https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtop ... &start=360
PS
Kupujcie bo jak Kritik w innym wątku pisał dają ferrari
www.mazdaspeed.pl
co o tym oleju myślicie? Zaraz wrzucę fotkechild napisał(a):To może też zapomnieli wymienić olej
co o tym oleju myślicie? Zaraz wrzucę fotke. Tak wygląda 0w20 po wymianie i przebiegu 6kilometrow?????przemek24p584 napisał(a):child napisał(a):To może też zapomnieli wymienić olej
przemek24p584 napisał(a):co o tym oleju myślicie? Zaraz wrzucę fotkechild napisał(a):To może też zapomnieli wymienić olej
już mam info odnośnie nowego 0w20 SN Plus
zmiana nie tylko opakowania a i samego oleju
Nowy pakiet dodatków, więcej Calcium , mniej Magnesu
Jeszcze lepiej myje i chroni silnik
child napisał(a):przemek24p584 napisał(a):co o tym oleju myślicie? Zaraz wrzucę fotkechild napisał(a):To może też zapomnieli wymienić olej
Jak dla mnie to olej jest zbyt jasny jak na zużyty (chyba, że to coś kiepskiego i prawie nie zbiera zanieczyszczeń), a zbyt ciemny jak na nowy. Można chyba tylko spekulować, co się stało – może wymienili olej, ale nie filtr?
mazda w Krefeld. Niemcychild napisał(a):No to by nawet pasowało, jeśli chodzi o stan tego oleju
A jakie ASO tak robiło?
a może to być efekt tego że wcześniej auto jeździło na 5w40 i resztki starego oleju się osadziły?przemek24p584 napisał(a):mazda w Krefeld. Niemcychild napisał(a):No to by nawet pasowało, jeśli chodzi o stan tego oleju
A jakie ASO tak robiło?
esem napisał(a):Brak wskazania że jest zalecany nie jest równoznaczne że jest niezalecany
Kritik napisał(a):esem napisał(a):Brak wskazania że jest zalecany nie jest równoznaczne że jest niezalecany
czyli 10w60 również można używać?![]()
nie pisz proszę takich bzdur... będziesz później naprawiać śliniki tym kto przeczyta twoje bzdury?
Adrian200 napisał(a):Jako , że kilka dni temu miałem serwis w ASO i zostało mi trochę oleju Shell helix SN PLUS 0W20 , a rok temu zalewałem oryginalny mazdowski również 0W20 zrobiłem krótkie porównanie i co wyszło ?
Mazda SUPRA 0W20 jest o jakieś 1/3 rzadsza od Shell .
Sprawdzałem płynność na kilku strukturach : szkło, papier, ceramika. – pod każdym względem Supra wyprzedzała Shella.
Kolor oleju bardzo zbliżony. Niezauważalnie Shell ciemniejszy .
Jak macie jakieś fajne pomysły na porównanie to piszcie
esem napisał(a):Kritik napisał(a):esem napisał(a):Brak wskazania że jest zalecany nie jest równoznaczne że jest niezalecany
czyli 10w60 również można używać?![]()
nie pisz proszę takich bzdur... będziesz później naprawiać śliniki tym kto przeczyta twoje bzdury?
Wyjątkowo odpowiem na ślinienie się: Jest zabroniony, zakazany, niedopuszczonyMogę nawet jeździć na ON, byle zmieniać co 1kkm albo rycynie – jak zrobię obieg otwarty.
![]()
Każdy ma swój rozum a na oleju silnikowym każdy (w tym Kraju również) się zna najlepiej. Olej to tylko środek a nie cel – więc nie nadużywaj pojęcia "bzdura"
wizbek napisał(a):...
Myślę, że się marnujesz – powinieneś pojechać do Japonii i zgłosić swój akces do Mazdy. Pokazałbyś tym pseudoinżynierom jak się konstruuje auta i jaki płyny się później w nich stosuje.
Jako że w mojej krainie nie ma oleju 0w20 shella, to mogę wlac 0w30 Shell ultra proffeeional AV-L?lub inny jaki kto poleca ale 0w20. druga sprawa czy można by było zrobić tu jakiś ranking olejow??? Bo czytać tych wszystkich opinii mi się nie chce.andrep napisał(a):Już się wypowiadał![]()
https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtop ... &start=360
PS
Kupujcie bo jak Kritik w innym wątku pisał dają ferrari, no i od zakupu w ubiegłym tyg. ciut podrożał
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość