Czateria... 2021
Ho ho zapomniałeś o wtryskach, dwumasie, EGR, DPF itd czyli rzeczy których jeszcze nigdy w dieslu nie wymieniałem.
nemi napisał(a):Ojej, przecież to żarty.
Szarpnąłem się na akumulator Boscha a co tam jak już zmieniać to na bogato

Beny napisał(a):I tak po gwarancji padnie
mam nadzieję że już nie będę jej właścicielem.
w Maździe Panasonic wytrzymał 10 lat, teraz fabryczna Varta ma 8 lat i 8 miesięcy, coś tam jeszcze kręci ale obawiam się że pierwsze chłodniejsze dni i leżę więc wolę teraz wymienić. Jeszcze świece żarowe wymienię i na zimy stulecia będę przygotowany 

Wystawiłem Cuprę na sprzedaż, praktycznie wszyscy potencjalni kupujący pytają o fakturę VAT. Nie myślałem, że przy autach w tym budżecie będzie to tak istotne 
pewnie na Taxi chcą wziąć 

radzi89 napisał(a):Wystawiłem Cuprę na sprzedaż, praktycznie wszyscy potencjalni kupujący pytają o fakturę VAT. Nie myślałem, że przy autach w tym budżecie będzie to tak istotne
2% z PCC zawsze robi roznice, a 80 tys to IMHO nafal calkiem sensowny kawal grosza, zwlaszcz jesli rozmawiamy o uzywanym aucie.
..::Born To Rise Hell::..
Pcc mogę ominąć faktura VAT marża. Tak czy siak odliczając jedynie 50% VAT jakoś bym się nie upierał przy pełnej fakturze 
Ja za 7000 smignalem w tym roku dwa razy na Majorke
. Zatem jesli moglbym sobie ponownie zasponsorowac takie dwa wypady.......upieralbym sie
.
Sam dostałem fakturę za Renatę i było fajnie nie płacić ponad 500 zł podatku. 
JohnnyB napisał(a):Ja za 7000 smignalem w tym roku dwa razy na Majorke. Zatem jesli moglbym sobie ponownie zasponsorowac takie dwa wypady.......upieralbym sie
.
Tylko to przecież nie jest tak, że ktoś komuś daje ten szmal
radzi89 napisał(a):Tylko to przecież nie jest tak, że ktoś komuś daje ten szmalPo prostu wtedy auto byłoby znacznie droższe, odliczając tylko połowę VATu wcale to się tak nie kalkuluje
Ale nie jest też tak, że auta z FVAT są 23% (albo jak wolisz 11,5%) droższe od tych bez faktury.
Jeśli prowadzę działalność i kupuję auto do firmy to logicznym jest że wybiorę ten z FVAT.
Losie, ja nie wiem co jest z ludźmi.
Dziś jakaś matka przyprowadziła dzieciaka do szkoły, upierała się, że jest zapisany do klasy mojej żony, chociaż nie był na liście. Niby wszystko potwierdzili babce w sekretariacie i w ogóle to jakaś pomyłka, że nie ma dziecka na liście.
Teraz kobieta dzwoni, że ona jednak pomyliła literki i przyprowadziła dziecko do złej klasy
. Ale czy już może dziecko zostać, bo żona zrobiła dobre wrażenie i dziecko już klasę poznało 
Dziś jakaś matka przyprowadziła dzieciaka do szkoły, upierała się, że jest zapisany do klasy mojej żony, chociaż nie był na liście. Niby wszystko potwierdzili babce w sekretariacie i w ogóle to jakaś pomyłka, że nie ma dziecka na liście.
Teraz kobieta dzwoni, że ona jednak pomyliła literki i przyprowadziła dziecko do złej klasy