Miękkie hamulce
Strona 1 z 1
Mam madzie Xedos9 2.0v6 od 5 dni, mam na przodzie nowe tarcze i klocki ale jakoś musze mocno deptać w pedał żeby wychamować. zaowietrzone to racze nie powinny być więc co można zrobić by je usprawnic?
Ostatnio edytowano 26 lip 2006, 14:21 przez almars, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 20 lip 2006, 11:01
- Auto: xedos 9; 2.0v6
Nie opisales jasno problemu. Moze jak sa calkiem nowe tarcze i klocki to musza sie dotrzec, choc to mocno naciagane.
Pytanie jakie tarcze + jakie kolcki ? U mnie po zalozeniu tarcz Brembo + klockow ferrodo poprawily sie hamulce.
Jesli chodzi o ich sktecznosc – to musisz sie przyzwyczaic, bo rewelacyjne nie sa ... choc tragedii tez nie ma (no moze pomojajac italiano
)
Pytanie jakie tarcze + jakie kolcki ? U mnie po zalozeniu tarcz Brembo + klockow ferrodo poprawily sie hamulce.
Jesli chodzi o ich sktecznosc – to musisz sie przyzwyczaic, bo rewelacyjne nie sa ... choc tragedii tez nie ma (no moze pomojajac italiano
Pozdrawiam,
Paweł
Paweł
- Od: 16 sty 2005, 17:08
- Auto: Volvo S70 2.5 A/T LPG
Przywiozłem autko z Holandu, robię przeglądy wszystkiego po malutku i rozebralemn sobie hamulce żeby przesmarować prowadnice i ogolnie podejrzeć czy się np nie pocą. Po moich ogledzinach stwierdziłem że niedawno było wszystko robione ale marki producentów tarcz i klocków nie widać. Przeszukałem forum i natknołem się na watek że przyczyną może tez byc nieszczelność w pompce i i łapie powietrze, ale tez jakos do końca nie moge siędo tego przekonac bo łapia mi za każdym razem i nie muszę pompowac, jedynie musze mocno gnieśc to tyle.
- Od: 20 lip 2006, 11:01
- Auto: xedos 9; 2.0v6
Witam
Ja w poniedziałek wymieniłem klocki na japońskie i według mnie hamulce są super – wystarczy nacisnąć 3mm małym palcem
i auto staje w miejscu – naprawdę nie ma co narzekać.
Przed wymianą miałem miękki hamulec i głębszy ale okazało się że jeden ze ślizgaczy był zapieczony i teraz jest naprawdę extra.
Co do zawieszenia to ja wymieniłem z tyłu łączniki stabilizatorów (tania sprawa) oraz amortyzatory z przodu (koszt okrutny) – ale teraz jest wszystko w porządku.
Ja w poniedziałek wymieniłem klocki na japońskie i według mnie hamulce są super – wystarczy nacisnąć 3mm małym palcem
Przed wymianą miałem miękki hamulec i głębszy ale okazało się że jeden ze ślizgaczy był zapieczony i teraz jest naprawdę extra.
Co do zawieszenia to ja wymieniłem z tyłu łączniki stabilizatorów (tania sprawa) oraz amortyzatory z przodu (koszt okrutny) – ale teraz jest wszystko w porządku.
ZAMIAST MAZDY 6 – AUDI A6
poprzednie auto : XEDOS 9
poprzednie auto : XEDOS 9
- Od: 18 paź 2005, 18:48
- Auto: AUDI A6 1,9 TDI 110PS 99r.
Strona 1 z 1