dwie ostatnie władze.Czateria... 2021
Wieczne głosowanie na mniejsze zło 
Dajcie spokój...
Listopadem nie zarobiłem na koszty....
Teraz ciut lepiej ale generalnie dupa. Wystawiłem w tym roku o ponad połowę mniej faktur niż rok temu na sporo niższe kwoty.
Spadek obrotów na poziomie 65-75℅
Fizycznie nie ma komu sprzedawać. Do nowych nie jestem w stanie dotrzeć bo wyzamykani i nikogo obcego nie wpuszczają, kilku starych padło, większość na pół gwizdka robi albo zamknięci...
Próbowałem wysyłać oferty przez net (ale bez przekonania bo z doświadczenia wiem że skuteczność na poziomie 1-2 zamówień na jakieś 500 wysłanych adresów. Zrobiłem akcję z wysyłaniem ofert pocztą tradycyjną (bo to zawsze papier który komuś fizycznie trafi na biurko) ale efekty tak mizerne do nakładów pracy, czasu i kosztów że szkoda gadać.
Ale akurat moja branża jest "niemedialna" i nikt o niej nigdzie nie wspomina... A moja sprzedaż opiera się o budzetowke (która w zasadzie nie pracuje bądź jest zamknięta na patentów) oraz o gastronomię.
Tematem sprzętu audio zająłem się żeby coś robić i parę zetów chociaż dorobić.... Chciałem nawet jakieś dywany czy meble prać (już uj z tym wirusem) ale chętnych zupełnie nie ma. U jednego klienta byłem niedawno, chłopak pralnię prowadzi. W grudniu zawsze odsyłał klientów do konkurencji bo nie wyrabiał. Wchodzę do niego, a tam tydzień temu wisiał i się suszył JEDEN dywan... A temperaturę 20+ trzeba na suszarni utrzymać...
Magda szuka od ponad pół roku jakiejkolwiek roboty i niby ogłoszenia są, kryteria wszędzie spełnia, wysłała kilkadziesiąt ofert i zero odzewu. Nic kompletnie.
Tragedia. Nie wiem ile dam radę jeszcze.
Sorry, musiałem się pożalić
Listopadem nie zarobiłem na koszty....
Teraz ciut lepiej ale generalnie dupa. Wystawiłem w tym roku o ponad połowę mniej faktur niż rok temu na sporo niższe kwoty.
Spadek obrotów na poziomie 65-75℅
Fizycznie nie ma komu sprzedawać. Do nowych nie jestem w stanie dotrzeć bo wyzamykani i nikogo obcego nie wpuszczają, kilku starych padło, większość na pół gwizdka robi albo zamknięci...
Próbowałem wysyłać oferty przez net (ale bez przekonania bo z doświadczenia wiem że skuteczność na poziomie 1-2 zamówień na jakieś 500 wysłanych adresów. Zrobiłem akcję z wysyłaniem ofert pocztą tradycyjną (bo to zawsze papier który komuś fizycznie trafi na biurko) ale efekty tak mizerne do nakładów pracy, czasu i kosztów że szkoda gadać.
Ale akurat moja branża jest "niemedialna" i nikt o niej nigdzie nie wspomina... A moja sprzedaż opiera się o budzetowke (która w zasadzie nie pracuje bądź jest zamknięta na patentów) oraz o gastronomię.
Tematem sprzętu audio zająłem się żeby coś robić i parę zetów chociaż dorobić.... Chciałem nawet jakieś dywany czy meble prać (już uj z tym wirusem) ale chętnych zupełnie nie ma. U jednego klienta byłem niedawno, chłopak pralnię prowadzi. W grudniu zawsze odsyłał klientów do konkurencji bo nie wyrabiał. Wchodzę do niego, a tam tydzień temu wisiał i się suszył JEDEN dywan... A temperaturę 20+ trzeba na suszarni utrzymać...
Magda szuka od ponad pół roku jakiejkolwiek roboty i niby ogłoszenia są, kryteria wszędzie spełnia, wysłała kilkadziesiąt ofert i zero odzewu. Nic kompletnie.
Tragedia. Nie wiem ile dam radę jeszcze.
Sorry, musiałem się pożalić
Nieciekawie.
U mnie znowu żona ma całkowity lockdown (animacje dla dzieci). Póki nie ruszą wesela, komunie, imprezy otwarte w przedszkolach, to nie będzie na takie usługi chętnych. Od stycznia wraca do zawodu i idzie do pracy, bo ileż można siedzieć i czekać na kolejne durne decyzje tych debili.
Całe szczęście, że moja branża nie ucierpiała. Zmiany tylko na lepsze.
U mnie znowu żona ma całkowity lockdown (animacje dla dzieci). Póki nie ruszą wesela, komunie, imprezy otwarte w przedszkolach, to nie będzie na takie usługi chętnych. Od stycznia wraca do zawodu i idzie do pracy, bo ileż można siedzieć i czekać na kolejne durne decyzje tych debili.
Całe szczęście, że moja branża nie ucierpiała. Zmiany tylko na lepsze.
I pomyśleć że w takiej trudnej sytuacji jest w całej Polsce sporo ludzi 
loockas napisał(a):Odwiedziłem wczoraj spontanicznie Kraków wieczorkiem.
Ty odwiedziłeś kurde. My jak już
No i dodajmy, że wspomogliśmy lokalne biznesy. Ty nawet bardziej
eh z tego wszystkiego to kolejną piłę kupiłem... no co, okazja była 
No to ja zapierdalam jak nigdy a kontraktu na nowy rok brak. I nie zanosi się aby przełożyli. Target zadany zrobiliśmy, nawet z nawiązka, koszty naszego zespołu spadły o polowe....i dupa. ***** ***. Nawet podwyżka 25 % była zapowiadana jak damy radę,.....
Coś tam dorobiłem, ale wyszły 2 z 7 projektów dodatkowych jakie miałem na ten rok. 5 pozostałych, duże hotele, poszły się walić. Prawie 2 lata się przygotowywałem do tych projektów.....kasa się już nie zwróci jaką w tym okresie na te przygotowania wyłożyłem....
Eh......praca dla zachodnich firm to taka sama dupa jak dla polskich. Jak jesteś z Polski to można cię [tiiit] a ty i tak będziesz za to wdzięczny.
W poniedziałek kolejna juz rozmowa z kolejnym potencjalnym partnerem....ale kasa to może 60% tego co mam z Szwecji.
Plus ze mam czas na Youtuba
.
A tu takie coś wynalazłem dziś
.
Coś tam dorobiłem, ale wyszły 2 z 7 projektów dodatkowych jakie miałem na ten rok. 5 pozostałych, duże hotele, poszły się walić. Prawie 2 lata się przygotowywałem do tych projektów.....kasa się już nie zwróci jaką w tym okresie na te przygotowania wyłożyłem....
Eh......praca dla zachodnich firm to taka sama dupa jak dla polskich. Jak jesteś z Polski to można cię [tiiit] a ty i tak będziesz za to wdzięczny.
W poniedziałek kolejna juz rozmowa z kolejnym potencjalnym partnerem....ale kasa to może 60% tego co mam z Szwecji.
Plus ze mam czas na Youtuba
A tu takie coś wynalazłem dziś
..::Born To Rise Hell::..
Ja za niedługo będę musiał założyć działalność gospodarczą bo rodzice za niedługo na emeryturę będą chcieli iść i skończy się laba 
JohnnyB napisał(a):A tu takie coś wynalazłem dziś .
Znam, znam. Bardzo fajny cover.
Szymon napisał(a):Ty odwiedziłeś kurde. My jak już
No i dodajmy, że wspomogliśmy lokalne biznesy. Ty nawet bardziej
Też byłeś w Krakowie wczoraj?
loockas napisał(a):Znam, znam. Bardzo fajny cover.
To Cugowski?
Tak. W sumie to nie jest fajny cover... to jest imho najlepszy cover IM jaki słyszałem
Fajne jest to, że projekt miał być jednorazowy, a jadą dalej
Przed chwilą wygooglałem ich profil na fejsie. Coś tam szykują na święta
Czekam np na Painkiller Judas Priest
No i przypomnieli mi o Chainsaw, lata nie słyszałem. Się Maxowi trochę utyło
No i przypomnieli mi o Chainsaw, lata nie słyszałem. Się Maxowi trochę utyło
Nazwa zespołu podoba mi się
.
w sumie jak ktoś ma 4 dzieci i nie chce vana to jakaś opcja
https://www.olx.pl/oferta/mercedes-benz ... HLZX1.html
https://www.olx.pl/oferta/mercedes-benz ... HLZX1.html
JohnnyB napisał(a):The Things You Said" Depeche Mode
nemi napisał(a):Rammstein w Paryżu.
marek napisał(a):płyta CD Daft Punk "Random Access Memories" w szczególności kawalek "Giorgio", Archive "Again", Manchester Orchestra "I know how to speak" i "The silence" i oczywiście RHCP "Californication"
Dzięki chopaki
loockas napisał(a):Slayer kurła!
Kurła Pioter, oszalał?
Dostałem kontrakt.......eh.....można będzie spokojnie przeżyć kolejny rok.
Pora zacząć na poważnie szukać nowej fury
Pora zacząć na poważnie szukać nowej fury
..::Born To Rise Hell::..
Graty Johny zawsze to spokojniejsza głowa.
To wrzucaj co masz na celowniku będziemy oceniać
To wrzucaj co masz na celowniku będziemy oceniać