Awarie i usterki .
Niestety nie jest tak różowo. U mnie dziwnie działa klimatyzacja(w zależności od dynamiki jazdy), czujniki parkowania działają jak chcą (raz zadziałają a pięć razy nie) a padeł hamulca jest tak twardy,że moja żona nie chce jeździć samochodem. To tak na początek. Sam samochód jest fajny.
- Od: 20 mar 2020, 10:19
- Auto: CX30
O hamulcu kiedyś wspominałem i podobno tak ma być.Reszty jeszcze nie.
- Od: 20 mar 2020, 10:19
- Auto: CX30
Generalnie zauważyłem że czujniki mają lag-a szczególnie gdy włączone są kamery. Przy podjazdach bez kamer jest ok. Drugą rzeczą jaką zauważyłem to to że SBS który miał zostać poprawiony przez akcję serwisową nadal ma swoje momenty i każe hamować w sytuacjach które tego nie wymagają bo nic z przodu nie ma. Dzieje się to bardzo rzadko ale nadal...
- Od: 19 kwi 2020, 06:01
- Auto: CX-30 2.0 Hikari Skyactiv-x AWD Soul Crystal Red 2020
wlagrzes napisał(a):Nie bo nie doczytałem jak to zrobić (odłączyć akumulator?). Informacja ważna na przyszłość, bo dziś rano w taki sam sposób jak wszystko zgasło ponownie się pojawiło – cud.
Może to trywialne, ale spróbuj wcisnąć i dłużej przytrzymać przycisk mute/volume, w ten sposób można wyłączyć/włączyć tablet w nowej wersji infotainment (w 3 i cx30). W w/w sytuacji będzie czarny ekran, brak radia itd. ale kamery będą działały...
U mnie też przedni pas lekko się ugina przy naciśnięciu. Swoją drogą nie przypuszczałem, że dadzą tutaj plastik. Tak na marginesie jaką macie temperaturę silnika u mnie od nowości pokazuje 100 stopni/ przejechane prawie 7 tysięcy/. Nic się nie dzieje ale wydawało mi się, że powinno być 90. Chociaż jak miałęm swego czasu benzynowego peugota 208 też była setka.
pawcho napisał(a):U mnie też przedni pas lekko się ugina przy naciśnięciu. Swoją drogą nie przypuszczałem, że dadzą tutaj plastik. Tak na marginesie jaką macie temperaturę silnika u mnie od nowości pokazuje 100 stopni/ przejechane prawie 7 tysięcy/. Nic się nie dzieje ale wydawało mi się, że powinno być 90. Chociaż jak miałęm swego czasu benzynowego peugota 208 też była setka.
U mnie w nowej trójce jest wskazówka zaraz pod 100
Strzelam ze z 95 stopni może
Polecam też zaglądać czasem na poniższą stronę.
https://www.uokik.gov.pl/powiadomienia.php?tag=Mazda
https://www.uokik.gov.pl/powiadomienia.php?tag=Mazda
pymek24 napisał(a):Czy ktoś miał wymieniane tarcze przednie na gwarancji z powodu wibracji kierownicy i po wymianie po przejechaniu około 4 tyś kilometrów problem powracał.
Polecam przyglądnąć się stylowi jazdy...