corky1 napisał(a):To jest forum amerykanskie, a tam sa 3-ki produkowane w Meksyku, wiec nie wszystko dotyczy modeli japonskich. Nie ma co sie zrazac
jak większość podawanych tu usterek dotyczy modeli z salonu pl

www.mazdaspeed.pl
corky1 napisał(a):To jest forum amerykanskie, a tam sa 3-ki produkowane w Meksyku, wiec nie wszystko dotyczy modeli japonskich. Nie ma co sie zrazac
paweł_TBU napisał(a):corky1 napisał(a):To jest forum amerykanskie, a tam sa 3-ki produkowane w Meksyku, wiec nie wszystko dotyczy modeli japonskich. Nie ma co sie zrazac
jak większość podawanych tu usterek dotyczy modeli z salonu pl
paweł_TBU napisał(a):sugruje że akcje naprawcze to żaden kłopot, ale odpadające elementy nadwozia, uginające się uszczelki, trzeszczące wnętrze czy kompletnie nie wydajna klima to już nie są choroby wieku dziecięcego tylko po prostu badziew
dzonn napisał(a):W wersji Sedan dodajmy jeszcze do tego nadmierny szum przy szybszej jeździe pochodzący z tylnych drzwi (uszczelka pomiędzy dwiema szybami drzwi), którego ASO też nie słyszy / twierdzi że tak jest w każdej trójce i że to jest OK.
Arek_4k napisał(a):dzonn napisał(a):W wersji Sedan dodajmy jeszcze do tego nadmierny szum przy szybszej jeździe pochodzący z tylnych drzwi (uszczelka pomiędzy dwiema szybami drzwi), którego ASO też nie słyszy / twierdzi że tak jest w każdej trójce i że to jest OK.
Twoje ASO chyba nie chce tego słyszeć, a mówienie, że w każdej trójce jest tak samo – jest po prostu zwykłą ściemą.
U kolegi, który ma trójkę w sedanie brak jest jakichkolwiek szumów z tylnych drzwi, u mnie uszczelka była do wymiany i ją wymienili, więc się da to zrobić.
Arek_4k napisał(a):Twoje ASO chyba nie chce tego słyszeć, a mówienie, że w każdej trójce jest tak samo – jest po prostu zwykłą ściemą.
U kolegi, który ma trójkę w sedanie brak jest jakichkolwiek szumów z tylnych drzwi, u mnie uszczelka była do wymiany i ją wymienili, więc się da to zrobić.
corky1 napisał(a):Arek_4k napisał(a):Twoje ASO chyba nie chce tego słyszeć, a mówienie, że w każdej trójce jest tak samo – jest po prostu zwykłą ściemą.
Jak widać po zdjęciu w awatarze też mam sedana i u mnie nic nie szumi, tak więc wciskaja kit (chyba, że mi padło na słuch albo mam wyższy poziom tolerancji, ale nie sadzę).
dzonn napisał(a):O jakiej konkretnie ankiecie mówisz? Ja dostałem dwukrotnie pocztą do wypełnienia taką obszerną ankietę, ale było w niej napisane, że jest anonimowa.
corky1 napisał(a):To może jednak coś jest nie tak z moim słuchem. Przy jakiej prędkości zaczyna szumieć? Niedawno byłem w trasie i przy prędkości autostradowej jak przyłożę ucho do słupka B to słyszę delikatne szumienie, ale jak trzymam głowę nromalnie prosto, to nie jest to jakoś zauważalne. O tym mowa?
Dopisano 01 lip 2020 15:33:dzonn napisał(a):O jakiej konkretnie ankiecie mówisz? Ja dostałem dwukrotnie pocztą do wypełnienia taką obszerną ankietę, ale było w niej napisane, że jest anonimowa.
dzonn napisał(a):U mnie ten hałas to nie jest taki ogólny szum od opływu powietrza przy dużych prędkościach, tylko bardziej coś punktowego, gdzie od razu słyszysz z konkretnego miejsca że coś świszcze. Właśnie tak jak przy niedomkniętej szybie. Jeśli nic takiego nie słyszysz to nie ma co sobie wymyślać problemów na siłę.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość