Witam po serwisie klimatyzacji takie coś dostałem, rozszyfruje ktoś o co kaman i czy były w normie cyferki?
Wydruk z serwisu klimatyzacji.
Strona 1 z 1
Brakowało Ci ok 30% objętości czynnika.
Teraz chyba bardziej wymownie to wygląda
Przyjmuje się standardowy ubytek ok 10% objętości rcznie przy sprawnym układzie, dlatego zaleca się aby nie rzadziej niż co 2-i sezon wykonać przegląd instalacji.
W Twoim przypadku brakowało dużo.
Dlaczego pojechałeś na serwis klimy?
Coś chyba było nie ten-tego..
Teraz chyba bardziej wymownie to wygląda
Przyjmuje się standardowy ubytek ok 10% objętości rcznie przy sprawnym układzie, dlatego zaleca się aby nie rzadziej niż co 2-i sezon wykonać przegląd instalacji.
W Twoim przypadku brakowało dużo.
Dlaczego pojechałeś na serwis klimy?
Coś chyba było nie ten-tego..
Historie mojej młodości :
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...
Po prostu kupiłem auto, i zrobiłem wszystko to co powinno się zrobić po kupnie auta. Czyli oleje filtry klima itp a klima dmuchała prawidłowo, a jak piszesz mi teraz to się okazało że czynnika już nie było tyle ile powinno być, jeszcze kwestia maszyny kalibracji i wydruku czy to w 100% prawdziwe dane ;–) Na pewno pomogło niż zaszkodziło. A z klimy korzystam praktycznie codziennie.
W sumie jeszcze mam chęć wymienić olej w skrzyni biegów o tym się zapomina lub rzadko robi. I FL22 i płyn hamulcowy aktualnie wszystko jest na odpowiednim poziomie i dobrze chodzi auto ale co moja wymiana to moja wymiana. Jeszcze o czymś zapomniałem co należy wymienić?
Pozdrawiam.
W sumie jeszcze mam chęć wymienić olej w skrzyni biegów o tym się zapomina lub rzadko robi. I FL22 i płyn hamulcowy aktualnie wszystko jest na odpowiednim poziomie i dobrze chodzi auto ale co moja wymiana to moja wymiana. Jeszcze o czymś zapomniałem co należy wymienić?
Pozdrawiam.
Strona 1 z 1