Czateria... 2021
Ja miałem zrobi zdjęcie dziś ale zapomniałem
@loockas, ja u Ciebie widzę na drugiej fotce ścięte krawędzie opony..
Dobrze widzę?
To jakby od pochylenia McPersona od zewnątrz ścinało..
Ale już noc jest i może nie dobrze widzę...
Dobrze widzę?
To jakby od pochylenia McPersona od zewnątrz ścinało..
Ale już noc jest i może nie dobrze widzę...
Historie mojej młodości :
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...
No jest tam ślad większego zużycia, ale ścięte to nie jest. Do tego co pokazał nemi to daleko. Jutro zerknę na zimówki.
Ostatnio edytowano 14 gru 2020, 01:18 przez loockas, łącznie edytowano 2 razy
loockas napisał(a):No jest tam ślad większego zużycia, ale ścięte to nie jest. Do tego co pokazał nemi to daleko.
Tylko że Ty pokazałeś lato a nemi chyba wielosezon.
No możliwe że na letnich to będzie mniej widoczne, bo mieszanka twardsza. Zerknę na zimówki, mają ten sam staż na aucie, choć przebieg na pewno mniejszy.
W MX-5 mam ranty mocniej dojechane
W MX-5 mam ranty mocniej dojechane
Moim zdaniem to efekt jazdy na miękkiej mieszance w upalne dni. Teraz mam wielosezon ale tak samo załatwiłem zimówki z jakimi kupiłem Scenica, po wakacyjnej trasie tak samo je powyrywało. Myślę że jak bym kupił najtańsze opony tego by nie było 
Dziś przyszła MS 341, byłem nastawiony że zobaczę totalnie zajeżdżony złom z przytartym tłokiem i słabą kompresją. Po rozpakowaniu ukazał się bardzo dobry stan, tłok na wydechu bez najmniejszych oznak przytarcia a kompresja bardzo dobra. W trakcie rozmowy przed zakupem dowiedziałem się że piła słabo odpala bo za którymś tam razem dopiero. Wlałem paliwo machnąłem dwa razy a piła chodzi jak brzytwa, gaszę, odpalam, gaszę, odpalam. Po podciągnięciu delikatnie wolnych obrotów stwierdzam że tam nic do roboty nie ma
. Szkoda bo nie tak miało być, nie kupuje przecież sprawnych pił 

jakie masz dokładnie opony ?
O nokianach nalazłem na jakimś forum podobny przypadek jak u Ciebie, widocznie moje Hankooki też to trapi.
Może zamienię osiami póki co. Ale czy 50kkm one zrobią, to wątpię
Ciekawe co powiedzą w serwisie i czy znów będą rwać skrzynię czy będzie "jeździć, obserwować"
Jeszcze 3 raty i będę właścicielem. Dumnym w dodatku
.
Po nowym roku pojadę sobie w "podróż służbową" z żoną gdzieś daleko, więc musiałem przyspieszyć przegląd.

Ciekawe co powiedzą w serwisie i czy znów będą rwać skrzynię czy będzie "jeździć, obserwować"

Jeszcze 3 raty i będę właścicielem. Dumnym w dodatku

Po nowym roku pojadę sobie w "podróż służbową" z żoną gdzieś daleko, więc musiałem przyspieszyć przegląd.
Tak, w zeszłym tygodniu poszedł.
Zaczynam poszukiwania czegoś nowszego. Miała być Alfa, ale ceny podnoszą.....i po analizie budżetu, nieco zmieniliśmy zakres cenowy. Będziemy szukać jakiejś używki do 2 lat z przebiegiem do 40 tyś km.
Ja służbowo śmigam, muszę postawić jeden serwer w szpitalu. Raczej będę nocował, nie mam już chęci robić więcej jak 400 km dziennie.
Zaczynam poszukiwania czegoś nowszego. Miała być Alfa, ale ceny podnoszą.....i po analizie budżetu, nieco zmieniliśmy zakres cenowy. Będziemy szukać jakiejś używki do 2 lat z przebiegiem do 40 tyś km.
Ja służbowo śmigam, muszę postawić jeden serwer w szpitalu. Raczej będę nocował, nie mam już chęci robić więcej jak 400 km dziennie.
..::Born To Rise Hell::..