, że musieli wymienić całą

I po tym widać, jak różnie ludzie postrzegają rzeczywistość. Wujek mojej żony kocha toyoty, ostatnia kosztowała mnóstwo kasy na naprawy (z 10k w ostatnim roku), a i tak twierdzi, że była absolutnie bezawaryjna.
nemi napisał(a):Okazało się, że ona ma thalismana,
Odważna

nemi napisał(a):I po tym widać, jak różnie ludzie postrzegają rzeczywistość.
Ja piszę otwarcie co mi się pierniczy w autach (patrz wątek MX-5, wcześniej Focus). I no kurde choćbym miał wyciągnąć wszystko na stół, to nic na Renault nie znajdę. W Scenicu ostatnio piszczał zacisk z tyłu, pisałem na czaterii
Przypomniałeś mi, że muszę w wątku o Ioniqu napisać o ostatniej naprawie w ASO.
Krzemol napisał(a):Mi się już w pewnym momencie o Alfie pisać odechciało
To było więcej usterek niż to co pisałeś?
Coś by się znalazło. Np w zeszłym roku widziałem, że o niczym nie wspominałem (dalej mi się zaglądać nie chce). A była chłodnica, rozrusznik, nagrzewnica, moduł komfortu, wtrysk benzynowy i wentylator nawiewu – ten ostatni przelał czarę goryczy i po jego awarii już był tylko zakup MX5, wymiana, zlot 166, ogarnianie detali (akurat znajomy rozbierał 166 i wziąłem kilka rzeczy w dobrej kasie) i Otomoto.
Z drugiej strony auto używane z nie małym przebiegiem to niestety tak może być u każdego. Taki urok używek, wracając do Scenica ja w Renacie miałem tylko dwie awarie, alternator i przewód od nagrzewnicy.
Dlatego ja mimo wszystko miło wspominam i lubiłem to auto, przed chwilą się dopisałem na zlot. Zresztą już się dogadałem z właścicielem jednej z najlepszych sztuk w gronie że on pojeździ MX5 a ja jego 166 
Krzemol napisał(a):Dlatego ja mimo wszystko miło wspominam i lubiłem to auto, przed chwilą się dopisałem na zlot. Zresztą już się dogadałem z właścicielem jednej z najlepszych sztuk w gronie że on pojeździ MX5 a ja jego 166
Profesor Chris robi chyba teraz remont 3,2 busso.
Mi trochę Renata staje się za ciasna, spodobało mi się mieć miejsce i marzy mi się Espace.

Nie bądź ciapciak, kup męskie auto.
Bez minimum 3,5l się nie pokazuj
I na miejsce przestaniesz narzekać

Grzyby napisał(a):Nie bądź ciapciak, kup męskie auto.
hhahah nowsza generacja Espace ma ten sam motor 1.6 co mam ja i Ty w busie tylko ma 160 KM
Miałem na myśli naprawdę coś konkretnego, np Pacyfikę 
Przejedź się jak trafisz okazję. Zapomnisz o Espace...
Przejedź się jak trafisz okazję. Zapomnisz o Espace...
Pacyfika to już krążownik i niestety z praktycznego auta robi się niepraktyczne podczas parkowania. To też atut Scenica mieści się na te małe miejsca parkingowe bo zajmuje tyle miejsca co Megane kombi
Powiem ci że to akurat argument wydumany. Jak komuś brakuje argumentu to zwykle z takim wyskakuje 
Jakoś jeździłem przez 5 lat Grandem i naprawdę rzadko miałem problem z parkowaniem. A Kielce uchodzą za miasto gdzie miejsc parkingowych jest o wiele, wiele za mało.
Jakoś jeździłem przez 5 lat Grandem i naprawdę rzadko miałem problem z parkowaniem. A Kielce uchodzą za miasto gdzie miejsc parkingowych jest o wiele, wiele za mało.
Grzyby napisał(a):Powiem ci że to akurat argument wydumany. Jak komuś brakuje argumentu to zwykle z takim wyskakuje
Moim zdaniem nie taki wydumany a poza tym to nie mam za bardzo miejsc parkingowych za blokiem i jest strasznie ciasno. Każdy ma inne warunki, znacznie gorzej było mi znaleźć miejsce parkingowe dla Signum niż dla Scenica.