Zastępca i następca Voyagera.
Przydatny z racji pojemności i możliwości targania przyczepy do 2t
Auta szukałem prawie rok.
Koronawirus w sumie wydłużył poszukiwania pozwolił też na większy wybór.
Dzień przed wyjazdem do stolicy po Trafica z 2017r ale z przebiegiem 130kkm, pojawił się na otomoto ten egzemplarz.
Rocznik 2016, przebieg 82kkm. Salon PL z Lublina. Silnik 1.6 dci w najbardziej polecanej wersji z dwoma turbinami, o mocy 125KM (jest też mocniejszą wersją tego silnika 145KM).
Szybki telefon, następnego dnia wyjazd. I..... nie było się do czego przyczepić. Po diagnostyce i przejażdżce dobilismy targu. I wtedy okazało się że w gratisie doniesiono komplet opon zimowych o znikomym zużyciu oraz bagażnik dachowy
Dane auta:
Renault Trafic 2016, 1.6 biturbo 125KM, 6 biegów, przedluzony
Przebieg 82000km
Wyposazenie:
Dwustrefowa klima ze sterowaniem w 2 rzędzie i nawiewami w 2 i 3 rzedzie
Elektryczne szyby, el. sterowane i podgrzewane lusterka
Asystent ruszania pod gorke
Asystent jazdy po śliskim /grząskim
Asystent zmiany biegów
Czujniki cofania
Czujniki ciśnienia w kołach
Tempomat (co za szczęście
Radio z obsługą BT i telefonu (brak navi ale myślę czy nie dokupić z używek za jakieś 500-600zl), sterowanie przy kierownicy
Światła przeciwmgielne (nie wiem czy ma doświetlanie zakrętów, nie było kiedy sprawdzić)
Start-stop
Tryb ECO
4 poduchy
Przyciemnione fabrycznie tylne szyby
Na wszystkich fotelach pokrowce + materiałowe dywaniki żeby cyt. "syfu na dywaniki gumowe nie nanosić"
Auto bardzo przyjemne w prowadzeniu. Niesamowicie ciche i oszczędne – na trasie 140km z Puław do Kielc przy dużym ruchu spaliło 6,1l ON/100km.
Mam nadzieję na długie i bezawaryjne użytkowanie
Z tuningu, wpadnie za moment hak holowniczy :p
Trzeba będzie odwiedzić ASO żeby ciągnąć gwarancję na blachy.
Nie zamierzam go podkręcać, ma wystarczającą dynamikę na trasie.
Autko ręcznie domyte dobrym szamponem, szyby potraktowane RainXem, plastiki wnętrza zabezpieczone.
Jeździć, obserwować