Sedan – brak przyciemnienia tylnej szyby.
Strona 1 z 1
Myślałem, że to jest podytkowane jakimś racionalnym powodem, względami bezpieczeństwa lub czymś w tym stylu. Tylna szyba ma dość dużą powierzchnię i wydaje mi się, że gdy jest nie przyciemniona to może potęgować efekt szklarni we wnętrzu auta, który dość mocno odczuwam w słoneczne dni.
corky1 napisał(a):A nie będzie to miało wpływu na ogrzewanie tylnej szyby i odbiór radia (tam chyba jest wtopiona antena)?
Jeżeli dobrze myślę, to przyciemnienie polega na wklejeniu kawałka folii na szybę, więc to nie powinno negatywnie wpływać na odbiór radia. Co do ogrzewania to przeczytałem gdzieś w internetach, że podobno jest specialna folia, która jest przystosowana do nakładania jej w miejscu gdzie występuje podgrzewanie szyby, więc z tym też nie powinno być problemu.
... a najlepiej to będzie zadzwonić do jakiejś firmy, która się w tym specializuje i się dopytać.
Dopisano 12 wrz 2020, 10:59:
Zadzwoniłem do jednego serwisu to gość powiedział mi, że prawdopodobnie będzie musiał zdemontować jak on to ujął: "całą tylną półkę", kanapę, wszystkie plastiki i bóg wie co jeszcze by przyciemnić tylną szybę. Na moje oko to żeby zdemontować tylną półkę (o ile to możliwe) to trzeba pół auta rozebrać.
Strona 1 z 1