Czateria... 2021
Ja w tym roku skończyłem schody
. Musiałem coś wykombinować z listwami 
Żeby było śmieszniej, to skoro już je ukończyłem, to pora na ich remont. Już miałem tu jednego fachowca, ale nie bardzo chciał się podjąć.
Facet zapytał oczywiście: kto to panu tak spier***ł. No i przemilczałem fakt, że ja z teściem, który jest kamieniarzem. A schody drewaniane
.

Żeby było śmieszniej, to skoro już je ukończyłem, to pora na ich remont. Już miałem tu jednego fachowca, ale nie bardzo chciał się podjąć.
Facet zapytał oczywiście: kto to panu tak spier***ł. No i przemilczałem fakt, że ja z teściem, który jest kamieniarzem. A schody drewaniane

U mnie na razie idzie dosyć, wszystko robię sam. Na dole położone ~80m2 płytek, jedna ściana w łazience zrobiona, zabudowy zrobione. Najciekawiej było przy odpływie liniowym, ale obeszło się bez rwania włosów z głowy 
Ja z kolei lubię bazować na doświadczeniach innych ludzi i widząc ile nerwów i pieniędzy zjedli na budowie własnego domu, stwierdzam że budowa domu od podstaw i nadzór tego wszystkiego we własnym zakresie to co najmniej głupie. Znaczy wszystko się da ale szkoda zdrowia i już lepiej kupić gotowe, niekoniecznie pod własny projekt jednak tak by zminimalizować ile się da nakład koniecznej pracy ze swojej strony.
Jeśli kiedykolwiek uda mi się wyrwać z mieszkania w bloku, to pewnie skończę na gotowym szeregowcu. Taki prawie własny dom
Jeśli kiedykolwiek uda mi się wyrwać z mieszkania w bloku, to pewnie skończę na gotowym szeregowcu. Taki prawie własny dom

Dominator napisał(a):Znaczy wszystko się da ale szkoda zdrowia i już lepiej kupić gotowe, niekoniecznie pod własny projekt jednak tak by zminimalizować ile się da nakład koniecznej pracy ze swojej strony.
To się fajnie gada
1. Znalezienie domu na sprzedaż w wybranej lokalizacji to pierwszy problem
2. Znalezienie domu o przybliżonych wymaganiach to kolejny problem
3. Jeżeli nawet uda się trafić w dom, to np działka okazuje się za mała lub jest to 8 linia zabudowy z drogą dla Patrola.
4. Pewność, że tam nie ma odwalonej fuszery to następny problem
Finalnie kupiłbym dom w miejscu w którym nie chciałem, który wygląda nie tak jak chciałem i w którym na dzień dobry będę robił przeróbki, żeby go dostosować pod siebie
nemi napisał(a):Oj będzie ciężko
Nikt nie mówił, że będzie lekko
nemi napisał(a):Mam tak małą sypialnię
Nie wiem jaką masz sypialnie, ale myślę że nie mniejszą od mojej

Dziś wsiadamy, ja patrzam a z przodu, w lewym.....
Jest powietrze ! ! !

Jest powietrze ! ! !

Historie mojej młodości :
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...
no to moja sypialnia ma jakieś.......66m2
.
Mam na strychu openspace z wydzieloną toaletą. W skosy wrzuciłem wszystkie szafki na ciuchy ubrania i szpargały, starczyło jeszcze miejsca na moje biuro
.
Na dole mam gabinet zony, salon z kuchnią i pokój gościnny i drugą łazienkę – łącznie 77m2.
Mam na strychu openspace z wydzieloną toaletą. W skosy wrzuciłem wszystkie szafki na ciuchy ubrania i szpargały, starczyło jeszcze miejsca na moje biuro
Na dole mam gabinet zony, salon z kuchnią i pokój gościnny i drugą łazienkę – łącznie 77m2.
..::Born To Rise Hell::..
Dlatego się buduje
Takie czasy, że ja potrzebuje biura, żona potrzebuje pracowni... dzieciaki po pokoju. Kurde ja nie wiem jak ja z rodzeństwem dawałem radę w jednym pokoju, a całe mieszkanie miało 49m2
Trochę się nam w tyłkach już poprzewracało ale cóż 
No my mamy teraz też coś pod 90m, 4 pokoje i dalej brakuje
No i współlokatorów piętro niżej co bywa wadą i zaletą... No nic, teraz mam okazję zrobić tak jak chce. Wystarczy tego nie spierniczyć
Musiałbym teścia zapytać. Ma tam kogoś, robi tu często w okolicy. Jak złapie namiar to ci podeślę.

Beny napisał(a):Loockas znasz może jakiś fahujowcow od dachów z twojej okolicy?
Musiałbym teścia zapytać. Ma tam kogoś, robi tu często w okolicy. Jak złapie namiar to ci podeślę.
nemi napisał(a):9 m kw.
Też mam "biuro" w podobnej wielkości sypialni i polecam pomyśleć nad składanym biurkiem
If you’re in control, you’re not going fast enough.